PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
10 mei, In laatste wedstrijd grootste winst tegen Weesp: 6-1

's-Graveland 5 - Fc Weesp 4: 6 - 1
Ruststand: 3-1
Eindstand: 6-1
Doelpunten 's-Graveland: Pim van Leeuwen, Marco de Vries (5x)

     

Misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar 's-Graveland 5 heeft vandaag wel uiterst efficiënt gevoetbald. Tegen hekkensluiter Weesp, dat een behoorlijke ploeg op de been had gebracht, werd met 6-1 gewonnen. In de laatste wedstrijd de grootste overwinning van het seizoen. Marco de Vries, in eerdere seizoenen topschutter bij 's-Graveland 5, deed weer eens mee en schoot er maar liefst vijf in.

Jeroen te Nuyl (foto rechts): “Voor de aftrap was ik een beetje bezorgd omdat wij aangekleed op het veld stonden en Fc Weesp nog niet gearriveerd. Nou ja, met wat vertraging konden we dan toch beginnen. Een hoop afschrijvingen vandaag, maar gelukkig kon ik weer wat jongens uit het zesde charteren. Richard, Bart, Michael en voor de gelegenheid ook Marco weer eens. De jongens hebben het uitstekend gedaan."
"Fc Weesp had eigenlijk best een goede ploeg. Jonge jongens en een aantal goede voetballers. In potentie misschien de betere ploeg vandaag, maar wij speelden als team veel beter. Dan zie je toch dat ervaring ook een hoop waard is."
"De eerste helft begonnen we direct goed. Fc Weesp lieten we een beetje komen en wij wachten op een geschikt moment om uit te breken."

 

     

 

"Het duurde dan ook niet lang of de 1-0 lag in het netje. Pim van Leeuwen was attent toen een aanval van ons werd afgeslagen. De rebound kon hij met effect inkoppen. Prima, ook Pim staat in het klassement voor de gouden badmuts. Daarna was het de beurt aan Marco de Vries (foto links). Marco had zijn zinnen gezet op een van de prijzen of de Fallrückzieher of de Gouden Badmuts. Dat is hem helaas niet gelukt. Neemt niet weg dat hij er toch vijf ingeschoten heeft en daarmee direct de derde plaats op de topscorers-lijst heeft ingenomen. Natuurlijk heb ik hem gevraagd om volgend seizoen weer vast bij ons te komen voetballen. Hij kon daarop echter nog geen antwoord geven. Ik merkte echter wel dat het vijfde bij hem een apart plaats in zijn hart heeft."
"Om een lang verhaal kort te maken. In de eerste helft was Fc weesp gevaarlijk en kreeg het veel kansen. Toch scoorde het maar een keer. In de tweede helft hadden wij de situatie beter onder controle en hebben we de nul gehouden."
"Vandaag hebben we ook afscheid genomen van een paar spelers. Steffen Cena en Roel Lamers gaan bij Fc Hilversum voetballen. Toch jammer dat de topscorer ons team verlaat, maar ik snap wel dat deze jongens voor hun kansen gaan bij de zaterdagselectie van Fc Hilversum. Rick Paschotta gaat volgend seizoen bij OSO ballen. Jongens bedankt voor jullie inzet."

   
 
 
 

De Rust

 
   
Supporters van de week
De laatste competitiewedstrijd in combinatie met mooi weer en Moederdag lokken altijd veel toeschouwers naar het veld. Zo ook vandaag. Met de klok mee:
Fien en Jip zo'n beetje de trouwste supporters van 's-Graveland 5 en hun vader, keeper Michiel Kamer. Het hockeyseizoen zit er ook alweer op voor deze meiden. Vandaag hadden ze het uitstekend naar hun zin achter de goal van hun vader. Ze konden een paar keer de bal uit de sloot vissen.
Pleun en Noor zijn de dochters van aanvoerder Jeroen te Nuyl. Het was even schrikken voor ze toen hun vader in de tweede helft betrokken raken bij een opstootje. Zo kenden ze hun vader nog niet. "Ik hoop dat hij thuis wel een beetje rustig blijft", zei Noor.
Margot en Luc genoten heerlijk van het zonnetje. Luc was supporter tegen wil en dank. Hij was gisteren bij een onduidelijke actie door zijn rug gegaan en was nog niet in staat om te voetballen. Commentaar leveren ging hem echter weer af als de beste.
 

 
   
De Aftrap
 

Pim van Leeuwen: “Die aanvoerdersband past mij uitstekend. Ik denk dat Jeroen heel tevreden over mij is in deze rol. Zover ik weet heb ik zijn vertrouwen eigenlijk ook nog nooit beschaamd.”

“Scheidsrechter Menno had gisteren de Hollandse avond in de feesttent bezocht. En dat was nog een beetje aan hem te merken. Waar hij anders strak en duidelijk fluit, wist hij nu nauwelijks de erwt in de fluit aan het rollen te krijgen. Hij opereerde met name vanuit de middencirkel. Na de wedstrijd begrijp ik dat dat een andere reden had. Menno leidt aan hielspoor. Daarvoor wordt hij in de loop van de week behandeld met een shockwave -therapie. Hij heeft uitgelegd hoe dat precies werkt, maar dat leek me een erg sterk verhaal.”

"De aanvoerder van Fc Weesp was een aardige jongen en een goede voetballer. Het leek er echter een beetje op dat bij Weesp ieder voor zichzelf voetbalde. O ja, hij zei dat ze te laat waren omdat ze moesten wachten voor een Solex-manifestatie"

 

   
 
    © Vijfde Dimensie