THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
24 oktober, Onmachtig 's-Graveland verliest bij Hertha: 3 - 0

In de zevende wedstrijd van het seizoen bezocht 's-Graveland 4 in Vinkenveen het niet te onderschatten Hertha 2. Net als de voorgaande weken kon 's-Graveland geen potten breken. Er zit nog veel te weinig voetbal in het team waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd worden, laat staan dat er doelpunten gemaakt worden. Hertha bleef dan ook vrij gemakkelijk overeind. In de eerste helft ging het aardig gelijk op. Bij beide teams hoefden de keepers nauwelijks handelend op te treden.

Hertha 2 - 's-Graveland 4: 3-0
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland:

 

 

 

Het verschil tussen 's-Graveland en Hertha was dat Hertha wel twee keer wist te scoren. Een keer uit de kluts en een keer uit een vrije trap vanwege een vermeende terugspeelbal. 's-Graveland kon er niets tegenover stellen. Daarbij kwam nog dat de onvolprezen verdediger Wouter Takes zijn knie verdraaide en het veld moest verlaten. In de tweede helft schakelde aanvoerder Jeroen te Nuyl een derde man erbij in de voorhoede. Hierdoor werd er wel wat meer naar voren gevoetbald maar ontstond er ook meer ruimte voor Hertha. Hertha kreeg een paar goede kansen en scoorde een keer. 's-Graveland kreeg een paar kansjes en scoorde niet.

Jeroen te Nuyl: "Tja, wat moet ik er nog van zeggen. Ik kan zo gauw geen bijvoeglijk naamwoord verzinnen wat het spel van ons het beste verwoord. Maar een soort van persiflage op voetbal was het wel. Ik kan niet zeggen dat de jongens hun best niet doen maar eigenlijk vind ik dat we niet met het hoofd en niet met het hart voetballen. Wellicht ga ik een paar trainingsvormen bedenken waardoor we bijvoorbeeld het combineren wat beter onder de knie krijgen. Want dat moet echt beter. Een positief puntje van vandaag, vraag je? Kijk, ik benader het altijd positief dus ik kan er wel een paar opnoemen. Arie heeft goed gekeept. Er wordt sportief gevoetbald en niet gescholden op elkaar. Zo hoort het ook hoor, vind ik."

 
     
     
 
   
 
   
 
   
   
 
 

Supporter van de week

Waar was iedereen?

 
 

De rust (rechts de onfortuinlijke Wouter Takes)

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Hertha heeft een paar velden. Maar deze jongens voetballen kennelijk graag op kunstgras. Zoals je weet, niet echt mijn keuze. Hoewel, als het zo nat als vandaag is, valt het ook wel weer mee."
"Vandaag hadden we weer een discussie gevalletje met de scheidsrechter over een vermeende terugspeelbal. Achteraf kan je zeggen dat als hij vind dat het een terugspeelbal is, het een vrije trap is. Het lijkt me niet dat we teveel op de scheidsrechter aan te merken kunnen hebben als we er zelf niets van bakken. De man heeft gewoon goed gefloten dus. Het was een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Hertha, Jannes, is een aardige vent en een goede voetballer in de spits. Hij had het niet gemakkelijk tegen ons centrale duo in de verdediging, Giliam en Vincent."

 

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie