THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
8 mei, Gijsbert neemt afscheid met verlies bij Kockengen: 6-2

's-Graveland 4 heeft ook in de laatste wedstrijd van het seizoen niet aan de (eigen) verwachtingen kunnen voldoen. Tegenstander Kockengen was in de heen-wedstrijd nog met 3-2 verslagen. Vandaag bleek Kockengen gewoon beter dan 's-Graveland. Jammer, omdat iedereen Gijsbert de Fokkert die zijn laatste wedstrijd voor 's-Graveland speelde graag een waardig afscheid had gegund. Gelukkig wist Gijsbert nog wel een doelpunt te maken.

Kockengen 2 - 's-Graveland 4: 6-2
Ruststand: 2-0
Doelpunt 's-Graveland: Gijsbert de Fokkert, Remco Houthuizen

 
   
 

Vanaf de aftrap had Kockengen een veldoverwicht. 's-Graveland wist af en toe gevaarlijk uit te breken. Keeper Arie Poels wist de schade in de eerste helft te beperken tot 2-0. 's-Graveland wist uit een handjevol kansen niet te scoren. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, maar werd er wel meer gescoord. Gijsbert wist met een voor hem karakteristiek actie het eerste tegendoelpunt te scoren. Remco Houthuizen scoorde met een prachtige trap ook nog een keer tegen. Eindstand 6-2.

Jeroen te Nuyl: "Laten we het er maar op houden dat het vandaag lekker weer is geweest. Maar op het veld was het natuurlijk weer een wanvertoning. Arie heeft voorkomen dat we vandaag met dubbele cijfers zijn afgedroogd. Extra minpuntje was dat mijn broer Luc er al na twee minuten af moest met een zweepslag in de kuit."
"Natuurlijk had ik Gijssie een leuker afscheid gegund. Aan de andere kant kan je misschien zeggen dat dit voor hem het afscheid wel makkelijker maakt. IK heb geen tranen zien vloeien na afloop. Ja, Gijsbert wil in Amsterdam gaan wonen en heeft door de drukte daar minder tijd voor het voetbal. Ik snap het wel. Daarnaast is hij natuurlijk ook veel tijd kwijt op de redactie van Veronica Magazine. Ik wil hem namens het team alle goeds toewensen en hem bedanken voor de leuke seizoenen dat we met elkaar gevoetbald hebben. Ik heb zijn telefoonnummer nog, dus als we nog eens te weinig mensen hebben, zal ik hem nog eens bellen."

 
     
 
     
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 

Supporter van de week

Luc van Leeuwen, de zoon van 's-Graveland verdediger Pim, was vandaag van de partij om 's-Graveland 4 aan te moedigen. Leuk! Jammer genoeg was het wel erg warm in de zon, zodat Luc noodgedwongen de schaduw van de kantine op moest zoeken. Nog een geluk dat hij zijn Nintendo DS bij zich had om zich nog een beetje te vermaken.
Luc voetbalt zelf bij Wasmeer en had zaterdag met 7-1 gewonnen. Net als bij Pim zit het verdedigen bij hem in de genen. Met zijn school de Wilgen heeft Luc de tweede prijs met schoolvoetbal gewonnen. Een prima prestatie!

 
   
 

De Rust

   
 

De Toss

Gijsbert de Fokkert: "Wel bijzonder dat ik vandaag aanvoerder mocht zijn. Dat is me in mijn hele voetbalcarrière nog niet overkomen. Al snel merkte ik dat het aanvoerschap een vak apart is. Ik heb het toch te druk met mezelf in het veld om ook nog eens op andere zaken te gaan letten."
"De scheidsrechter van vandaag heeft prima gefloten. Door de warmte raakten met name aan onze kant de gemoederen nog wel eens verhit. Dat heeft hij prima opgelost. Ook het inlassen van de drinkpauzes ging perfect."
"De aanvoerder van Kockengen was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij vertelde dat hij vijfenvijftig jaar was en vond het raar dat ik het voetbal er nu al aan gaf. Ik heb hem uitgelegd dat de leeftijd voor mij geen reden is om te stoppen. Het is gewoon een optelsom van allerlei factoren waarbij ik ook nog mijn gevoel laat meespreken."
"Jeroen heeft nog wel gevraagd of hij me nog wel eens kan bellen als hij te weinig mensen heeft. Ik heb gezegd dat ie altijd mijn voicemail kan inspreken."

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie