THUIS VORIG VOLGEND    
 
2 mei, Afsluiting seizoen tegen Wasmeer in stijl met verlies: 1-11

Op deze grijze regenachtige dag eindigde het toch al niet al te beste seizoen van 's-Graveland 4 in mineur. Nummer twee Wasmeer kwam op bezoek om nog een lekkere pot te voetballen. De hoop op het kampioenschap hadden de Hilversummers inmiddels opgegeven. Het krachtsverschil werd al snel duidelijk. De beste kansen voor Wasmeer. Af en toe een uitval en een kansje voor 's-Graveland.

's-Graveland 4 - Wasmeer 4: 1 - 11
Ruststand : 0 - 4
Doelpunt 's-Graveland: Jeroen te Nuyl

 

   
 
 

Wasmeer schoot er voor de rust in vier in. De 0-1 was een prachtig afstandschot, de 0-2 een vrije trap waarbij muur en keeper nog niet klaar waren. Bij de 0-3 en de 0-4 gingen er blunders in de 's-Gravelandse verdediging aan de doelpunten vooraf.
Na de thee was het snel gedaan. Binnen twintig minuten scoorde Wasmeer vijf keer. 's-Graveland kon er eigenlijk bitter weinig tegenover stellen. Bij een 0-10 stand wist Jeroen te Nuyl gelukkig nog de eer te redden. Met een droog schot tekende hij voor de 1-10. Wasmeer bepaalde de eindstand op 1-11.

Jeroen te Nuyl: "Ja, dit was natuurlijk te triest voor woorden. Ik heb de jongens van Wasmeer mijn excuses gemaakt voor de geringe tegenstand die we hebben geboden. Verliezen vind ik normaal gesproken niet zo erg. Maar dit sloeg nergens op."
"Ik heb alleen de laatste twintig minuten meegedaan want ik had nog teveel last van een enkelblessure. Toen ik een kans kreeg twijfelde ik geen moment en haalde de trekker over. Toch eventjes de eer gered en mezelf mede-topscorer van het seizoen gemaakt. Ik ben benieuwd hoe de jury dat gaat oplossen drie topscorers met vijf doelpunten. Daarbij schijnt er ook nog een hele discussie te lopen wie nu de maker van het mooiste doelpunt van het seizoen is. Als aanvoerder moet ik natuurlijk op mijn woorden passen, maar ik vond die goal van Marcel vorige week tegen Waterwijk ook wel erg mooi."
"Ik had gehoopt dat het een mooie zonnige dag zou zijn, maar het heeft de hele dag geregend. De consul van de KNVB is er niet aan te pas gekomen. Vandaar dat scheidsrechter Menno van den Brand voor de wedstrijd zelf nog even de conditie van het veld heeft beoordeeld. Met name de doelgebieden heeft hij aan een speciale droge vingertest onderworpen. Dan merk je toch dat hij heeft doorgeleerd."

Jeroen: "Nee, op dit moment wil ik nog geen conclusies gaan trekken voor volgend seizoen. Daarvoor loop ik nog met wat teveel emotie in mijn lijf. Het lijkt me verstandig als we het eens een klasse lager zouden proberen. Wie er volgend seizoen blijft of wie er doorgaat weet ik ook nog niet. Ik denk dat iedereen maar even zijn eigen mind op moet maken. Dat ga ik ook doen."
"Hemelvaartsdag hebben we nog het veteranentoernooi bij Loosdrecht. Eens kijken of we net als afgelopen seizoen door kunnen dringen tot de finale."

   
 
   
 
   
 
   
 

De Rust


   
 

Supporter van de week

Hoewel we begrepen dat veel supporters hadden willen komen, waren er vandaag maar weinig. Het slechte weer was spelbreker. Iemand die zich niet door atmosferische omstandigheden laat afschrikken is Joost te Nuyl. Tijdens de rust kwam hij de spelers een hart onder de riem steken. Joost mag zich al geruime tijd lid van de raad van bestuur van 's-Graveland 4 noemen. Zijn beste tip was om in de vakantie eens de Hermitage aan de Amstel te bezoeken. Een prachtig museum, volgens Joost.

 
   
 

De Toss

Aanvoerder Pim van Leeuwen: "Natuurlijk had ik mij ook meer voorgesteld van deze wedstrijd. Het is toch de afsluiting van het seizoen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook meedeelde in de malaise. Waar ik anders het team op sleeptouw kan nemen, leek het of ik er nu de kracht niet voor had."
"Menno heeft vandaag goed gefloten. Inderdaad, ik heb altijd wel commentaar op hem. Dat weet ie van mij. Bij de tweede goal vond ik dat hij de vrije trap nog niet had mogen laten nemen omdat hij nog bezig was de muur op afstand te zetten. Van die dingen. Ik moet ook zeggen dat Jeroen uitstekend gevlagd heeft. Ik heb hem op geen enkele fout kunnen betrappen."
"De aanvoerder van Wasmeer, Peter Koeslag, is een oude bekende van me. Ik ben goed bevriend geweest met zijn broer Paul. Peter kon het vandaag rustig aandoen. Hij kwam een paar keer gevaarlijk voor de goal bij hoge voorzetten. Leuk om elkaar op deze manier weer eens te ontmoeten."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie