THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
21 november, 's-Graveland zorgt voor eerste verlies Kockengen: 3 - 2

Op deze prachtige herfstdag stond 's-Graveland 4 voor een lastige opgave. De tegenstander van vandaag, Kockengen 2, had namelijk nog geen wedstrijd verloren. 's-Graveland 4 had er nog maar eentje gewonnen. Daarbij moest aanvoerder Jeroen te Nuyl het ook nog eens doen met een team dat uit precies elf spelers bestond, dus zonder reserves. De voetbalgoden waren 's-Graveland echter gunstig gezind.

's-Graveland 4 - Kockengen 2: 3-2
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland: Remco Houthuizen, Gijsbert de Fokkert, Jeroen te Nuyl

 

 

 

Luc te Nuyl (foto rechts): "Omdat we ons vandaag geen geblesseerde spelers konden veroorloven, heb ik gezorgd dat de waterzak gevuld was met koud water. Zo probeer ik het team op allerlei manieren te helpen. Echt geblesseerden waren er gelukkig niet, maar het was wel goed dat Jos uit het vijfde in de rust de plek over kon nemen van Mark Jans. Mark deed voor het eerst weer mee nadat hij zes weken geleden zijn pols had gebroken. Remco Houthuizen was in de tweede helft ook helemaal op. Hij kon nauwelijks nog op zijn benen staan. Ik heb hem geadviseerd wat meer aan zijn conditie te doen als hij topsport en het uitgaansleven wil blijven combineren."
"In de wedstrijd liep het vandaag best lekker. Er werd door ons goed gevoetbald, zeker in de eerste helft. Er werd goed samengespeeld. De combinaties liepen redelijk goed. En wat misschien wel het grootste verschil met vorige wedstrijden was: we benutten de kansen die we kregen. Dat deed Kockengen niet. We hebben dus een beetje mazzel gehad en Arie stond weer prima te keepen. Uitstekend, want het leek me niet makkelijk met die gladde bal op dat gladde veld."

 
     

Vincent Weggemans (foto rechts) speelde een hele sterke wedstrijd als laatste man. Lastige situaties lost hij altijd rustig en bekwaam op. Het woord 'paniek' komt niet in zijn woordenboek voor.
Vincent: "Ja, het ging best lekker. Ik voel me wel op mijn plek zo achterin. Zeker omdat ik toch nog niet helemaal honderd procent hersteld ben van mijn blessure. Ik heb het idee dat als we zo blijven voetballen zoals vandaag we vanzelf meer punten bij elkaar gaan sprokkelen. Wat mij betreft kijken we omhoog en niet omlaag."

 
     
 
   
 

Supporters van de week

Tijdens de wedstrijd werd Mark Heemskerk in de eerste helft door de tegenstander benoemd als 'enige speler van hun die kan voetballen.' Wat ongelukkig geformuleerd misschien, en het doet de rest van de spelers van 's-Graveland wat tekort, maar het gaf wel aan dat Mark vandaag 'Man of the match' was. Op het middenveld was hij heer en meester. Hij was altijd aanspeelbaar, pakte ballen af, en zorgde voor een goede voortzetting van het spel.
Het goede spel van Mark was wellicht te verklaren door de aanwezigheid van speciale supporters. Partner Daphne, dochter Eline en zoonlief met een vriendje stonden langs de lijn om Mark en 's-Graveland aan te moedigen. Wat zullen ze genoten hebben. Na afloop had een trotse Mark gelukkig nog even tijd voor een foto. Hopelijk zien we deze supporters snel weer langs de lijn.

 
 

De rust

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik heb lekker gevoetbald. En in de tweede helft gescoord door er een corner in één keer in te schieten. Qua traptechniek heb ik het idee dat ik elke week beter wordt."
"Omdat het voetballen de laatste twee weken was afgelast, was ik benieuwd hoe we het vandaag zouden doen. Kennelijk hebben twee weekjes rust ons goed gedaan."
"Scheidsrechter Menno van den Brand had het vandaag niet makkelijk. Een paar jongens van Kockengen waren behoorlijk fanatiek en hadden nogal wat commentaar. Menno weet ook met dat soort situaties goed om te gaan. Klasse."
"De aanvoerder van Kockengen, was een aardige jongen en een aardige voetballer. Hij vertelde dat zij op papier dertig spelers hebben maar dat ze, met name door blessures, moeite hebben om een compleet team op de been te brengen. Die problmatiek komt me bekend voor."

 

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie