THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
12 december, Boerenkoolgala groot succes

Het kan natuurlijk niet, maar vanavond leek de boerenkool wel weer lekkerder dan vorig jaar, en leek het ook wel weer gezelliger. De boerenkoolavond, of boerenkoolgala zoals sommigen zeggen, is zo langzamerhand een niet meer weg te denken traditie geworden. Menno en Yvonne hadden het weer uitstekend voor elkaar. So you think you can cook? Door naar de volgende ronde met de boerenkool, de worst al dan niet vega, de jus, de mosterd, alles precies goed.

 

 

 

Vooraf via de mail:
Beste Web-master, natuurlijk heb ik er alle begrip voor dat U na het blussen van de brand in het Zenuwcentrum te Utrecht weer andere (interne) brandjes moet blussen. Eén en ander neemt echter niet weg dat ik er wel vanuit ga dat ik U en de overige elftalgenoten op de 12e van de 12e (zondag as.) mag verwelkomen op de boerenkoolmaaltijd. Natuurlijk zijn partners en kinderen eveneens van harte welkom. De vorst van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd, dat de Boerenkool ( voor de kenners natuurlijk aangeduid met de oorspronkelijke benaming: Brassica oleracea var. laciniata) over een fantastische "bite"beschikt en dit alles zal dan met de nodige bijgerechten worden opgediend. Natuurlijk zal ook deze keer weer de jaarlijkse Löwensenf-trofee aan Joost worden uitgereikt, maar misschien heeft de Grote Leider nog andere Awards te verdelen. Afijn, we zien het allemaal wel. Ik stel op het prijs als u dit bericht op de site zou willen vermelden, met daarbij van mijn kant het verzoek aan de teamgenoten mij uiterlijk Zaterdag te laten weten wie wij mogen verwelkomen aan de Kortenhoefsedijk 187; graag met vermelding van het aantal mee-eters! Welkom vanaf circa 17.00 uur, dan drinken we eerst nog een Pilsie! In het vertrouwen, dat u het spoor niet bijster raakt!
Gegroet, Menno

 
     

Spelers, spelersvrouwen, ex-spelers, supporters, supportersvrouwen, inval-scheidsrechter, inval-scheidsrechtersvrouwen, aan het eind van de middag verzamelden zij op de Kortenhoefsedijk voor de boerenkoolavond. Na een aperitief kon worden aangevallen op de maaltijd. Een ieder liet het zich uitstekend smaken.
Ondanks dat de verwarming was uitgevallen, had niemand het koud. De open haard brandde dat het een aard had zodat de reserve-kachels al gauw een standje lager konden.

 
     

Traditioneel reikt Menno bij dit gebeuren een aantal prijzen uit waardoor de boerenkoolavond op slag verandert in een boerenkoolgala.
Joost te Nuyl was als enige genomineerd voor de Löwensenf-trofee. Het was dan ook geen verrassing dat hij met deze heerlijke pot mosterd aan de haal ging. Gelukkig nam de jury (Menno) de tijd om de motivatie voor deze prijs omstandig toe te lichten. In het kort kwam het erop neer dat het genieten is van Joost die aan het genieten is.
Een speciale award, de Deense bierhoorn, werd twee keer uitgereikt. Aan Frits van der Meer voor zijn bijdrage aan de website, en aan Luc te Nuyl als soort van aanmoedigingsprijs en teken van verdienste.

Menno en Yvonne, namens iedereen van en rond 's-Graveland 4: Bedankt!

 
     
 
     
 
       
       
 

© Vijfde Dimensie