PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
8 maart, 's-Graveland 5 wint; Mirakel bij Fc Weesp: 2-4

Fc Weesp 4 - 's-Graveland 5
Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-4
Doelpunten 's-Graveland: Marc Heemskerk, Roel Lamers 3x (een zuivere hattrick in de laatste tien minuten)

     

De wedstrijd tegen en bij Fc Weesp werd als zinderend zes-punten-duel aangekondigd. Het duel verliep echter tamelijk tam. Voor de toeschouwers niet een hele opwindende wedstrijd van twee ploegen die het moeilijk vinden om goede kansen te creëren. Tot twee maal toe nam Fc Weesp de leiding. Het zag er naar uit dat 's-Graveland zich gewonnen moest geven. In een miraculeuze laatste tien minuten wist 's-Graveland echter drie keer te scoren, en met 2-4 te winnen.
Jeroen te Nuyl: "Proost! Een biertje smaakt toch lekkerder na een overwinning dan na een verliespartij, of niet soms. Het werd ook wel weer eens tijd om drie punten te pakken. En met de blik op de ranglijst, komt dat tegen Fc Weesp al helemaal niet slecht uit. Het begon in ieder geval al beter dan vorige week. De mensen op wie ik had gerekend waren er allemaal. Vandaar dat we met twaalf man konden beginnen. En deze week was Luc weer terug van ski-vakantie, Gijsbert was weer terug van drink-vakantie en topscorer Roel was er gelukkig ook weer bij.”

 

 

“Je kon de eerste helft zien dat beide ploegen niet echt het spel konden maken. Ik vond dat wij nog de beste kansen hadden, maar een afstandschot van Weesp, -of was het een voorzet?- waaide binnen. Op zich geen ramp om met een 1-0 achterstand te gaan rusten, de tweede helft zijn we immers vaak op ons best.”
“In de rust heeft Pim van Leeuwen van positie gewisseld met Jeroen Voeten. Jeroen had wat last van zijn heup. Maar goed we weten dat Pim aardig kan keepen en dat Jeroen ook prima back kan spelen. Zelf ben ik gaan vlaggen omdat ik gewoon niet lekker in de wedstrijd zat.”
“De tweede helft gaf eigenlijk een beetje hetzelfde wedstrijdbeeld te zien. Door het wind-voordeel werd Weesp wel wat vaker gevaarlijk dan ’s-Graveland. Wij moesten het vooral hebben van de counter, met de snelheid van Roel en Gijsbert voorin. Een hilarisch moment vond ik de scheidsrechtersbal die door een speler van Fc Weesp sportief op onze keeper Pim werd teruggespeeld. De wind nam echter bezit van de bal zodat deze over Pim de goal in waaide. De scheidsrechter voelde de wedstrijd gelukkig uitstekend aan en liet de stuiterbal overnemen.”
"Uit een mooi uitgespeelde counter maakten we de 1-1. Roel passeerde twee man en legde beheerst breed op Mark Heemskerk die mooi binnenschoot. Weesp wist echter al snel terug te komen tot 2-1. De wedstrijd leek naar een eind te kabbelen. Weesp leek dichter bij de 3-1 dan ’s-Graveland bij de 2-2, zeker toen Mark Heemskerk twintig minuten voor tijd het veld geblesseerd moest verlaten. Tien minuten voor tijd gebeurde het echter: binnen de minuut scoorde Roel Lamers twee keer uit mooie aanvallen van ’s-Graveland: 2-3 . Vijf minuten voor tijd scoorde Roel zelfs de 2-4. Zo’n beetje uit het niets viel ’s-Graveland daarmee de overwinning in de schoot. Misschien niet heel erg verdiend, maar ja we hebben dit seizoen ook al vaak pech gehad.”

   
   
   
   

De Rust

 
 
   
Supporter van de week

Bert Schmidt (foto rechts) voetbalt al heel lang bij 's-Graveland 5, maar eigenlijk ook al heel lang niet. De sympathieke sigarenliefhebber en rots in de branding heeft nog al eens een blessure. Ook nu is hij gelukkig op de weg terug. Leuk om te zien dat hij het team vandaag een warm hart heeft toegedragen. Niet duidelijk is of hij het spectaculaire eind van de wedstrijd nog heeft gezien. Vaak zo met fanatieke suppporters: die gaan op tijd weg om niet in de file terecht te komen.
Bert, hopelijk zien we je weer snel binnen de lijnen.

 
   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Ik moet zeggen dat Fc Weesp de zaakjes goed voor elkaar heeft. Een jaar of vier geleden hebben we hier ook gevoetbald en toen zag het er allemaal een beetje vervallen uit. Nu hebben ze een prachtig complex, een mooie, gezellige kantine en fijne kleedkamers. Ik ben alleen geen fan van dat kunstgras. Maar ja, ik denk dat dat toch de toekomst is. Ik heb met Frits van der Meer gewed dat binnen tien jaar tachtig procent van de eredivisie-clubs op kunstgras spelen."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. En dat zeg ik niet omdat we gewonnen hebben. Hij voelde het spel goed aan en floot op de juiste momenten. Prima."
"De aanvoerder van Weesp was een aardige jongen. Bij Weesp lopen een paar aardige voetballers, maar net als bij ons komt het als team niet helemaal uit de verf. Het was een sportieve wedstrijd."

   
 
    © Vijfde Dimensie