THUIS VORIG VOLGEND    
 
8 november, 's-Graveland over Turkse knie bij AW: 8-0

Hoe diep kan een team zakken? Vandaag speelde 's-Graveland 4 misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Aan te weinig uitdaging kon het ook deze keer niet liggen: er stonden opnieuw zes punten op het spel. Tegenstander AW stond in de competitie zelfs nog een plaats onder 's-Graveland, dus in theorie lagen er mogelijkheden in de Bussumse vallei. Hoe anders liep het. 's-Graveland maakte er een potje van.

Allen Weerbaar 3 - 's-Graveland 4 : 8 - 0
Ruststand : 4 - 0
Doelpunten 's-Graveland: -

 

   
 
   
 
 

In de eerste tien minuten va de wedstrijd kreeg 's-Graveland nog wel twee opgelegde kansen. AW speelde met tien man en was nog even zoekende. 's-Graveland wist echter niet te profiteren. Sterker nog, AW scoorde door een corner knap binnen te koppen. Toen de elfde AW-er het veld in gekomen was, kwam 's-Graveland nauwelijks nog in de buurt van de Bussumse keeper.
Marcel Cuyper (links op de foto): "Als we die eerste tien minuten gescoord hadden, was de wedstrijd natuurlijk anders gelopen. Maar 'als' telt niet in de sport. Dat wisten de Grieken en de Romeinen al. Ik stond vandaag laatste man, dus ik heb het allemaal zien gebeuren. Als je het aan mij vraagt, spelen wij in ieder geval niet scherp genoeg. Ik mis de wil om te winnen bij een aantal jongens. Voetbal kan een simpel spelletje zijn als je een aantal basiszaken goed uitvoert. Ik zal dat nog eens met Jeroen te Nuyl doornemen. Niet dat het vandaag aan Jeroen lag, maar ik bedoel dat hij dat dan als aanvoerder misschien beter aan het team over kan brengen dan ik."
"AW speelde de bal wel goed rond en je zag dat die jongens wel hun duel wilde winnen. Ik moet zeggen dat ze een paar mooie doelpunten maakten, maar dat ze er ook een paar op een presenteerblaadje kregen aangereikt."
"Natuurlijk hebben we het de tweede helft nog wel geprobeerd. Maar meer dan de eer redden zat er voor ons niet in. En zelfs dat lukte niet. Gauw vergeten die wedstrijd en de volgende keer wel scherp de wedstrijd in, zou ik zeggen."

   
 
   
 

(na) De Rust

   
 

Supporters van de week

De hele familie Weggemans was vandaag naar Bussum afgereisd om 's-Graveland 4 te komen steunen. Althans zo zag het er voor de wedstrijd nog naar uit. Waarschijnlijk hebben Kristel, dochter Arte en zoon Does een voorgevoel gehad. Zij kozen er namelijk voor om niet naar de wedstrijd te gaan kijken, maar een lekkere wandeling op de hei te gaan maken.
Kristel: "Wij zijn nu eenmaal meer natuurliefhebbers dan voetballiefhebbers. We hebben heerlijk gewandeld. Natuurlijk had ik ook liever gezien dat 's-Graveland gewonnen had. Nu zit ik de hele dag met een chagrijnige Vincent opgescheept. Misschien wel leuk voor de lezers van de website om te weten dat ik sinds een tijdje aan boksen doe. In de Amsterdamse Rivierenbuurt ga ik op dinsdag naar de boksschool. We trainen met een club dames zowel de conditie als de bokstechniek. Nee, ik zie mezelf nog niet voor een wedstrijd de ring in stappen. Ik vind het gewoon leuk, en kan het thuis en op het werk goed gebruiken."

 
   
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ja, wat kan ik er van zeggen. Een blamage. Een totale off-day. Iedereen deelde in de malaise, dus we kunnen ook nog geen eens iemand de schuld geven van deze beschamende nederlaag."
"Ook de scheidsrechter trof geen blaam. Het betrof een inval-scheidsrechter omdat de echte scheidsrechter ziek was geworden. Ik moet zeggen dat hij goed gefloten heeft. Er werd door beide ploegen ook sportief gespeeld, zodat we hem af en toe ook een beetje konden helpen."
"De aanvoerder van AW was een heel aardige jongen. Als laatste man had hij alles onder controle. Er liepen nog een paar zeer behendige spelers bij AW. En wij ... Nou ja, laat ik er maar over ophouden."
"Ik houd het er maar op dat het volgende week wel eens de ommekeer kan zijn. Want die moet toch een keer komen, zou je zeggen. "

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie