THUIS UIT MAIL    
       
 
10 juli, Witness zet met Stok de Drie Dorpen op z'n kop

Afgelopen vrijdagavond ging het dak eraf bij De Drie Dorpen in Ankeveen. De coverband Witness met ex-'s-Graveland 4 speler Stok van den Burg op basgitaar, gaf een spetterend optreden. Zowel het publiek als de band zelf toonden zich na het optreden zeer tevereden.
Uit het verslag van aanvoerder Jeroen te Nuyl: "...werd de ene na de andere hit de dolenthousiaste zaal in geslingerd". Uit de terugblik van Stok: "Leuk, boeiend en interessant schouwspel ....."
Lees Meer >


19 juni, Stok Live and Dangerous

Stok van den Burg supporter en ex-speler 's-Graveland 4, via de Mail:
Let op gewijzigde aanvangstijd: 21:00. De laatste loodjes van het 4e elftal hebben wel erg zwaar gewogen. Nu het vermaledijde spelletje even in de kast kan, komen er andere activiteiten aan bod. Ik daag u allen langs deze weg uit om op vrijdag 8 juli naar ‘De Drie Dorpen’ in Ankeveen te komen alwaar een try-out plaats vindt. In de gemoedelijke uitspanning aan de Cannenburgerweg zal de coverband Witness proberen nummers van o.a. U2, ZZ-top, Narcotic, De Dijk, Three Doors Down, Snow Patrol en nog vele andere ten gehore brengen.  Groeten, Stok van den Burg (bassist in wording)


2 juni, Veteranentoernooi Loosdrecht vooral gezellig

Het veteranentoernooi bij Loosdrecht vormde ook dit jaar weer de traditionele afsluiting van het seizoen. ´s-Graveland opereert hier met wisselend succes. Twee edities geleden ging de finale na een enerverende penalty-serie bijvoorbeeld verloren. Dit jaar trad 's-Graveland aan met een selectie bestaande uit de oudjes van 's-Graveland 4 aangevuld met oude beloften als Kees Langerak, Sander de Leeuw, Marco Nieuwenhuis, Erik Klap, Theo Andriessen, Rene van Dijk en Pascal Jongsma.
Lees Meer >


26 mei, Laatste Uitslagen, Eindstand
Abcoude 9 Laren 99 6
1-2
Kockengen 2 Laren 99 7
2-3

# Eerste winst Laren 7 in laatste wedstrijd
# Volledig competitieprogramma afgewerkt
# Na schorsen AW is Batavia 6 terechte kampioen
# 's-Graveland 4 een na laatste (en niet eens onterecht)


9 mei, Laatste nieuws: Zweepslag blijkt afgescheurde achillespees

De toch al dramatisch verlopen wedstrijd tegen Kockengen heeft een vervelend staartje gekregen. Luc te Nuyl moest al na drie speelminuten bij zijn eerste balcontact van het veld. De blessure liet zich aanzien als een zweepslag in de kuit. Een niet onbekende blessure bij meer voetballers. Vandaag ging Luc toch maar even langs de dokter voor een second opinion. Die voelde de spreekwoordelijke nattigheid. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat Luc zijn achillespees had afsgescheurd.
Lees Meer >


8 mei, Gijsbert neemt afscheid met verlies bij Kockengen: 6-2

's-Graveland 4 heeft ook in de laatste wedstrijd van het seizoen niet aan de (eigen) verwachtingen kunnen voldoen. Tegenstander Kockengen was in de heen-wedstrijd nog met 3-2 verslagen. Vandaag bleek Kockengen gewoon beter dan 's-Graveland. Jammer, omdat iedereen Gijsbert de Fokkert die zijn laatste wedstrijd voor 's-Graveland speelde graag een waardig afscheid had gegund. Gelukkig wist Gijsbert nog wel een doelpunt te maken.
Lees Meer >


1 mei, 's-Graveland krijgt pak slaag van de Vecht: 1-6

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft 's-Graveland 4 het danig laten afweten. Tegenstander de Vecht had een hele makkelijke middag. Door een aantal 's-Gravelandse spelers werd de vermoeiende Koninginnedag opgevoerd als excuus. Maar in Loenen vieren ze dat toch ook. Hoe het ook zij. 's-Graveland speelde minder dan matig, ongeconcentreerd en slordig. De Vecht voetbalde vooral op de 's-Gravelandse helft. Doelpunten bleven niet uit. Met de rust was het al 0-3.
Lees Meer >


25 april, Geen voetbal met Pasen

De meeste mensen kennen de betekenis van Pasen niet meer. Ook bij 's-Graveland 4 lijkt de bijbelkennis ver te zoeken. De enige goden die in het team aanbeden worden zijn de voetbalgoden. En dat, gezien de resultaten, gebeurt kennelijk ook niet met de volle overtuiging. Volgende week wordt op de Dag van de Arbeid het competitie-programma hervat. Eens kijken of de betekenis van het begrip 'arbeid' bij de spelers van 's-graveland 4 bekend is.
Lees Meer >


17 april, Bestuur accepteert Pasfoto´s voor spelerskaart niet

Voor een aantal spelers van ´s-Graveland 4 verloopt volgend seizoen de spelerspas. Op de website van de sv 's-Graveland staat een oproep waar elke speler kan zien of hij dientengevolge een nieuwe pasfoto moet inleveren. Let op: dit moet voor 15 mei. Aanvoerder Jeroen te Nuyl is zo'n speler die een nieuwe kaart nodig heeft om volgend seizoen speelgerechtigd te zijn. Jeroen heeft voor de gelegenheid speciale pasfoto's laten maken. Tot zijn verbazing werden deze niet door de club geaccepteerd.
Lees Meer >


10 april, 's-Graveland toont veerkracht tegen Batavia 4 : 3-3

Vandaag opnieuw een zes-punten-wedstrijd en een rechstreeks duel om de negende plaats. 's-Graveland stond een puntje voor op Batavia 4, dat nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. De wedstrijd in het kort: 's-Graveland speelde een belabberde eerste helft, en stond 3-0 achter bij de rust. In de tweede helft werd er in eerste instantie belabberd doorgevoetbald, maar toen de 3-1 eenmaal gevallen was, kreeg s'-Graveland vat op het spel. Uiteindelijk werd het 3-3.
Lees Meer >


3 april, Verlies in zes-punten-wedstrijd tegen Nederhorst: 2-1
Het was vandaag in meerdere opzichten een belangrijke wedstrijd. Natuurlijk, wedstrijden tussen 's-Graveland en Nederhorst staan altijd op zichzelf omdat het om de derby der gemeente Wijde Meren gaat. Alsof deze emoties al niet genoeg waren werd er vandaag ook nog om zes punten gevoetbald met als inzet de achtste plaats op de ranglijst. Voor 's-Graveland lijkt dat het hoogst haalbare dit seizoen. De ingrediënten voor een spannende wedtrsijd waren dus ruimschoots voor handen.
Lees Meer >

27 maart, 's-Graveland walst over Laren 7 heen : 7-0
In de tweede wedstrijd van het seizoen had 's-Graveland met 9-0 van Laren 7 gewonnen. Sindsdien had Laren nog geen punten gepakt, maar ook niet meer met extreme cijfers verloren. Het was dus maar afwachten wat het vandaag zou worden. Gelukkig liep het voor 's-Graveland allemaal gunstig. Door een snelle voorsprong liep Laren al snel achter de feiten aan. In de eerste helft doken ze nog wel eens voor de 's-Gravelandse goal op, in de tweede helft nauwelijks meer.
Lees Meer >

23 maart, Pokeravond debet aan verlies
De nederlaag van afgelopen zondag tegen Laren lijkt toch makkelijker te verklaren dan eerder werd verondersteld. Aanvoerder Jeroen te Nuyl heeft tot vroeg in de zondagochtend zitten pokeren. Dat deed hij natuurlijk niet alleen. Spelers, ex-spelers en scheidsrechter en supporter van 's-Graveland 4 waren ook in het pokerhol van Luc te Nuyl aanwezig. Aan de foto's te zien was het gezellig. Maar of deze mannen serieus met hun sport bezig zijn valt te betwijfelen.
Lees Meer >

20 maart, Feller Laren 6 wint van 's-Graveland : 3-5
Het mooie weer maakte na afloop op het terras bij de kantine veel goed, maar niet alles. Vooraf werd Laren 6 nog ingeschat als een tegenstander waartegen punten konden worden gepakt. Al snel bleek dat Laren 6 daar anders over dacht. Na tien minuten in de wedstrijd stond Laren 0-2 voor. Doelpunten kwamen tot stand door slordigheden en te laconiek spel. In de rest van de eerste helft was het vooral Laren dat feller was en bleef aandringen. 's-Graveland stelde daar een enkele uitval tegenover.
Lees Meer >

13 maart, Ingecalculeerd verlies tegen koploper AW: 4-0
Na afloop van de wedstrijd geen teleurgestelde gezichten aan de kant van 's-Graveland. Kennelijk kon men tevreden zijn met 'slechts' een 4-0 verlies tegen koploper AW. Begrijpelijk want 's-Graveland wist aardig partij te bieden en deed zichzelf tekort door niet een of twee doelpunten te scoren. Ook in kwantitatief opzicht geen slechte score. Met maar liefst zeventien spelers werd aan de wedstrijd begonnen. Het heerlijke lenteweer maakte een lekkere voetbalmiddag compleet.
Lees Meer >

6 maart, 's-Graveland vandaag vrij
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, vandaag waren we vrij. Dat wil zeggen qua competitieprogramma, want als mens ben je natuurlijk nooit helemaal vrij. Op zo'n vrije zondag als vandaag heb ik weer eens tijd om daarover na te denken. Vrijheid is natuurlijk een relatief begrip. Ik heb wel eens tegen mijn broers Joost en Luc gezegd: 'Vrijheid is niet alles kunnen doen, maar juist alles kunnen laten.' Zij keken me vervolgens niet-begrijpend aan. Nou ja, vooruit maar. Volgende week zijn we in ieder geval niet vrij en kunnen we vol aan de bak tegen koploper Allen Weerbaar. Ik heb er zin an."

27 februari, Papieren overwinning ´s-Graveland op Batavia 4: 4-1
Natuurlijk, vanwege de vele regen vooraf nog even naar de kantine gebeld: Ja, alle drie de wedstrijden bij 's-Graveland gingen door vandaag. Dus ook de zes-punten-wedstrijd van 's-Graveland 4 tegen Batavia 4. Wat een teleurstelling derhalve dat Batavia niet kwam opdagen. Jeroen te Nuyl: "Ik heb de leider van Batavia 4 aan de telefoon gehad. Hij had maar zes spelers tot zijn beschikking. De rest had volgens hem met de meest onduidelijke smoezen afgezegd."
Lees Meer >

20 februari, Batavia 6 gewoon te goed voor 's-Graveland 4: 2-6
Het was vandaag koud. Nog even werd overwogen om de KNVB te bellen of de wedstrijd wel doorgang kon vinden, maar uiteindelijk werd toch gewoon afgetrapt. En wat bleek: voetballen was eigenlijk best goed te doen bij een paar graden boven nul. Al snel werd het verschil tussen Batavia en 's-Graveland duidelijk: Batavia speelde georganiseerd, gemotiveerd en zocht de combinatie. 's-Graveland holde vooral achter Batavia aan.
Lees Meer >

13 februari, Olympia uit de competitie

Het vijfde team van Olympia heeft het bijltje er bij neergegooid. Vandaar dat ´s-Graveland 4 vandaag niet in actie kwam. De resultaten van Olympia in de competitie tellen niet meer mee.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Jammer, want ik had wel het idee dat we van Olympia zouden gaan winnen. Maar elk nadeel heb z'n voordeel. Je hoeft geen professor in de wiskunde te zijn om te bedenken dat het voor de stand in de competitie voor ons niet ongustig is. Bijna alle teams hadden van Olympia gewonnen. Wij hadden gelijkgespeeld. We staan nu negende in plaats van tiende."


6 februari, Machteloos 's-Graveland verliest van Abcoude: 6-4
Met maar liefst vijftien spelers was 's-Graveland 4 vandaag naar Abcoude gekomen om de eerste overwinning van 2011 te gaan behalen. Goede voornemens, maar na een kwartiertje voetballen werd duidelijk dat een overwinning bij Abcoude wel heel moeilijk zou worden vandaag. Natuurlijk, het waaide heel hard, de wind stond dwars op het veld, maar daar had de tegenstander toch ook last van? Hoe het ook zij, na vijftien minuten keek 's-Graveland tegen een 2-0 achterstand aan.
Lees Meer >

2 februari, Ook Stok beleeft tweede jeugd in de muziek
Afgelopen zondag zagen we Jeroen te Nuyl aan de aftrap van zijn tweede jeugd met een gitaar in zijn handen. 's-Graveland 4-veteraan Stok van den Burg is Jeroen voorgegaan en lijkt met de band Witness klaar voor het bestijgen van de hitlijsten. Stok stuurt via de mail een voorproefje. De muziek lijkt het beste te omschrijven als "Stok en Roll".
Mannen, Het valt niet mee, die voetballoze zondagen. De lucht van gras en zweet in de kleedkamer wordt gemist. Maar goed,
Lees Meer >

30 januari, Vijftigjarige aanvoerder Jeroen in het zonnetje gezet

In heel KNVB-district West 1 werd er vandaag vanwege de vorst niet gevoetbald. Toch had 's-Graveland 4 wel iets te vieren. Aanvoerder Jeroen te Nuyl werd vandaag namelijk vijftig jaar oud. Zelf zou hij het liefste zijn verjaardag stilletjes voorbij laten gaan. Familie, vrienden en medespelers dachten daar echter anders over. Je ziet immers niet elke dag Abraham. Zij verrasten een nietsvermoedende Jeroen in het Hilversumse café Cartouche.
Lees Meer >


23 januari, ´s-Graveland komt er niet aan te pas bij de Vecht: 6-2
.

's-Graveland 4 heeft vandaag kansloos verloren van de Vecht 3. Ja natuurlijk, er ontbraken en paar spelbepalende spelers. Met name aanvoerder Jeroen te Nuyl werd ernstig gemist in de aanval. (Volgende week is Jeroen weer terug van ski-vakantie, en staat hij aan de aftrap op zijn vijftigste verjaardag.) De elf spelers die er waren konden geen potten breken. De Vecht heeft een goede ploeg, die vadaag niet eens voluit hoefde te gaan. Van de vele kansen wist de Vecht er zes te benutten.
Lees Meer >


16 januari, ´s-Graveland redt het net niet tegen koploper Hertha: 1-3
.

's-Graveland 4 heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar niet kunnen winnen. Tegenstander Hertha 2, tevens koploper, was ook niet echt in vorm, maar ´s-Graveland kon daar geen gebruik van maken.
Bij een polderclub moet er nog wel eens een bal uit de sloot gevist worden. Daarvoor moest voor de wedstrijd echter eerst de lange ballenvanger uit de sloot gevist worden. Natuurlijk verleende Bas Brouwer (lid van de technische commissie, red.) assistentie.
Lees Meer >


24 december, Webredactie wenst eenieder vrolijk Kerstfeest
.

Een witte kerst met witte voetbalvelden. Het is alweer een aardig tijdje geleden dat ´s-Graveland 4 de wei in mocht. Omdat er veel wedstrijden ingehaald moeten worden, staat de eerste competitiewedstrijd alweer ingepland voor 16 januari. Wel belangrijk dus dat iedereen zijn conditie goed bijhoudt en veel voetbal kijkt op televisie.
Vrolijk Kerstfeest!
Lees Meer >


12 december, Boerenkoolgala groot succes
.

Het kan natuurlijk niet, maar vanavond leek de boerenkool wel weer lekkerder dan vorig jaar, en leek het ook wel weer gezelliger. De boerenkoolavond, of boerenkoolgala zoals sommigen zeggen, is zo langzamerhand een niet meer weg te denken traditie geworden. Menno en Yvonne hadden het weer uitstekend voor elkaar. So you think you can cook? Door naar de volgende ronde met de boerenkool, de worst al dan niet vega, de jus, de mosterd, alles precies goed.
Lees Meer >


8 december, Er waren meer bekenden in de Arena...
.

via de mail: Afgelopen zaterdagavond waren in de Arena meer personen aanwezig die een linkje hebben met `s Graveland 4. Omdat ook BVV E-2 door de weersomstandigheden geen wedstrijd hoefde te spelen en Sinterklaas pas de volgende dag zijn opwachting zou maken, heb ik mijn zoon Ryan meegenomen naar Arena om zijn eerste live-wedstrijd van Ajax te aanschouwen.
Lees meer>


7 december, Wouter Takes zet alles op alles bij revalidatie
.

via de mail: Geachte webredactie, Nu er weer eens een weekend niet kan worden gevoetbald, leek het mij een juist moment om alle unieke bezoekers van deze website op de hoogte te brengen van het herstel van uw linksback (met dat sterke rechterbeen). Te meer omdat er op deze website allerlei foto’s van breuken, spelers in gips, etc verschenen, voelde ik mij genoodzaakt u te informeren..
Lees Meer >


5 december, Surprise voor 's-Gravelandspelers in de Arena

Al op woensdag maakte de KNVB bekend dat het gehele amateurprogramma voor dit weekeinde zou zijn afgelast. Een weekendje met schoencadeautjes maar zonder voetbal? Niet voor Luc te Nuyl en Frits van der Meer. Deze twee spelers van 's-Graveland 4 werden door supporter van het eerste uur, Maarten Schaap, meegevraagd naar de wedstrijd Ajax- NEC. Het werd een leerzame en genoeglijke zaterdagavond.
Lees Meer >


28 november, Inhaalwedstrijd tegen Batavia 4 afgelast

Uit de KNVB-spelregels: Bij de keuring dient de toestand van het terrein aan de hand van twee overwegingen te worden beoordeeld, te weten: 1. Welke gevaren levert bespeling op voor de spelers? 2. Wat is de schade die door bespeling aan het terrein wordt aangebracht? Harde, bevroren velden, mits voldoende vlak, dus zonder harde en scherpe kanten, worden in beginsel als bespeelbaar aangemerkt, mits de bevroren toestand tijdens de duur van de wedstrijd gehandhaafd blijft. In het amateurvoetbal worden in beginsel geen wedstrijden op dergelijke velden gespeeld.


21 november, 's-Graveland zorgt voor eerste verlies Kockengen: 3 - 2

Op deze prachtige herfstdag stond 's-Graveland 4 voor een lastige opgave. De tegenstander van vandaag, Kockengen 2, had namelijk nog geen wedstrijd verloren. 's-Graveland 4 had er nog maar eentje gewonnen. Daarbij moest aanvoerder Jeroen te Nuyl het ook nog eens doen met een team dat uit precies elf spelers bestond, dus zonder reserves. De voetbalgoden waren 's-Graveland echter gunstig gezind.
Lees Meer >


16 november, Mark Jans weer uit het gips

via de mail: Op de dag dat er een lans gebroken wordt voor een fluwelen revolutie bij de rood witte rakkers uit Amsterdam is het precies 6 weken geleden dat ik een foto gestuurd heb van de gebroken arm in blauw gips. Iedereen die een beetje verstand heeft van botbreuken weet dat 6 weken, volgens het boekje, voldoende moet zijn voor een breuk om te helen. Omdat wij in de achterroede ook graag alles volgens het boekje doen heb ik vandaag het gips laten verwijderen in TGZ Blaricum.
Lees meer >


14 november, Aflassen of aflasten of afgelasten?

Afgelasten is een samenstelling van het werkwoord gelasten 'een last opdragen, bevelen, gebieden' en het bijwoord af in de betekenis van 'tenietdoening' (vergelijk afbreken, afkopen, afschaffen, afstemmen, afzeggen). Het werkwoord gelasten is weer een afleiding van lasten (oorspronkelijke betekenis 'met een last bezwaren', vandaar 'bevelen') en het voorvoegsel ge-. Het werkwoord lasten is verouderd en wordt vrijwel alleen nog gebruikt in de vaste verbinding lasten en bevelen aan het einde van een Koninklijk Besluit. (In ieder geval ging vandaag de wedstrijd tegen en bij de Vecht niet door.)


7 november, Baard en Voetbal kan dat wel samen?

Ondanks het mooie weer waren alle wedstrijden op het complex van de sv 's-Graveland afgelast. De zware regenval van de afgelopen dagen heeft de velden onbespeelbaar gemaakt. Geen wedstrijdverslag dus maar wel aandacht voor een opvallend gezicht in het team van 's-Graveland 4: Frits van der Meer speelt vanaf het begin van het seizoen met een soort van baard. Aanvoerder Jeroen te Nuyl en voorzitter van de sv, Koen Janmaat, blijken hiervoor geen toestemming te hebben gegeven.
Lees Meer >


4 november, Menno zet een paar dingen recht...

Via de Mail: Met veel belangstelling heb ik kennis genomen van de ingezonden mededeling van Maarten Schaap, één van onze meest trouwe supporters. Ik voel mij geroepen te reageren op zijn opmerking aangaande mijn scheidsrechtertenue, dat volgens Maarten niet in overeenstemming is met wat normaliter van een scheidsrechter verwacht mag worden. Natuurlijk ben ik het met Maarten eens, dat het niet om de verpakking gaat maar om de inhoud, dus in mijn geval hoe ik de Fluit hanteer en voor alle duidelijkheid: hier wordt bedoeld de uit Amerika geimporteerde Fox 40 Turbo Blast.
Voor wat betreft zijn opmerking aangaande mijn "verpakking" moet ik Maarten toch enigszins terecht wijzen. Tijdens een studiereis in Oktober van vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk heb ik menige (amateur)voetbalwedstrijd bezocht en daar viel mij op dat mijn collega-scheidsrechters allen gehuld waren in een shirt, dat gelijk is aan hetgeen ik draag op de foto waarop Maarten zijn commentaar heeft gebaseerd. Navraag leerde mij dat dit shirt door de English Football Association is voorgeschreven als het officiele shirt voor clubscheidsrechters en dat dit slechts in één speciale winkel in London is te verkrijgen. Uiteraard heb ik mij die kans niet laten ontnemen en er één aangeschaft; hetgeen overigens nog vrij veel moeite kostte, aangezien ik slechts in bezit was van een scheidsrechterspas van de KNVB. Na telefonische navraag in Zeist door de winkelier werd hij er echter van overtuigd dat onze Bond wordt gedoogd door de FA, zodat niets mijn aanschaf meer in de weg kon staan. Het shirt, dat is gemaakt van dubbel geweven Noord Amerikaans katoen, kent een hoog draagcomfort en is ontworpen om zo min mogelijk afleiding te veroorzaken bij zowel het vrouwelijk als mannelijk geslacht. In dat opzicht is, zoals blijkt uit het bericht van Maarten, het ontwerp dus uitermate goed geslaagd.
Voor de volledigheid sluit ik nog even een tekeningetje bij, zoals de tekenaar van Fokke en Sukke mij ziet in pak. Ik denk dat de bewering van Maarten over heren in pak , helaas, voor mij niet opgaat.
Tot Zondag! Groet, Menno


2 november, Maarten ziet nog een aardige jongen op de foto

Via de Mail: Mannen in pak (b.v. een scheidsrechter) of mannen met autoriteit (b.v. een aanvoerder) worden doorgaans door vrouwen (maar ook soms door mannen) als seksueel aantrekkelijk beschouwd. Nu zijn daar natuurlijk uitzonderingen op de regel. Als ik kijk naar de Toss foto van afgelopen wedstrijd tegen Nederhorst dan is Pim als aanvoerder natuurlijk totaal niet seksueel aantrekkelijk en is Menno, wegens het ontbreken van een mooi scheidsrechterspakje dit in mindere mate. Uiteraard kan dat door gedrag in het veld bijgesteld worden door als aanvoerder het voortouw te nemen of door als scheidsrechter mooi en krachtig op je fluitje te blazen. Voor de aanvoerder van Nederhorst was dat blijkbaar niet nodig want naast dat deze jongen een aardige jongen en een aardige voetballer was, had hij ook een aardige jongen in zijn voetbalbroekje. Gelet op de uitstraling van Joost en Jeroen op deze dag (zie de foto´s bij het wedstrijdverslag)wil ik het even niet weten wat als zij bij deze Toss scheids en aanvoerder waren geweest. Maar dit terzijde! groet, Maarten Schaap


31 oktober,'s-Graveland verdiend gelijk tegen Nederhorst: 2 - 2

Vandaag stond er voor 's-Graveland een heuse zes-punten-wedstrijd op het programma. Nederhorst 6 staat een plaats hoger met een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld. Nederhorst kwam met een verrassend sterk en jong team in het veld. Je vraagt je af waarom ze eigenlijk nog maar één wedstrijd gewonnen hebben. 's-Graveland trad vandaag ook versterkt en jonger aan. Koen is voortaan vaste speler en Martijn en Axel vielen vandaag in. Er zat daardoor merkbaar meer voetbal in het team.
Lees Meer >


24 oktober, Onmachtig 's-Graveland verliest bij Hertha: 3 - 0

In de zevende wedstrijd van het seizoen bezocht 's-Graveland 4 in Vinkenveen het niet te onderschatten Hertha 2. Net als de voorgaande weken kon 's-Graveland geen potten breken. Er zit nog veel te weinig voetbal in het team waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd worden, laat staan dat er doelpunten gemaakt worden. Hertha bleef dan ook vrij gemakkelijk overeind. In de eerste helft ging het aardig gelijk op. Bij beide teams hoefden de keepers nauwelijks handelend op te treden.
Lees Meer >


18 oktober, Stok blijkt gelukkig nog 's-Graveland 4-volger
Hoor jij eigenlijk nog wel eens iets van Stok? Hoe zou het met hem gaan? Via de mail laat hij gelukkig blijken dat ie 's-Graveland 4 nog niet vergeten is.
Beste ex- teamgenoten,
Wat een leuke reactie over de trouwe viervoeters van Jeroen. Klasse hoe ze er bij liggen. Als echte “stofzuigers” de pokeravond bijgewoond. Die weten hun plek. Overigens: Ik mis de zonnebrillen.
Groeten, Stok van den Burg

17 oktober, Onnodig verlies tegen Laren'99 6: 2 - 0
Een lekker zonnetje zorgde voor uitstekend voetbalweer. Er stond een koel windje, maar 's-Graveland 4 en tegenstander Laren'99 6 hadden genoeg tijd voor de warming-up. De scheidsrechter kwam namelijk met een kleine drie kwartier vertraging opdagen. Beide teams bleken in het veld aardig aan elkaar gewaagd. Tegenover het jeugdig enthousiasme van Laren zette 's-Graveland rust en opbouwend voetbal. De wedstrijd leek op een ouderwetse 0-0 af te stevenen. Een kwartier voor tijd wist Laren...
Lees Meer >

12 oktober, Sfeervolle pokeravond met Trees en Tippie
De trouwe volgers van ´s-Graveland 4 weten dat een aantal keer per jaar de traditionele pokeravond op het programma staat. Afgelopen vrijdag was het weer zo ver. Dit keer was het aanvoerder Jeroen te Nuyl-zelf die als gastheer van dit event, want zo kunnen we het ondertussen wel noemen, mocht optreden. Het Nederlands elftal, Jeroens huisgenoten, de hardrock en niet te vergeten de huisdieren Trees en Tippie droegen bij aan een sfeervolle avond.
Lees Meer >

10 oktober, ´s-Graveland verliest maar net van Allen Weerbaar: 2 - 3
Op deze mooie voetbaldag raakte 's-Graveland 4 opnieuw niet in de winning mood. AW was misschien wel wat sterker vandaag, maar 's-Graveland heeft aardige kansen op een gelijkspel laten liggen. De hele wedstrijd was het vooral AW dat de op de helft van 's-Graveland speelde. 's-Graveland speelde daardoor natuurlijk ook veel op de eigen helft. Vanuit de verdediging werd geprobeerd de counter op te zoeken. De verdediging van 's-Graveland hield zich vandaag goed staande.
Lees Meer >

4 oktober, Onfortuinlijke Keeper Mark Jans in het gips

via de mail:
Bijgaand een foto van de gipsarm (in ’s-Gaveland blauw) die er voor heeft gezorgd dat de penalty van Batavia 90 er niet in ging. Mijn korte keepers avontuur moet even een paar weken op pauze, maar daarna ben ik weer van de partij. Vriendelijke groet, Regards, Mark Jans

Zie foto >


3 oktober, Onvolledig ´s-Graveland verliest van Batavia: 5 - 0
's-Graveland 4 stond vandaag voor een haast onmogelijke opgave: met tien man winnen van het nog ongeslagen Batavia'90 6. Het bleek ook inderdaad niet mee te vallen, maar verrassend genoeg bood 's-Graveland 4 aardig partij. Op zaterdag was het vervangend aanvoerder Pim van Leeuwen al duidelijk dat hij niet genoeg mensen op de been zou kunnen brengen. Veel blessures en mensen die het werk belangrijker vonden dan het voetbal, waren hier de oorzaak van.
Lees Meer >

26 september, Onhandig verlies tegen Abcoude 9: 1 - 3
's-Graveland 4 staat weer met beide beentjes op de grond. Na de 9-0 overwinning van vorige week, moest het vandaag de drie punten aan Abcoude laten. Als je het aantal echte kansen bekijkt was het wellicht een terechte uitslag. Als je het veldspel bekijkt, had 's-Graveland misschien wel moeten winnen. Maar ja, voor aardig veldspel zonder doelpunten koop je niets. Abcoude sloeg toe in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Onhandig uitverdedigen werd drie keer door Abcoude afgestraft.
Lees Meer >

19 september, Monsteroverwinning bij Laren'99 7: 0 - 9
's-Graveland 4 heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen de grootste overwinning uit de teamgeschiedenis behaald. Met maar liefst 9-0 werd het zevende van Laren aan de kant gezet. De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen nog gelijk op. Zowel Laren als 's-Graveland waren dicht bij het eerste doelpunt. Waarschijnlijk gaven de nieuwe 's-Gravelandse sokken toen de doorslag. Na zo'25 minuten lagen er drie ballen in het Larense netje.
Lees Meer >

12 september, Geen slecht begin competitie tegen Oympia: 4 - 4

's-Graveland 4 heeft het eerste punt binnen. Tegen Olympia 5 werd het een leuke pot. Olympia bracht een team met techniek en jeugdig enthousiasme. 's-Graveland kon de leeftijd compenseren door wat rustiger te voetballen en tactisch inzicht. De eerste helft was voor Olympia dat het 's-Graveland lastig maakte door fel de duels aan te gaan. Het leverde Olympia een 2-3 russtand op. De tweede helft was voor 's-Graveland dat er via aardig postiespel en combinaties af en toe aardig uitkwam.
Lees Meer >


8 september, Batavia'90 6 aan de competitie toegevoegd

Na een spannende loting heeft de KNVB een tweede team van Batavia'90 toegevoegd aan de competitie. Dat betekent twee keer een reis naar sportpark de Doggersbank in Lelystad. Net als in vorige seizoenen zal het wel weer flink zoeken worden. Over de sterkte van de teams van Batavia, het vierde en het zesde, valt vooraf weinig te zeggen. Misschien moesten we het maar gewoon gaan avonturen.


5 september, Oefenwedstrijd tegen HSV'69 net verloren: 5 - 4

In een oefenwedstrijd moet je oefenen en dat deed 's-Graveland 4 vandaag tegen HSV'69. Op het mooie Hollandse veld in de Hoef werd duidelijk waarop 's-Graveland nog veel zal moeten oefenen dit seizoen: het benutten van kansen. Want kansen kreeg 's-Graveland vandaag genoeg, maar scoren bleek een moeilijke opgave. HSV'69 was effectiever in het kansen benutten, daardoor stonden ze ook al snel met 3-0 voor.
Lees Meer >


2 september, Voorbereiding 's-Graveland 4 op volle toeren

Afgelopen dinsdagavond was het druk op de velden van de sv 's-Graveland. De volledige selectie was aan het trainen. Het derde speelde een oefenwedstrijd en 's-Graveland 4 en 5 deden samen een trainingstoernooitje onder coördinatie van Daan.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl was er natuurlijk ook bij. Hij toonde zich redelijk tevreden over de voorbereiding van zijn team tot nu toe.
Lees Meer >


20 augustus, Aanvoerder begint seizoen met nieuwe look

Aanvoerder Jeroen te Nuyl zat gisteravond in het Hilversumse café Cartouche waar hij deelnam aan veiling van de Fantasy Footballeague. Dit spel lijkt een beetje op 'Coach van het jaar' dat je bij de Gooi- en Eemlander en andere kranten kunt spelen. In een notendop: Een team samenstellen met spelers uit de Eredivisie die gedurende het seizoen punten voor je moeten scoren. Jeroen heeft in de vakantie trouwens een metamorfose ondergaan...
Lees Meer >


19 augustus, Voorlopige competitie-indeling bekend

De tegenstanders van 's-Graveland 4 voor het komende seizoen zijn bekend. Dat wil zeggen de KNVB heeft een voorlopige indeling gemaakt van competitie 718 (zie rechterkant van het scherm). Op dit moment zijn echter nog maar elf teams ingedeeld, terwijl de KNVB streeft naar competities met twaalf teams. In de competitie zitten oude bekenden en nieuwe tegenstanders. Spannend welk team nog toegevoegd wordt. Onduidelijk is welke teams nog in de bokaal voor de loting zitten.
 


EINDSTAND 2010-2011

#
P
+
  -
 
1.
Batavia '90 6
18
46
75
40
 
2.
Laren 99 sv 6
18
39
51
23
 
3.
Hertha 2
18
37
67
39
 
4.
Vecht de 3
18
34
64
34
 
5.
Abcoude fc 9
18
22
47
48
 
6.
Kockengen 2
18
21
49
54
 
7.
Nederhorst vv 6
18
21
39
49
 
8.
Batavia '90 4
18
19
39
63
 
9.
Graveland 's 4
18
14
45
61
 
10.
Laren 99 sv 7
18
1
15
80
 
 
 

   
   
 
 PROGRAMMA
   
   

 

 

       
  sgraveland4 sgraveland graveland 4 gravenland    
 

© Vijfde Dimensie

   
eXTReMe Tracker