PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
21 mei, 2e plek toernooi sv Loosdrecht na penaltythriller in finale

's-Graveland - SVM Boys: 1 - 3
's-Graveland - Altius: 1 - 0
's-Graveland - sv Loosdrecht 2: 2 - 0
halve finale: 's-Graveland - sv Loosdrecht 1: 1 - 0
finale: 's-Graveland - AW: 0 - 0. Na zeven penalty's: 5 - 6
Doelpunten 's-Graveland: Marco de Vries (4x), Vincent Weggemans

     

Een combinatieteam met spelers uit 's-Graveland 3, 5 en 6 heeft vandaag hoge ogen gegooid op het Joop Norbart VeteranenToernooi bij de sv Loosdrecht. Zoals het een echte toernooiploeg typeert, werd door 's-Graveland in het toernooi gegroeid. In de voorronde ging de eerste wedstrijd verloren tegen SVM Boys, werd de tweede met geluk gewonnen van Altius en de derde overtuigend gewonnen van sv Loosdrecht 2.
Nadat de voorrondes door ’s-Graveland op echt gras waren afgewerkt, moest er voor de halve finale overgestapt worden op kunstgras. Dat bleek geen probleem. Relatief eenvoudig won ’s-Graveland met 1-0 van sv Loosdrecht 1. In de finale wachtten op hetzelfde kunstgras de veteranen van AW. ’s-Graveland had in de finale het beste van het spel, maar verzuimde een veldoverwicht om te zetten in goede kansen en doelpunten. De beste kans was zelfs voor AW, doch keeper Michiel Kamer stond in de weg. Eindstand 0-0 en beide teams konden zich op gaan maken voor penalty’s.

 

     

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Uit ervaring weet ik dat als het op penalty's aankomt, het een loterij wordt. Omdat we echt goed in het toernooi waren gegroeid, gaf ik ons eigenlijk wel de beste kans. Nou ja, het heeft niet zo mogen zijn. Nee, ik verwijt mezelf niks. Ik heb de juiste mensen naar de stip laten lopen. Ik verwijt ook Gijsbert en Ronald niets. Iedereen mist in zijn leven wel eens een penalty en zij misten hem vandaag. Niks aan te doen, even goede vrienden."
"Ik durf het een zeer geslaagd toernooi te noemen. Het begon er al mee dat we veertien mensen hadden, dus af en toe eens konden wisselen. Leuk dat we spelers uit meerdere teams en enkele gastspelers konden opstellen. Het was even wennen aan elkaar, maar aan het eind werd er bij vlagen best goed gevoetbald. Voor mij was Marc van 's-Graveland 3 de man van het toernooi."
"O ja, we hebben ook de sportiviteitbeker gewonnen. Nou moet ik zeggen dat alle ploegen heel sportief speelden. Ik had de beker niet verwacht omdat wij misschien wel met de meeste dispensatie-spelers op het veld stonden. Natuurlijk extra leuk om de bekers uit handen van ere-voorzitter en naamgever van het toernooi, Joop Norbart (links op bovenste foto), te mogen ontvangen. We kregen ook een lekkere fles champagne. Zonde om direct open te maken, vind ik. Ik bewaar hem voor een mooie gelegenheid. Ja, als het aan mij ligt, staan we hier volgend jaar weer."

   
 
 

Supporters van de week

Natuurlijk waren Jip en Fien Kamer er. De meiden waren reuze trots op hun vader, keeper Michiel, en dat 's-Graveland in de finale speelde.
Ook erg leuk was het dat het gezin Sengul aanwezig was bij sv Loosdrecht. Vader Harun om te voetballen, moeder Hilal om te kijken en zoon Mert om gewoon heel veel plezier te hebben.

   
De penalty's


Marco scoort

 


Gijsbert schiet op de paal


Jeroen Scoort

 

Marc scoort

Ben Scoort
 

Richard Scoort


Ronald vergeet te scoren

   
   

AW schiet de zevende en beslissende penalty raak
   
 
    © Vijfde Dimensie