THUIS VORIG VOLGEND    
 
22 november, Fc Almere en 's-Graveland in evenwicht: 3-3

Het had vandaag alle kanten opgekund. De nummer laatst (Fc Almere) en voorlaatst ('s-Graveland) van de competitie konden beide de wedstrijd niet controleren. Fc Almere had de eerste helft letterlijk en figuurlijk de wind mee, 's-Graveland had dat de tweede helft. Fc Almere had de eerste helft veel kansen, 's-Graveland de tweede helft. Hoewel 's-Graveland in de laatste minuten dichtbij de overwinning was, draaide de wedstrijd uiteindelijk uit op een 3-3 gelijkspel. Beide ploegen konden daar vrede mee hebben.

Fc Almere 3 - 's-Graveland 4 : 3 - 3
Ruststand : 3 - 1
Doelpunten 's-Graveland: Pim van Leeuwen, Vincent Weggemans (2x)

 

   
 
   
 
 

Jeroen te Nuyl: "Nee, het was geen leuke week voor mij als aanvoerder. Eerst moest ik onze oefenwedstrijd van donderdag afzeggen omdat we te weinig mensen hadden. Daarna moest ik me tot het uiterste inspannen om vandaag voldoende spelers op de been te krijgen. Al onze vier keepers waren er vandaag niet. Gelukkig vond ik Bert Schmidt bereid de keepershandschoen op te nemen."
"Voor de wedstrijd hadden we nog een sokken-incident. Pim van Leeuwen was zijn voetbalsokken vergeten. Alles geprobeerd maar geen sok te krijgen bij medespelers en bij de gevonden voorwerpen. Vlak voor he fluitsignaal moest reserve Vincent nog even zijn sokken afstaan."
"Ik zag het al weer helemaal gebeuren. Binnen twintig minuten stonden we alweer met 2-0 achter, en dat nog wel tegen de onderste. Ik vreesde dat het opnieuw uit zou draaien op een debacle. Gelukkig konden we ons enigszins herstellen. Fc Almere verzuimde daarbij om grote kansen af te maken. Pim van Leeuwen, die ik nog altijd als de generaal van onze luchtmacht beschouw, kopte uit een corner mooi de 2-1 binnen. Jammer dat we vlak voor rust nog een fout maakten waardoor het nog 3-1 werd."
"De tweede helft waren de rollen omgedraaid. Wij hadden windje mee en konden Gijsbert de Fokkert, na maanden blessureleed, weer opstellen. Er werd voornamelijk op de helft van Fc Almere gevoetbald. En na verloop van tijd kwamen de kansen. Twee daarvan werden door Vincent Weggemans, die weer op zijn eigen sokken speelde, knap binnengeschoten. Ik zelf had in de rebound ook nog een doelpunt op m'n pantoffel. Hij ging er jammer genoeg niet in. Vincent leek in de laatste minuut met een hattrick tot matchwinner gekroond te worden. De bal kwam helaas op de lat."
"Nou ja, we hebben weer eens een puntje gehaald. Wie weet is dit het begin van een stijgende lijn. Ik hoop trouwens wel dat de blessure van Gijsbert meevalt. We kunnen hem veels te goed gebruiken."

   
 
   
 

De Rust

   
 

Supporters van de week

Waar waren jullie?

 
   
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was eigenlijk best lekker weer om te voetballen. Piet Paulusma zat er weer eens flink naast met zijn voorspelling. Pas toen we weer in de auto naar huis reden begon het flink te regenen. Ja, de wind was vandaag wel een bepalende factor. Ik heb de toss verloren, anders had ik sowieso de eerste helft windje tegen gekozen."
"De scheidsrechter heeft vandaag goed gefloten Hij is normaal gesproken speler bij dit team, maar wist toch goed boven de partijen te staan. Het was trouwens een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Fc Almere, Glenn, is een heel aardige jongen. We spelen ondertussen al een paar seizoenen tegen dit team. De gemiddelde leeftijd komt in onze teams aardig overeen, denk ik. Meestal zijn het best spannende wedstrijden, zo ook vandaag dus"

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie