PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
26 februari, Fred Fouraschen bericht vanuit de lappenmand

Fred Fouraschen, een van de meest ervaren spelers van 's-Graveland 5, hebben we dit seizoen nog nauwelijks in actie gezien. Geruchten gingen dat Fred last van zijn rug had vanwege het vele fietsen en dat hij bij het skiën ook nog eens zijn been gebroken had. Gelukkig maakt Fred aan al deze geruchten een einde. Via de mail stuurde hij een overtuigend verhaal met een overtuigende foto...

   

 

Mail: Afz. Fred Fouraschen, schreef:

Je merkt wel als je een tijdje niet op de velden verschijnt, dat er een geruchtenstroom op gang komt. Zo gaan er geruchten dat ik last zou hebben van een hernia, maar ook dat ik mijn kuitbeen gebroken zou hebben met skiën. In dit laatste geval is zelfs al de bijnaam Dirk Kuit-been opgedoken. Met dit bericht hoop ik al deze geruchten te ontzenuwen.

De afgelopen jaren kon ik merken dat mijn balcontact op links en met links minder werd. Zo zijn er inmiddels hekken geplaatst op ons thuisveld 2, omdat de buren veel klaagden over mijn afzwaaiers. Ook de kippen raakten van de leg als ik in de basis stond. Daarnaast liet Jeroen ook al doorschemeren dat op deze manier mijn basisplaats ter discussie stond.
Als Jeroen zoiets zegt, dan ga je dus nadenken en ben ik een beetje om me heen gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik had vanuit mijn internationaal voetbalverleden nog contact met een Duitse voetballer en via hem ben ik in contact gekomen met plastische orthopedie.

Dit is nog vrij onbekend in de medische wereld, maar in Duitsland bestaat een kleine kliniek, die letterlijk met succes opereert. Onder leiding van de arts M. Mengele kan een correctie operatie worden uitgevoerd, zodat lichaamonderdelen beter kunnen functioneren.
In het eerste gesprek met deze arts bleek dat ik zelf kon aangeven op welke wijze mijn linkerbeen aangepast moest worden. Aangezien ik altijd een groot fan van Willem van Hanegem ben geweest en zoals je weet had deze man een fabuleus linkerbeen, dus de keuze was snel gemaakt. Gelukkig had Pim in zijn plaatjesverzameling Willem van Hanegem dubbel, zodat ik deze als voorbeeld heb meenomen.

Voor de ongelovigen kun je op de foto mijn been in het gips zien. Hier is al duidelijk de kromming te zien, zoals deze ook bij Willem het geval was.
Inmiddels ben ik weer thuis en binnenkort gaat het gips eraf en kan ik aan mijn therapie beginnen. Voor deze therapie heb ik de DVD Willem Van Hanegem - Willems Wereld aangeschaft om niets aan het toeval over te laten. Ik ga ervan uit dat ik nu een geweldige linkertraptechniek zal krijgen, zodat ik vanaf links op maat een indraaiende voorzet zal kunnen geven. Ook vrije trappen die in de linkerbovenhoek van het doel verdwijnen zal nu geen enkel probleem meer zijn.

Ik begrijp dat jullie niet kunnen wachten totdat ik weer in het veld sta, maar revalidatie heeft zijn tijd nodig. Je zult me dit seizoen zeker nog langs de lijn zien en misschien zit er nog een halve wedstrijdje vlaggen in. Tot ziens op de velden.

De kromme.

 
 
 
 
    © Vijfde Dimensie