26 april, Zes-(doel)punten-wedstrijd tegen AS 80: 3-3

's-Graveland 5 - AS 80 5 3-3
Ruststand: 0-1
Eindstand: 3-3
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Luc te Nuyl, Roel Lamers

De wedstrijd tegen AS 80 ging tussen de nummer negen en tien van de ranglijst. En zo zag de wedstrijd er ook uit: twee ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd waren en die allebei veel fouten maakten. Het zag ernaar uit dat AS 80 de wedstrijd in de tweede helft met een 1-3 voorsprong naar zich toe zou trekken. 's-Graveland wist echter nog langszij te komen.

Luc te Nuyl (foto rechts): “We hebben vandaag geen beste wedstrijd gespeeld. Terwijl er toch weer zes punten op het spel stonden. In de eerste helft kregen we genoeg kansen maar waren we weer ouderwets slordig in de afwerking. Ook AS 80 kreeg genoeg kansen. Met name in de centrale as kwamen ze een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Wat dat betreft was het goed dat wij vandaag Bert Schmidt op de goal hadden staan. Hij deed het voortreffelijk en voorkwam een paar zekere doelpunten. Bert moest keepen omdat onze eerste, tweede, derde en vierde keeper er vandaag om diverse redenen niet bij konden zijn. Eigenlijk is Pim dan onze vijfde keeper, maar Bert had aangegeven dat hij liever wilde keepen dan voetballen. Helaas moest Bert de eerste helft wel een keertje vissen”

Jeroen te Nuyl (foto links, ja inderdaad, hij wordt wel eens verward met de broer van Ton du Chatinier): "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we dit helemaal niet hoefden te verliezen. Dus vol goede moed gingen we het veld weer op. We begonnen direct wat meer druk te zetten op de Almeerse verdediging en dat werkte. In de rebound kon ik zelf de 1-1 over de keeper heen koppen. De wedstrijd kon daarna twee kanten op en het zag ernaar uit dat dat de kant van AS80 zou gaan worden. Zij wisten namelijk twee keer te scoren. Met de 1-3 op het bord leek het gebeurd. Waar het precies vandaan kwam weet ik niet, maar we kregen het opeens op de heupen. In vijf minuten tijd scoorde eerst Luc uit een scrimmage en daarna de jarige Roel uit een mooi opgezette aanval. Met nog tien minuten te spelen kon het weer alle kanten op. Beide ploegen waren conditioneel echter niet meer in staat om het goed uit te spelen. Ja ok, zelf kreeg ik nog de kans om de 4-3 binnen te schieten maar, waarschijnlijk omdat ik op versleten voetbalschoenen speel, lukte me dat niet. Nou ja, vooruit geen zes punten, maar allebei een puntje.

De Rust

Supporters van de week

Hoewel het vandaag een aantrekkelijk affiche was voor de al dan niet neutrale voetballiefhebber, waren er niet enorm veel mensen op de wedstrijd afgekomen. Gelukkig kan 's-Graveland 5 altijd rekenen op de steun van een aantal jeugdigen.
Mare de Jong (links op de foto) vermaakt zich altijd prima bij de thuiswedstrijden van 's-Graveland. Jammer genoeg was ze na de wedstrijd hard op haar achterhoofd gevallen. Dat deed behoorlijk pijn. Gelukkig kon vader Mark haar weer troosten en speelde ze daarna er weer vrolijk op los.
Luc (midden op de foto) en Lisanne (rechts op de foto) van Leeuwen hadden het vandaag ook uitstekend naar de zin. Wat wil je ook met zo'n leuke speeltuin en een vader die ervoor zorgt dat je iets in de kantine kunt kopen.

De Aftrap

Jeroen te Nuyl: “Laat ik er maar niet meer over beginnen. Ik verwachtte met minstens dertien man van start te gaan. Daar stonden we dus weer met z'n elven en zonder grensrechter. Ik word er zo moe van...”

“De scheidsrechter wist van tevoren dat hij het moeilijk zou krijgen omdat er zes punten op het spel stonden. Menno heeft vandaag echter weer goed gefloten. Als ik heel eerlijk ben, mochten we vandaag ook niet mopperen over zijn beslissingen, dat is wel eens anders geweest.”

"De aanvoerder van AS 80 is een aardige jongen en een goede voetballer. Vanuit het midden zorgde hij constant voor dreiging. De spelers van AS 80 vonden 's-Graveland moeilijk te vinden. Zonder Tom-Toms in de Almeerse auto's had de wedstrijd waarschijnlijk niet doorgegaan."