PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
1 maart, 's-Graveland 5 kansloos tegen BVV'31: 1-6

's-Graveland 5 - BVV'31 8
Ruststand: 1-4
Eindstand: 1-6
Doelpunten 's-Graveland: Marc Heemskerk

     

De laatste tegenstander van 2008 was de eerste tegenstander van 2009. Vlak voor Kerst speelde ’s-Graveland 5 in Blaricum een goede partij tegen BVV. Pas in de laatste minuten wist BVV de wedstrijd toen naar zich toe te trekken. Hoe anders was het verhaal vandaag. Na tien minuten stond BVV met 0-3 voor, en werd het eigenlijk nauwelijks nog een wedstrijd.
Voor ’s-Graveland 5 begon het allemaal weer karakteristiek. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had vooraf op papier zijn zaakjes goed op orde, maar werd voor de wedstrijd zelf weer met een aantal teleurstellingen geconfronteerd. Jeroen: “Ik had iedereen van tevoren nog even gemaild, dus ik was er vrij zeker van dat we met 13 man zouden kunnen beginnen. Helaas blijkt dan weer dat een aantal jongens het niet nodig vindt om af te schrijven of vergeet te komen. Balen dus. Daardoor stonden we met tien man aan de aftrap. Met het nodige belwerk kwamen we toch nog aan de elf, maar toen stonden we al 3-0 achter.

 

 

En als ik we zeg dan bedoel ik eigenlijk ze want zelf moest ik vandaag fluiten. Vaste scheids Menno had een weekje afgezegd en uitstekend voor een vervanger gezorgd. Helaas moest deze wegens trieste privéomstandigheden afzeggen. Kijk, dat is overmacht. Maar goed omdat ik dan toch degene ben met de beste spelregelkennis heb ik er geen probleem mee om deze keer de fluit ter hand te nemen.”
"Jammer dat we BVV vandaag geen partij konden bieden. De eerste tien minuten werden we overlopen. Ik kon al snel drie keer naar het midden wijzen. En nee, volgens mij was er geen sprake van buitenspel bij deze doelpunten. 's-Graveland had ook geen grensrechter voor een second opinion dus dan ik snel klaar. Voor mij gold dat ook voor de penalty die ik aan 's-Graveland gaf. Frits van der Meer weer in mijn ogen van achteren neergehaald. Mark de Jong schoot vervolgens niet al te sterk in. Gelukkig was Mark Heemskerk (foto links) attent in de rebound. De 1-4 was een mooi kop-goal van BVV."
"Na derust speelde 's-Graveland iets beter, maar nam BVV volgens mij ook wat gas terug. Daardoor bleef de schade nog beperkt tot 1-6.

De Rust

 
   
Supporters van de week

Op sommige supporters kan je gelukkig altijd rekenen. Mare de Jong is er zo eentje. Mare had het al gauw gezien bij 's-Graveland 5. Na de 3-0 kon zij het eigenlijk niet meer aanzien. Gelukkig biedt de sv voor kinderen veel vertier buiten de lijnen. De kippen zijn natuurlijk altijd leuk om te zien, Maar de schommels zijn favoriet bij Mare. Als je Mare zo hard ziet schommelen lijkt ze wel een beetje op Mega Mindy.

 
   
   
De Aftrap
 

Mark de Jong: “Ik heb eigenlijk niet zo'n zin om na te praten over deze wedstrijd. Iedereen heeft gezien dat het helemaal niet goed was en mag daarbij zelf een conclusie trekken. Ik zeg effe niets."
"Achteraf wil ik eigenlijk Jeroen uitroepen tot man van de match. Hij heeft goed gefloten. Hij kan ook heel goed met commentaar omgaan."
"De aanvoerder van BVV was een aardige jongen. Van de heen wedstrijd wisten we al dat BVV een leuk en sportief team heetf."

   
 
    © Vijfde Dimensie