THUIS VORIG VOLGEND    
 
25 april, Koploper Waterwijk veel te sterk voor ’s-Graveland: 7-3

Vinger uit de kom bij Voeten
In Almere bleek al snel dat de krachtsverhoudingen overeenkwamen met de positie op de ranglijst. Waterwijk is koploper, 's-Graveland staat bijna onderaan. Na vijfentwintig minuten spelen stond het al 3-0. Keeper Jeroen Voeten van 's-Graveland had toen al een aantal knappe reddingen verricht. Bij zijn volgende redding was hij echter minder fortuinlijk. Dat wil zeggen hij voorkwam met een prachtige zweefduik de 4-0, maar zijn linker-middelvinger schoot daarbij wel uit de kom.

Waterwijk 6 - 's-Graveland 4 : 7 - 3
Ruststand : 4 - 0
Doelpunten 's-Graveland: Marcel Cuiper (2x), Dennis Fine

 

   
   
 
 

De vinger uit de kom betekende het einde van de wedstrijd voor Jeroen. Nog even was het zoeken naar een kundige EHBO-er bij Waterwijk. Er werd echter geen deskundige gevonden. Dus toen ging het snel met Mark, Frits, de vinger en de kom naar het FlevoZiekenhuis. Daar wed op de röntgenfoto (zie onder) geconstateerd dat de vinger inderdaad uit de kom was. De medewerker van de gipskamer, ex freefighter en negentig kilo schoon aan de haak, ging met zijn volle gewicht aan de vinger hangen, maar nog wilde deze niet terug in de kom. Met wat spuiten in de hand en een tweede poging ging de vinger toch terug in de goede positie.
O ja. In Almere werd ondertussen doorgevoetbald. Dat wil zeggen Waterwijk deed het rustig aan en 's-Graveland kreeg al gauw één en later twee mannetjes te leen van Waterwijk. Prima. We komen tenslotte allemaal om lekker te ballen. Om kort te gaan: Waterwijk schoot er nog vier bij en in de tweede helft scoorde het aangevulde 's-Graveland drie keer. Eindstand 7-3.

Jeroen Voeten: "Voor de wedstrijd zag het er allemaal nog prima uit. Kunstgras heeft niet mijn voorkeur. Maar nu wist ik het van tevoren en toen we erop speelden viel het me eigenlijk nog best mee. Ik vond Waterwijk erg sterk. Nou startten wij ook wel bijzonder zwak. Tegen deze tegenstander moeten we wat inzakken en vanuit de posities spelen. Dat lukte helemaal niet."
"Enfin, Waterwijk komt verschillende malen vrij voor de keeper. Daarvan weet ik er nog een aantal uit te houden. Bij een afstandschot, na een minuut of twintig, zweef ik naar de linkerhoek en tik de bal nog net weg. Ik weet niet precies wat er gebeurde maar voelde wel meteen dat het niet pluis was. Toen ik mijn keeperhandschoen uitdeed, zag ik het. Mij linker-ringvinger zag er wel erg raar uit."
"Ja, het is balen. Dat terugzetten in het ziekenhuis deed behoorlijk pijn en nu loop ik ook nog minimaal een week in het gips. Volgende week ga ik op vakantie naar Turkije. Ik hoop dat het dan allemaal weer een stukkie beter gaat. Natuurlijk wil ik ook vanaf deze plek Mark en Frits nog even bedanken voor de begeleiding naar en in het ziekenhuis en de hulp naar huis."

   
 

Vinger Voeten Voor

 

Vinger Voeten Na

 
   
 

De Rust (in de wachtkamer van het FlevoZiekenhuis)

   
 

Supporters van de week

De supporters vonden het vandaag waarschijnlijk wat te warm om te komen kijken. Jammer.
Volgende week laatste competitiewedstrijd. Komt Allen!

 
   
 

De Toss

Aanvoerder Pim van Leeuwen: "De hele familie te Nuyl liet het vandaag afweten. Luc was een weekendje met zijn Margot naar Düsseldorf en aanvoerder Jeroen was aan zijn kuit geblesseerd geraakt op de training. Van de week stond ie bij mij aan de deur met de waterzak en de spelerskaarten. Ja, op zo'n moment zeg ik geen nee en heb ik de hele team-organisatie op me genomen. Zo moeilijk is dat nou ook weer niet."
"Vandaag hadden we een vrouwelijke scheidsrechter. Vind ik geen enkel probleem. Vrouwen fluiten wat meer op gevoel. Dat deed deze scheidsrechtster ook. Ze had de wedstrijd prima in de hand. Nou ja, het waren ook twee sportieve ploegen die er in het veld stonden."
"De aanvoerder van Waterwijk was een aardige jongen en een prima voetballer. Ik denk dat hij de beste nummer tien is die er bij ons in de competitie voetbalt. Hij heeft een mooie schijnbeweging en een prima trap. Wat mij betreft is Waterwijk de terechte kampioen."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie