19 april, Inhaalrace bijna gelukt, Verlies bij de Vecht: 5-4

de Vecht 3 - 's-Graveland 5
Ruststand: 3-0
Eindstand: 5-4
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl (2x), Steffen Cena, Vincent Weggemans

Aanvoerder Jeroen te Nuyl wordt wekelijks geplaagd door onverwachte lage opkomsten. Zo ook deze week. Hij rekende op dertien spelers, doch moest met tien beginnen. Waarschijnlijk zijn drie spelers op het verkeerde been gezet door een aankondiging in de digitale Match (voetbalkrantje sv 's-Graveland, red.) waarin stond dat de wedstrijd op 19 april was uitgesteld. Een mismatch kan je wel zeggen...
Jeroen (foto rechts): “We stonden dus weer eens ouderwets met z’n tienen aan de aftrap. Gelukkig kon ik vlak voor de wedstrijd Rick Calis nog bereiken. Die is meteen op zijn motor gesprongen en met een slordige 180km/uur van Bussum naar Loenen. Klasse! Rick was er snel, maar niet snel genoeg. In het eerste kwartier van de eerste helft kwamen we meteen met 3-0 achter. De jongens van de Vecht stonden er zelf ook van te kijken hoe makkelijk dat ging. Aan deze doelpunten gingen dan ook wel een paar ’s-Gravelandse persoonlijke foutjes vooraf. Met Rick erbij werd het een andere wedstrijd. Ik durf te zeggen dat wij de meeste kansen in de eerste helft hebben gekregen. We zijn niet goed in de afronding. Vaak wordt voor eigen succes gegaan terwijl een medespeler in een ideale scoringspositie staat.”

Luc te Nuyl (foto links): "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we dit helemaal niet hoefden te verliezen. Dus vol goede moed gingen we het veld weer op. Ondanks de goede voornemens lag de bal na drie minuten alweer bij ons in het netje, en keken we tegen een 4-0 achterstand aan (zie foto onder). Wat toen volgde valt misschien nog het best te vergelijken met de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool van van de week. Wij begonnen aan een inhaalrace die aanvankelijk heel voorspoedig verliep. Ik voelde mezelf een beetje de Dirk Kuyt van ’s-Graveland toen ik voor mijn team twee keer koppend kon scoren (zie foto's onder). Leuk, ook voor het klassement van de gouden badmuts. Een derde kopdoelpunt van me werd trouwens afgekeurd omdat de voorafgaande hoekschop al achter de lijn zou zijn geweest. Jammer. Enfin op een gegeven moment was het 4-3 en hing de 4-4 in de lucht. Toch was het de Vecht die uit een uitval de 5-3 maakte, alweer door een persoonlijk foutje in de ’s-Gravelandse verdediging. Wij wisten echter niet van opgeven scoorden nog 5-4 en kregen nog kansen op de 5-5. Helaas waren de 90 minuten voorbij en konden we een illusie armer terug naar de kleedkamer. Nou weten we een beetje hoe Liverpool zich van de week gevoeld moet hebben.”

De Rust

Supporter van de week

Ondanks het mooie weer was er verrassend weinig belangstelling voor de polderderby die ’s-Graveland 5 speelde. Wellicht was de concurrentie van de Hilversumse city-run te groot.
Gelukkig zagen we Fred Fouraschen wel weer langs de lijn. Weet u het nog? Fred was begin februari betrokken bij een ski-ongeluk, waarbij hij onderuit werd geskied door goede kennis Jos Peek. Het leverde Fred een gebroken Kuytbeen en een hoop gips op. Gelukkig verloopt de revalidatie voorspoedig. Fred is alweer een beetje aan het hardlopen en was op de fiets naar Loenen gekomen. Hij verwacht volgend seizoen weer in de sterkte te zijn en alle wedstrijden te spelen.

De Aftrap

Jeroen te Nuyl: “Ik had vooraf een beetje zitten rekenen maar in feite hadden we nog drie zes-punten-wedstrijden voor de boeg. Dat is bij elkaar achttien punten. Op zich dus nog van alles mogelijk in de stand. Maar helaas, naar de eerste zes punten kunnen we fluiten.”

“De scheidsrechter van vandaag heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. Het is een echte de Vecht-man. In het verleden hebben we vaak genoeg tegen hem gevoetbald. Hij was een goede voetballer, maar ik vind dat hij nog beter fluit.”

"De aanvoerder van de Vecht, Ellie, is een aardige jongen en een uitstekende voetballer. Ik durf te zeggen dat hij in deze competitie ver onder zijn niveau speelt. Hij is erg snel. Ik begreep dat hij het wel in de selectie van de Vecht heeft geprobeerd, maar toch meer plezier beleeft in het derde team.