PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
15 maart, Blamage! 's-Graveland 5 verliest bij 't Gooi: 3-0

't Gooi 4 - 's-Graveland 5
Ruststand: 2-0
Eindstand: 3-0
Doelpunten 's-Graveland:

     

De tweede overwinning op rij had het moeten worden. En na een kwartiertje voetbal leek dat er ook heel dik in te zitten. ‘s-Graveland kreeg kans op kans. Toch was het 't Gooi dat wist te scoren. Hiermee is gelijk het verhaal van de hele wedstrijd verteld. 's-Graveland helpt legio kansen om zeep. 't Gooi is nauwelijks gevaarlijk maar schiet er gewoon wel drie in.
Voor de wedstrijd was de stemming nog wel zo goed. Maar liefst dertien beschikbare spelers en de smaak van de zoete overwinning van vorige week nog in de mond. Ook bij de warming-up verliep alles naar wens. Vincent Weggemans (foto) opende zijn voetbaltrukendoos en werd door wat daar uit kwam ook zelf nog verrast.
Jeroen te Nuyl: “Ja, wat moet ik er van zeggen. Vanaf de aftrap spelen we op de helft van ’t Gooi. Het eerste kwartier hebben we minstens drie opgelegde kansen. Waarom die er niet gewoon ingaan is mij een raadsel. ’t Gooi speelde in een tempo dat wij eindelijk eens kunnen bijbenen en het was wachten op onze eerste goal. Dan scoort ’t Gooi 1-0 vanuit het niets. Hoewel ik moet zeggen dat de bal vanaf de rand van de zestien knap binnen werd geschoten. Geen houden aan voor onze gelegenheidskeeper Pim van Leeuwen. Nou ja, kan gebeuren. Wij gaan vrolijk door. Opnieuw een paar goede mogelijkheden, maar het is opnieuw ’t Gooi dat scoort, dit keer vanuit een vrije trap (zie brede foto onder, red.).”

 

 

 “In de rust heb ik gezegd dat we rustig moesten blijven 2-0 is immers geen onoverbrugbare achterstand. Vorige week scoorden we drie keer in de laatste tien minuten. Stok van den Burg kwam in de rust ook nog even de kleedkamer in. Achteraf weet ik niet of dat wel zo goed is geweest voor onze concentratie. Veel jongens zijn toch snel afgeleid.”
“Enfin, de tweede helft konden we opnieuw geen potten breken. Weer een paar hele goede kansen, maar geen doelpunten. Ik moet zeggen dat hun keeper ook een paar goede reddingen heeft verricht. Maar ja. er hadden er minstens twee in gemoeten. ’t Gooi had het geluk wel aan hun zijde. Een soort stuiterbal, waar iedereen overheen sprong, belandde in de goal. Ik denk dat als we nog twee uur hadden doorgevoetbald we nog niet gescoord hadden. Van een kant maar goed dat er voor het einde gefloten werd, dus.”

 

   
   
   
   

De Rust

 
   
   
Supporter van de week

Roel Lamers was natuurlijk de man van de wedstrijd vorige week. Vol zelfvertrouwen had hij vandaag daarom vriendin Annelies gevraagd om te komen kijken. Of dit een goed idee was weten we eigenlijk nog steeds niet. Natuurlijk moet 's-Graveland 5 blij zijn met elke supporter, maar waarschijnlijk werd Roel door de aanwezigheid van Annelies toch wat te veel afgeleid. Waar hij ze vorige week makkeljik binnenschoot, wist hij deze week niet hoe hij ze erin moest krijgen. Nou ja, kan gebeuren. Toch leuk dat je er was Annelies!

Bert Schmidt was vorige week na de eerste helft vertrokken en was nog niet op de hoogte van de sensationele ontknoping. Deze week had hij een hele tribune voor zich alleen, maar hij koos voor de dug-out (zie foto onder). Bert, hopelijk zien we je weer snel binnen de lijnen.

 
   
   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Ik ben kind aan huis bij ’t Gooi. Mijn jongste dochter Noor voetbalt er namelijk in een meisjes D-team. Nee, met coachen en trainen ben ik opgehouden. Mijn drukke werkzaamheden bij FC Klap staan dat niet meer toe.”
“Leuk dat we op het hoofdveld mochten voetballen. Toch een stuk lekkerder dan op kunstgras. Ik begreep dat ze bij ons eigen ’s-Graveland ook een kunstgrasveld overwegen. Nou, als ze het aan mij vragen: ik moet er niets van hebben.”
“De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Maar hij heeft anderzijds ook weer niet bijzonder veel te doen gehad. Hij was bij de toss nog niet helemaal wakker. Hij gooide eerst de munt op, liet de munt aan me zien en vroeg wat het zou worden.”
"De aanvoerder van ’t Gooi, Jerry, is een aardige jongen. Hij loopt ook alweer wat jaartjes mee. Ik begrijp dat ook ’t Gooi elke week moeite heeft om genoeg mensen op de been te brengen. Dat schept een band."

   
 
    © Vijfde Dimensie