PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
24 april, Vierde plek op 45-plus-toernooi

Kwalificatie KNVB 45-plus kampioenschap
Poule: 2x verloren van KLM, 2x gewonnen van Waterwijk
Wedstrijd 3e/4e plaats: verloren van Omniworld

     

Met een redelijk jonge ploeg heeft 's-Graveland deelgenomen aan het door de KNVB georganiseerde 45-plus toernooi. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had een selectie samengesteld waarin ervaring, conditie en voetbalgogme in een optimale balans leken. Na afloop was Jeroen echter niet heel erg tevreden met de vierde plaats op dit kwalificatietoernooi.
Jeroen te Nuyl: “Inderdaad, ik had er voetbaltechnisch gezien iets meer van verwacht. We hebben het niet erg slim gespeeld. Zeven tegen zeven op een half veld is toch iets anders dan voetballen op een gewoon veld. Met name in het begin hebben we ons veel te makkelijk uit de tent laten lokken. Bij dit spel kan het geen kwaad om de tegenstander te laten komen en vanuit een gesloten verdediging te zoeken naar een gevaarlijke uitval. Daar zijn we dus te laat achter gekomen."
"Kijk je hoort me niet zeggen dat we dit toernooi wel even hadden kunnen winnen. Had trouwens ook niet erg beleefd geweest om dat als organiserende vereniging te doen. Maar qua voetbal hadden we meer op de mat kunnen leggen.”

 

     


 

"Laten we het positief bekijken. Het was heerlijk weer en we zijn effe lekker buiten geweest."
"Vanavond had het trouwens de rentree moeten worden van Marcel Cuiper (met een 'C'en 'ui', red.) (foto links). Hij is op de weg terug van een liesblessure. Bij nader inzien kwam dit toernooi toch nog te vroeg voor hem. We gaan er nu van uit dat hij tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, op tien mei, inzetbaar is."
"Nou goed, we zijn dus niet door naar de districtsfinales van het 45-plus toernooi. Ik weet nog niet of we volgend jaar weer meedoen. Er valt ook wat voor te zeggen om de spelers uit dit team eerst wat meer ervaring op te laten doen. Ik zal eens bij de KNVB informeren of ze ook toernooien voor hogere leeftijdscategorieën gaan organiseren. Wellicht dat we in een 55-plus toernooi wel hoge ogen kunnen gooien."

   
 
   
 
    © Vijfde Dimensie