THUIS VORIG VOLGEND    
 
21 maart, ´s-Graveland verliest in eerste helft van Hilversum: 5-1

Voor de wedstrijd waren er lachende gezichten aan 's-Gravelandse kant. Goed nieuws, want Gijsbert de Fokkert deed weer mee. Gijsbert, altijd goed voor een doelpuntje, de Fokkert. Na vijfentwintig minuten in de eerste helft hield Gijsbert het al voor gezien. Hij was misselijk en had hoofdpijn. Jammer want juist vandaag had Gijsbert zijn meeraarde kunnen bewijzen. De eerste helft kon 's-Graveland niet in het spel komen. Fc Hilversum was sterker vooral als de lange spits aan de bal kwam.

Fc Hilversum 3 - 's-Graveland 4: 5 - 1
Ruststand : 4 - 0
Doelpunt 's-Graveland: Luc te Nuyl

 

   
   
 
 

Zonder al te veel moeite en een beetje hulp van de scheids scoorde Fc Hilversum vier keer voor rust. In de kleedkamer van 's-Graveland vlogen verwijten over en weer. Of dit geholpen heeft, is niet duidelijk maar in de tweede helft stond er een ander ´s-Graveland op het veld. Het scheelde misschien ook dat Fc Hilversum z'n sterkste aanvaller langs de kant liet. Al snel kwamen de kansen voor 's-Graveland. Luc te Nuyl scoorde uit een mooi opgezette uitval de 4-1. Het wachten was op de 4-2, maar Fc Hilversum maakte via een snelle tegenaanval de 5-1. Het veldoverwicht en de kansen bleven voor 's-Graveland. Doelpunten bleven echter uit.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Inderdaad, die eerste helft sloeg helemaal nergens op. Als aanvoerder heb ik in de rust wat omzettingen gedaan en die hadden resultaat. Het is jammer dat we niet meer kansen benut hebben. Waarom het de eerste helft niet wil lukken is mij nog een raadsel. Het leek wel of iedereen met z'n gedachten ergens anders was. Jammer, want als we net zo waren begonnen als in de tweede helft waren hier zeker mogelijkheden geweest."
"Fc Hilversum blijft voor mij altijd een bijzondere club. Vooral in mijn periode als verslaggever van de Gooi- en Eemlander heb ik hier de gekste dingen meegemaakt. Ik weet nog goed dat Hilversum degradeerde uit de Hoofdklasse, maar spits Gert-Jan Faessen (ex-actif red.) werd dat seizoen wel topscorer. Toenmalig voorzitter Kees Luuza werd helemaal gek van hem. Hij zou hem het lieft eruit gegooid hebben maar Gert-Jan schoot de een na de ander erin."
"Nu ik erover nadenk, ik vind het van ons team wel erg goed dat we veerkracht kunnen tonen. Je hebt er zat teams bijlopen die bij 4-0 het koppie laten hangen. Zo zijn wij gelukkig niet. In 2010 hebben we nog geen enkele tweede helft verloren. Voor mij is het duidelijk: We moeten werken aan onze eerste helft."
"O ja, Fred Fouraschen, Le Fourache voor intimi, deed vandaag weer mee en speelde een prima partij. In deze moeilijke tijden kunnen we Freds ervaring goed gebruiken."

 

   
 
   
 
   
 
   
 
   
 

De Rust

   
 

Supporter van de week

Ondanks het mooie weer wisten maar weinig supporters de weg naar Fc Hilversum te vinden. De enige 's-Graveland supporter was echter niet de eerste de beste. Joost te Nuyl is niet alleen broer van Jeroen en Luc maar ook oud-speler en club-scheidsrechter.
Joost: "Om eerlijk te zijn kwam ik eigenlijk vooral om mijn leesbril op te halen. Die had ik vorige week op de pokeravond laten liggen. Stom van me, en juist in de week na de Boekenweek, de week waarin ik normaal gesproken het meeste lees. Maar zonder bril is het lastig lezen. Ja, ik ben wel benieuwd naar het Boekenweegeschenk dat Joost Zwagerman geschreven heeft. Hoewel Zwagerman wel erg gepromoot wordt als dé schrijver van het moment. Als je het mij zou vragen, vind ik Tommy Wieringa eigenlijk dé schrijver van het moment. Ik heb juist zijn boek Caesarion uit. Geweldig! Ik kan het iedereen aanbevelen. Ten minste aan mensen die een beetje van lezen houden. Andere mensen zou ik aanbevelen een goede film te gaan zien."

 
   
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Gelukkig hadden we vandaag weer eens genoeg mensen. 15 poppen bleek vandaag echter ook geen enorme luxe want er vielen tijdens de wedstrijd toch weer een paar spelers uit."
"We hadden vandaag een echte KNVB-scheidsrechter. De man fluit normaal eerste en tweede elftallen. Waarschijnlijk was het niveau voor hem dus even wennen. Dat was het voor ons trouwens ook."
"De aanvoerder van Fc Hilversum was een aardige jongen en een prima voetballer. Afgezien van de leeftijd heeft Hilversum een beetje vergelijkbaar team met ons, vind ik. Het verschil is misschien dat zij er voorin een paar hebben lopen die af en toe wel eens een doelpunt maken."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie