PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
29 maart, 's-Graveland 5 beperkt schade tegen koploper NVC: 5-2

NVC 5 - 's-Graveland 5
Ruststand: 2-2
Eindstand: 2-5
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Gijsbert de Fokkert

     

Na twee dramatische laatste wedstrijden tegen redelijk laag geklasseerde tegenstanders, werd er het ergste gevreesd tegen koploper NVC. Gelukkig bleef de schade beperkt. Sterker nog,´s-Graveland gaf behoorlijk partij, zeker de eerste helft. Tot twee keer toe werd toen een achterstand weggewerkt en bleef een grote kans op een 3-2 voorsprong onbenut.
Na de rust was het beste van het spel eraf bij ´s-Graveland en was NVC de voetballende ploeg. Mede door goed keeperswerk van Michiel Kamer bleef de schade beperkt. Met een 5/2 verlies, maar met een opgeheven hoofd kon de kleedkamer opgezocht worden.

Jeroen te Nuyl (rechts op de foto': ”Voor de wedstrijd begon het alweer lekker. Op vijftien man gerekend, en met twaalf man beginnen. Het is maar goed dat ik nogal rustig van aard ben, anders had ik allang een zenuwinzinking gehad. Nou ja, laten we het positief bekijken. We hebben vandaag eindelijk weer eens een beetje behoorlijk gevoetbald."

 

 

 Jeroen: "We begonnen de eerste helft een beetje aarzelend, kwamen door een foutje in de verdediging ongelukkig op een 1-0 achterstand, maar daarna begon het te lopen. Met name via Luc en Gijsbert kwamen we er af en toe levensgevaarlijk uit. Luc scoorde de 1-1 met het hoofd en staat nu dus nog steviger alleen aan de leiding in het klassement om de gouden badmuts. Leuk voor hem. Nadat de lange NVC-spits uit een corner de 2-1 had binnengekopt, was het onze beurt weer. Gijsbert de Fokkert schoot uit een snelle uitbraak prachtig de 2-2 binnen. Tien minuten later had Gijsbert ook de 3-2 voor het inkoppen uit een voorzet van Giliam. Helaas lukte dat niet."
"Over de tweede helft kan ik kort zijn, eigenlijk kwamen we er niet meer aan te pas. Misschien dat we anderhalve kans gehad hebben. NVC daarentegen kreeg een aantal goede kansen en maakte er nog drie bij. Daarbij moet ik zeggen dat Michiel een paar knappe reddingen heeft verricht."

John van het Schip
Opvallende verschijning aan NVC-kant vandaag was oud speler van Ajax en het Nederlands elftal, John van het Schip.
Pim van Leeuwen: “Erg leuk om John een keer in het echt te ontmoeten. Toen ik nog wat fanatieker fan van Ajax was, was hij een van mijn favoriete spelers. Ik heb hem vaak genoeg in de Meer zien spelen. Het verhaal wil dat hij aan het einde van de wedstrijd altijd met schone kleren het veld afliep. Ik heb eigenlijk niet opgelet of dat vandaag ook het geval was."
"Ik denk dat hij het vandaag rustig aan deed. Zelf was hij in ieder geval niet zo te spreken over zijn spel. Doordat Ajax dit weekend niet hoefde te spelen had hij een zondagje vrij. Ik kan me dan helemaal voorstellen dat je het leuk vindt om met je oude maatjes een balletje te trappen. Dat heb ik zelf ook."

   
 
 
 

De Rust

 
 
   
Supporters van de week

Michiel van de Zalm (foto rechts) is geen onbekende voor een aantal 's-Gravelanders. Dat komt met name door een gemeenschappelijk verleden bij sv Actif. Michiel wordt al een tijdje verleid om zich aan te sluiten bij ’s-Graveland 5, maar hij is nog niet erg happig. Jammer, want we kunnen Michiel er goed bij hebben. Vandaag was hij er met dochter Donna om een beetje sfeer te proeven en zijn oude vrienden aan het werk te zien. Zowel Donna als Michiel vonden het leuk en komen zeker nog een keertje kijken dit seizoen. Michiel gaat er nog eens een nachtje over slapen om zich volgend seizoen als spelend lid aan te melden bij ’s-Graveland.

Rick Calis was vandaag een van de betere spelers aan ’s-Gravelandse kant. Misschien had het ermee te maken dat vrouw Anoeska en dochter Yelina (foto onder) langs de lijn stonden. Ook zij stonden verbaasd van Ricks acties. Met name de fantastische passeerbeweging langs de eerder genoemde John van ’t Schip was er eentje om in te lijsten. John moest er gelukkig zelf ook om lachen. Grote kans dat we Anoeska en Yelina vaker langs de lijn gaan zien dit seizoen. Uitstekend, want ’s-Graveland 5 kan alle steun gebruiken in de laatste fase van de competitie.

 

   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Misschien ligt de gemiddelde leeftijd bij NVC nog wel een jaartje hoger dan die bij ons. Maar ja, weet je wat het verschil is? Die jongens trainen gewoon elke donderdagavond en dan komt bijna iedereen opdagen. Kijk, dat scheelt een slok op een borrel. Late wij daar nou eens een voorbeeld aan nemen. Maar ja, het zal wel weer aan dovemansoren gericht zijn."

“De scheidsrechter van vandaag heeft een prima wedstrijd gefloten. In de kantine hebben we nog even nagepraat. Hij is een NVC-man, maar fluit elke week een ander team om de spanning er een beetje in te houden. Uitstekend."

"De aanvoerder van NVC, Gerke, is een aardige jongen en een uitstekende voetballer. Ik heb het idee dat van 't Schip hem af en toe een beetje voor de voeten liep. Maar goed, dat zijn hun problemen. Ook na vandaag denk ik dat NVC de terechte kampioen zal worden van onze competitie."

   
 
    © Vijfde Dimensie