THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
5 december, Surprise voor 's-Gravelandspelers in de Arena

Al op woensdag maakte de KNVB bekend dat het gehele amateurprogramma voor dit weekeinde zou zijn afgelast. Een weekendje met schoencadeautjes maar zonder voetbal? Niet voor Luc te Nuyl en Frits van der Meer. Deze twee spelers van 's-Graveland 4 werden door supporter van het eerste uur, Maarten Schaap, meegevraagd naar de wedstrijd Ajax- NEC. Het werd een leerzame en genoeglijke zaterdagavond.

 

 

 

 

Maarten Schaap (foto links): "Ik heb een seizoenkaart van Ajax. Samen met Edgar Lamaker (de jaarlijkse winnaar van de 's-Graveland 4- blessuretrofee, red.) en zijn vader bezoek ik alle thuiswedstrijden in de Arena. Vandaag konden Edgar en zijn vader niet, dus ben ik op zoek gegaan naar twee andere voetbalkenners die de seizoenkaart konden gebruiken."
"Kijk, Jeroen te Nuyl is natuurlijk een voetbalkenner, alleen denkt hij dat hij alles al weet. Dat is niet mijn stijl. Luc en Frits zijn jongens die zich open opstellen en bereid zijn om wat te leren. Natuurlijk heb ik bij Frits even getwijfeld omdat hij voor Feyenoord is. Hij is echte liefhebber genoeg om de rivaliteit even te vergeten. Ik had hem gezegd dat hij bij Ajax zou kunnen genieten van verzorgd, technisch, aanvallend voetbal. Ik hoopte zelfs dat hij misschien wel aanhanger van de Amsterdammers zou worden. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat het zo'n zaadwedstrijd zou worden."

 
     
     
 
   
 

 

Luc te Nuyl: "Ik vond het een heel leuk idee van Maarten. Zelf ben ik ook groot fan van de Godenzonen. Ze zitten op dit moment even in een lastige periode. Daarom konden ze onze steun goed gebruiken, dacht ik. Nou had ik niet het idee dat de spelers van Ajax enorm gemotiveerd waren om te winnen. Het ging allemaal nogal slapjes. Ik denk als wij met 's-Graveland 4 compleet zijn, dat we dan een goede kans maken tegen dit Ajax. Ajax speelde gelijk. Ik vond het publiek de verliezer. Gelukkig hebben we het zelf een beetje gezellig gemaakt. Na de wedstrijd zijn we nog even Amsterdam Zuid-Oost in gegaan. Dat maakte voor mij de avond goed."

Frits van der Meer: "Natuurlijk had ik te doen met Maarten, Luc en al die andere Ajax-supporters. Maar eerlijk is eerlijk, Ajax verdiende niet meer dan een gelijk spel. Met Feyenoord zitten we ook even in een dalletje. Wel een goed initiatief dat de supporters gevraagd wordt Feyenoord financieel te gaan steunen. Ik zal aan aanvoerder Jeroen te Nuyl voorstellen dat elke speler van 's-Graveland 4 ook vijftig euro bijdraagt. We zijn toch allemaal voetballiefhebbers, niet waar."
"Ook al viel de wedstrijd nogal tegen. Ik heb toch een hele leuke avond gehad. Met Maarten en Luc is het gewoon altijd goed fun maken."

       
       
 

© Vijfde Dimensie