THUIS VORIG VOLGEND    
 
11 april, ’s-Graveland weet punt te pakken van AW: 3-3

AW is de nummer vier van de competitie met maar vier verliespunten minder dan koploper Waterwijk. De heenwedstrijd tegen dit Turkse team ging voor 's-Graveland met maar liefst met 8-0 verloren. Kortom het leek vandaag heel moeilijk te worden voor 's-Graveland 4. En makkelijk was het zeker niet. Na vijftien minuten in de eerste helft keek 's-Graveland al tegen een 0-2 achterstand aan. Een grote nederlaag leek in het verschiet te liggen...

's-Graveland 4 - Allen Weerbaar 3 : 3 - 3
Ruststand : 0 - 2
Doelpunten 's-Graveland: Gijsbert de Fokkert (2x), Eigen Doelpunt AW

 

   
   
 
 

Zover kwam het echter niet. Dat kwam in eerste instantie vooral omdat AW verzuimde de score verder uit te bouwen. Grote kansen werden om zeep geholpen. Allengs begon ook 's-Graveland wat beter te voetballen. Sterker nog: er werden zelfs een paar goede kansen gecreeerd. Helaas werden deze niet benut zodat 0-2 ook de ruststand was.
Pim van Leeuwen: "Jeroen te Nuyl was er vandaag niet bij omdat hij voor zijn werk naar Cannes moest. Vandaar dat ik vandaag de strategie mocht bepalen. Omdat ik aan de wedstrijd tegen Hilversum een vervelende teen-blessure heb overgehouden, ben ik maar begonnen als reserve. Ik heb voor de wedstrijd geprobeerd met Marcel Cuiper een wedstrijdbespreking te houden. Dat mislukte omdat Marcel met zijn verkeerde been uit bed was gestapt. Daarom heb ik Marcel er in de rust ook uitgehaald. Zelf ben ik er trouwens ook uit gebleven met het idee nog wel in te vallen in de tweede helft, maar dat is er niet meer van gekomen. Ik heb wel goed gevlagd al zeg ik het zelf."
Marcel Cuiper: "Ik had mijn werk in de eerste helft gedaan. Ik was behoorlijk lastig voor AW. Dat heeft ze veel energie gekost zodat wij in de tweede helft goed partij konden geven."
"Dan is het toch lekker dat we vandaag ook weer beschikking hadden over de onvolprezen Gijsbert de Fokkert. Hij nam ons bij de hand voor een inhaalrace. Hij stond twee keer op de goede plek, scoorde twee keer, en bracht ons weer op gelijke hoogte (2-2). Daarbij moet ik trouwens niet vergeten dat keeper Jeroen Voeten ons ondertussen in de wedstrijd hield met een paar uitstekende reddingen."
"Na een al dan niet terecht afgekeurd doelpunt van AW, wist 's-Graveland zelfs de leiding te nemen. Laatste man Mark de Jong ging een keer mee naar voren, gaf vanaf de achterlijn hard voor, waarna een AW-verdediger de bal in eigen doel schoot (3-2). Een sensatie hing in de lucht. Zowel AW als 's-Graveland kregen nog goede kansen. Het was echter AW dat nog een keer wist te scoren (3-3). Al met al een lekker potje voetbal."
"Ik denk dat we blij mogen zijn met dit gelijke spel. We zijn toch weer een puntje uitgelopen op de FC Almere dat nu vier punten onder ons op de laatste plaats staat."


   
 
   
 
   
 
   
 
   
 

De Rust

   
 

Supporters van de week

Bij de vorige, 8-0 verloren, wedstrijd tegen AW was het gezin Weggemans ook aanwezig. Dat wil zeggen ze waren meegekomen om een mooie wandeling op de Bussumse hei te maken. Van de wedstrijd hadden ze niets gezien. Dat was vandaag anders. Vooral de dames Kristel en Arte moedigden hun partner/vader Vincent aan. Zoon Does had vooral interesse in de glijbaan.
Mark de Jong deed weer eens mee dus ook trouwe supporter Mare was weer van de partij (2e van links). Zij had het samen met Arte uitstekend naar haar zin.
Zo zie je maar, het helpt echt als de 's-Graveland 4 spelers worden aangemoedigd...

 
   
 

De Toss

Aanvoerder Mark de Jong: "Voor mij was het weer even wennen. Ik ben er een tijdje niet bij geweest. Mijn laatste wedstrijd heb ik tegen Weesp gespeeld. Een combinatie van blessure en de afgelopen drie weken ben ik voor mijn bedrijf drie weken in het verre Oosten geweest. Toch leuk dat ik vandaag dan weer meteen aanvoerder mag zijn. Maar dat kwam ook omdat Jeroen er niet was en Pim reserve stond."
"Menno heeft vandaag uitstekend gefloten. Voor hem was het denk ik geen makkelijke wedstrijd. Hij had met twee grensrechters te maken die graag de vlag omhoog staken. Nou ja, ik vind dat hij de wedstrijd goed aanvoelde en dat het daardoor een sportieve wedstrijd is gebleven."
"De aanvoerder van Allen Weerbaar was een aardige jongen en een prima voetballer. Het team heeft een aantal klasse-voetballers die elkaar makkelijk weten te vinden. Alleen de conditie zou wel wat beter kunnen."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie