THUIS VORIG VOLGEND    
 
2 april, ’s-Graveland verliest verdiend van Nederhorst: 5-2

(Verslag:Gijsbert de Fokkert, Fototostel vergeten: Luc te Nuyl)
Met negen punten achterstand, maar met twee wedstrijden minder gespeeld dan de huidige nummer één, maakt Nederhorst nog alle kans kampioen te worden. Mede daarom kreeg kapitein Jeroen te Nuyl een telefoontje of we niet in wilden halen. Zo gezegd, zo gedaan, maar helaas: het enige flitsende aan deze donderdagavond was het in de verte overtrekkende onweer.

Nederhorst 4 - 's-Graveland 4: 5 - 2
Ruststand : 2 - 0
Doelpunten 's-Graveland:
Richard Stuiver en Julian Janmaat

 

   
 
 

Als de wedstrijd op dinsdagavond was gespeeld, had ’s-Graveland het waarschijnlijk met hun eigen poppen kunnen klaarspelen, omdat er die avond altijd getraind wordt. Maar nu moest Jeroen ‘jutter’ te Nuyl overal en nergens spelers opsnorren. Zo’n zoektocht is qua training in verband met Pasen best handig, maar met een allegaartje zo’n zespuntenwedstrijd ingaan, is achteraf gezien misschien minder handig. Jeroen: “Dat is natuurlijk onzin, wat je daar net opschrijft. Een team is een team, is een compleet team. We komen hier om te voetballen, en met onze kwaliteiten zou het niet moeten uitmaken naar wie je de bal speelt. Ik wil sowieso die jongens nog bedanken dat ze ons uit de penarie hebben geholpen.”
’s-Graveland kreeg direct in de eerste minuut een grote kans, maar de voorzet van Gijsbert belandde bij de keeper in zijn handen. De verdere eerste helft kwam ’s-Graveland er niet meer aan te pas. De Bergers wisten elkaar makkelijk te vinden, en schoven door op momenten dat het kon. Na de 1-0 achterstand probeerde René in zijn eigen strafschopgebied een overmoedig overstapje. Ruststand: 2-0.
Wouter Takes: “Ik wist al direct dat we nog terug in de wedstrijd zouden komen. Ik ben de laatste tijd wat aan het husselen met kaarten voor het Nederlands elftal, en daar merk ik ook dat je niet direct bij de pakken neer moet zitten als het niet in eerste instantie lukt. In de rust heb ik de jongens eens rustig toegesproken en nog een paar gebbetjes gemaakt. Tussen de linies verdedigen met de ruit naar achteren, veld klein houden, duels winnen: voor mij zijn het abc’tjes. Maar je ziet zo’n ploeg dan toch meer ontspannen het veld ingaan.”
’s-Graveland wist inderdaad met een prachtig afstandsschot de achterstand tot 2-1 te verkleinen. Nederhorst zakte in, maar kon vanuit een snelle counter 3-1 te maken. Toch was de wedstrijd nog niet direct bekeken. Julian fopte Nederhorst door een schot op doel als voorzet te camoufleren. De keeper kwam uit, om tot zijn grote schrik de bal achter zich in het net te zien verdwijnen. Met 3-2 was het ineens een heel andere stand dan met 3-1. ’s-Graveland drong aan, maar kon geen vuist maken. Tien minuten voor tijd kwam Nederhorst via twee klutsballen dan toch op 4-2 om één minuut voor tijd de boel met een laatste treffer op slot te gooien.

 

   
 

Supporter van de week

Michael speelde vanavond in theorie een thuiswedstrijd. De bijna-topscoorder van het vierde woont zo ongeveer bij het voetbalveld van Nederhorst om de hoek. Michael: “Ik speelde vanavond in theorie een thuiswedstrijd. In de praktijk is het toch andere koek, want als het echt een thuiswedstrijd was geweest, dan had ik bij Nederhorst gespeeld. En dat speel ik niet. Dus ben ik voorafgaand aan de wedstrijd nog even snel langs de kantine van ’s-Graveland gereden om het teamgevoel op te snuiven en Bas een aai over zijn kale knar te geven. Bij terugkomst thuis, dus eigenlijk uit bij Nederhorst, was ik blij verrast mijn complete familie aan te treffen. Ze waren helemaal naar het voetbalveld gekomen om mij te supporteren. Leuk toch?!”

 
   
 

De Toss

Pim van Leeuwen: “Ik was aan het begin van deze week al door Jeroen benaderd of ik vanavond aanvoerder wilde zijn. Hij voelde zich niet lekker in zijn vel zitten. ‘Heb je wel eens naar je eigen vel gekeken eigenlijk’, vroeg ik hem. Maar dat snapte ‘ie niet. Achteraf snap ik ‘m misschien zelf ook wel niet. Enfin, die verwarring was voor mij voldoende om de toss te verliezen. Daardoor kregen die gasten wind mee de eerste helft, terwijl ik weet dat wij het juist dán moeten doen, vanwege conditiegebrek in de tweede helft. Soms denk ik wel eens dat we gewoon de eerste helft niet moeten spelen, en dan van de tweede helft onze eerste helft maken. Zomaar een ideetje.”
“De scheidsrechter van vanavond heeft een prima wedstrijd gefloten. Ik had zelf mijn bedenkingen toen het in de verte begon te onweren, maar de scheids voelde blijkbaar geen nattigheid. Een goede inschatting, zoals veel van zijn ingrepen vanavond.”
“De aanvoerder van Nederhorst, nummer 13, was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij liet zichzelf wisselen in de rust, waardoor wij wat beter in ons spel konden komen. Tja, als er een paar meer van hun niet waren geweest, en een paar meer van ons, en we hadden wat meer doelpunten gescoord, dan kan zo’n wedstrijd heel ander lopen.”

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie