PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
22 maart, 's-Graveland 5 ook de weg kwijt tegen Geinburgia: 0-5

's-Graveland 5 - Geinburgia 4
Ruststand: 0-2
Eindstand: 0-5
Doelpunten 's-Graveland:

     

Je hebt de kredietcrisis, de milieucrisis en de 's-Graveland 5-crisis. Voor de eerste twee zijn er al allerlei oplossingen bedacht, voor de laatste nog niet. Ook op deze mooie lentedag lukte het 's-Graveland niet een goede wedstrijd op de mat te leggen. Normaal is het aardig gewaagd aan tegenstander Geinburgia, dat al een aantal jaren achtereen in de competitie wordt getroffen.

Luc te Nuyl (rechts op de foto: ”Ja, dit is gewoon klote. Het begon nog zo mooi. Ik heb een van onze oude intrapballen in kunnen wisselen voor een spiksplinternieuwe. Bas Brouwer (bestuurslid technische zaken, red.) heeft de bal nog even voor me opgepompt. Hij had het over de juiste atmosfeer. Nou de atmosfeer leek me goed, maar kennelijk niet zo goed dat wij een beetje behoorlijk voetbalden."
"De eerste helft begonnen we niet eens zo slecht. De eerste vijftien minuten hadden we twee mooie uitgespeelde kansen, die hadden er gewoon in gemoeten. Maar ja, als dat niet gebeurt, weet je dat de voetbalwetten in werking gaan treden. Inderdaad, Geinburgia wist de bal wel in het doel te krijgen. Twee keer zelfs. Mede omdat wij achterin weer fouten gingen maken. Door het midden uitverdedigen moet je natuurlijk niet doen. Maar dat gebeurde toch. Dan vraag je om moeilijkheden."

 

 

 "Maar goed, de eerste helft was het tenminste nog een wedstrijd. In de rust hebben we nog tegen elkaar gezegd dat we deze wedstrijd niet hoefden te verliezen."
“Nou ja, in de tweede helft was het na een kwartier bekeken. Toen Geinburgia de 3-0 maakte, ging bij ons het spreekwoordelijke licht uit. De simpelste dingen lukten niet Een balletje rustig aannemen en passen, het zat er niet meer in. Ja, en dan is het wachten op de 4-0 en de 5-0. Ik denk dat Geinburgia een hele leuke middag heeft had. Zij hadden geen kind aan ons."
"Gauw vergeten dus die wedstrijd. Laten we proberen naar de leuke dingen te kijken. Leuk was het natuurlijk dat mijn broer Joost zich weer eens liet zien. Hij kwam als geroepen want we hadden juist een grensrechter nodig. Dat is aan Joost natuurlijk wel besteed met zijn jarenlange ervaring als scheidsrechter. Ik heb hem niet op een foutje kunnen betrappen. Helaas kan ik dat van mijn medespelers en mezelf niet zeggen."

   
   

De Rust

 
 
   
Supporters van de week

Natuurlijk hebben we ook leuke dingen te melden.
Onze vaste supporters Jip (rechts) en Fien (links) waren er weer. Vader Michiel (midden) was een tjidje geblesseerd geweest, maar kon vandaag weer op het doel staan. Het gekke is dat hij het niet eens zo heel druk heeft gehad, maar toch vijf keer de bal uit het net mocht halen.
Jip en Fien zijn al tien (dat rijmt). Gisteren is er met hockey helaas niet gewonnen. Ze spelen allebei voor Kampong, maar niet bij elkaar in het team. Gelukkig blijven deze meiden altijd lachen, zelfs na de 5-0 nederlaagvan 's-Graveland 5.

 
   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Voor de wedstrijd was ik nogal chagrijnig. Donderdag dat ik nog met veertien man aan de wedstrijd kon beginnen. Enfin, daar stonden we vandaag weer met z'n elven. Ik word er gek van."

“Voor scheidsrechter Menno van den Brand was het zijn eerste wedstrijd in 2009. Diverse spelers gaven hem nog de beste wensen. Menno heeft uitstekend gefloten, maar ik moet ook zeggen dat er weinig te fluiten viel. Voor Menno moet het ook niet leuk zijn om zo'n zwak 's-Graveland te zien spelen. Ik kan me goed voorstellen dat hij er over nadenkt om volgend seizoen is in een hogere klasse de fluit ter hand te nemen."

"De aanvoerder van Geinburgia, Harry, is een aardige jongen. Hij is nog niet zo oud als zijn rugnummer, maar loopt ook alweer wat jaartjes mee. Meestal zijn het leuke wedstrijden tegen Geinburgia. Ook vandaag is er geen onvertogen woord gevallen."

 

   
 
    © Vijfde Dimensie