THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
7 december, Wouter Takes zet alles op alles bij revalidatie

via de mail: Geachte webredactie, Nu er weer eens een weekend niet kan worden gevoetbald, leek het mij een juist moment om alle unieke bezoekers van deze website op de hoogte te brengen van het herstel van uw linksback (met dat sterke rechterbeen). Te meer omdat er op deze website allerlei foto’s van breuken, spelers in gips, etc verschenen, voelde ik mij genoodzaakt u te informeren..

 

 

 

Wat ging er ook al weer aan vooraf? Tijdens de wedstrijd Hertha Vinkeveen - ’s-Graveland verdraaide de “Vernon Anita van het vierde” (de gelijkenis is treffend) zijn linkerknie. Dat gebeurde juist op het moment dat ik een bal vanuit de eigen 16 naar de linkervleugel wilde uitverdedigen, alwaar Gijsbert de Fokkert klaar stond om de diepte in te gaan. De verdraaiing van de knie verhinderde een goede pass, waarmee – een lang verhaal kort- een 100% doelpunt teniet werd gedaan. Dan had die wedstrijd ook geheel anders gelopen en eigenlijk komt Hertha natuurlijk wel heel goed weg.
Maar dit terzijde.

 
     
     
 

Helaas was er sprake van de klassieke voetbalknie: voet in de grond (stond vast vanwege kunstgras), lichaam draait eroverheen. Binnenste (in vaktermen mediale) knieband verrekt. Ter lering en vermaak, tref u bijgaand een illustratie.

Na een aantal weken hinkelend door het leven, is inmiddels de revalidatie in gang gezet. Daarbij is in overleg met de medische staf van ’s-Graveland en adviseur Dr. Muller Wohlfahrt voor een multi-channel aanpak gekozen.

 

 

   
   
 

1. Fysiotherapie. Onder leiding van Marcel Valk van Orec worden knie- en spierversterkende oefeningen afgewisseld met de een shockwave behandeling. Hierbij worden krachtige elektromagnetische of mechanische impulsen door een speciaal ontwikkeld apparaat opgewekt en gericht op de knie, alwaar bloedvoorziening in het betrokken gebied verbeterd.
Wouter Takes: “Met verwijsbrief in de hand arriveerde ik bij landgoed Zonnestraal in Hilversum, alwaar Orec fysiotherapie is gelegen. Kenners van Zonnestraal weten, dat je je – door de karakteristieke sanatorium gebouwen - direct in “One flew over Cuckoo’s nest” waant. Na een middag in een dwangbuis te hebben doorgebracht (verkeerde gebouw binnengelopen, misverstandje, net als met Jack Nickelson destijds) startte ik in het naastgelegen gebouw de fysio behandeling.”


2. Met het trekken van de slee door het winterlandschap van ’s-Graveland, aangevuurd door zoon Cesar, wordt het lijf extra getraind.

 

3. Al enkele weken staan vader en zoon (verdediger van de F2) Takes klaar op sportpark Berestein om als twaalfde (en dertiende) man te fungeren, maar helaas. Bijgaand zoon Cesar bij een inspectie van het afgekeurde veld op 28 november.
Na de winterstop hoopt uw frêle links- (en rechts)back zijn rentree te maken.


Geheel de uwe,

Wouter Takes

 

       
 
       
       
 

© Vijfde Dimensie