PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
3 mei, Pokeren in Amsterdam-Oost
 
Een aantal malen per jaar komen (ex-)'s-Graveland 5 spelers bij elkaar om een poker-kaartje te leggen. Een traditie die al teruggaat tot een tijd dat het pokeren in Nederland nauwelijks in de belangstelling stond. Hoewel er geen camera's in het tafelblad verborgen zijn, gaat het er behoorlijk professioneel aan toe. Afgelopen zaterdag was Ton van der Meer gastheer van de kaartavond.
 
     

Ton van der Meer, ex-speler van 's-Graveland 5, had zaterdagavond zijn Amsterdamse huiskamer omgetoverd in een heuse pokerroom waar menig casino in Las Vegas jaloers op zou zijn. Vooral de bijzet-pokertafel maakte veel indruk. Om een uurtje of acht kwam zijn broer Frits binnen, al snel gevolgd door de Gooise delegatie bestaande uit Joost, Jeroen en Luc te Nuyl, Pim van Leeuwen, Peter krumpelman en Maarten Schaap. Na een bakje koffie met gevulde koek komen al snel de kaarten op tafel. Dit maal niet met het thema Feyenoord, maar met het thema Krolse Katten.
Vanaf half negen gaat het los. Voor sommigen worden nog even de spelregels herhaald en de volgorde van de verschillende combinaties. Een rondje open spelen is gelukkig nog net niet nodig. Luc te Nuyl neemt de rol van kassier op zich en verkoopt de fiches. Wat volgt is een acht uur durende pokersessie die een paar keert onderbroken wordt voor een korte snack. De geserveerde snacks had Ton volledig aangepast aan de gebruiken in Las Vegas. Sinds zaterdag weten we dat ze daar in Nevada verzot zijn op emmers Zalmsalade, Kipgehaktballetjes, Las Vega-ballen (voor Fritsie) en saté saus. De geest van gokker Kenny Rogers was merkbaar aanwezig en zag dat het goed was.
Grootverdiener was de anders zo onfortuinlijke Maarten Schaap. Het was de sympathieke amateur-wielrenner van harte gegund.

 

 
 
 
   
 
    © Vijfde Dimensie