THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
31 oktober,'s-Graveland verdiend gelijk tegen Nederhorst: 2 - 2

Vandaag stond er voor 's-Graveland een heuse zes-punten-wedstrijd op het programma. Nederhorst 6 staat een plaats hoger met een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld. Nederhorst kwam met een verrassend sterk en jong team in het veld. Je vraagt je af waarom ze eigenlijk nog maar één wedstrijd gewonnen hebben. 's-Graveland trad vandaag ook versterkt en jonger aan. Koen is voortaan vaste speler en Martijn en Axel vielen vandaag in. Er zat daardoor merkbaar meer voetbal in het team.

's-Graveland 4 - Nederhorst 6: 2-2
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Axel Bos en Eigen Doelpunt Nederhorst

 

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ik heb deze wedstrijd, de de derby van de Wijde Meren, goed voorbereid, al zeg ik het zelf. En dan bedoel ik niet dat ik vooraf onze intrapballen nog even samen met Bas Brouwer heb opgepompt. Nee, dan bedoel ik dat ik het qua spelers vooraf goed heb weten te regelen. We hebben er namelijk nogal wat in de lappenmand. Mark Jans met zijn gebroken arm, Wouter Takes die sinds vorige week met een verdraaide knie zit, Michael Mostertman heeft van de week een meniscusoperatie ondergaan en ja dan noem ik alleen de mensen die sinds kort geblesseerd zijn."
"Maar het goede nieuws is dus dat Koen vast bij ons in het team komt. Vandaag was hij direct een goed aanspeelpunt in de spits. Daarnaast was het meedoen van Martijn en Axel ook een meevaller. Je ziet dat die jongens wat extras kunnen brengen. Een en ander betekende wel dat ik zelf als reserve begon, samen met Willem, Gijsbert en Luc (zie foto onder, red.). Vier reserves bleek vandaag trouwens geen luxe. We hebben alle vijftien man meer dan nodig gehad."
"Ja, wat kan ik over de wedstrijd zeggen. Ik vond Nederhorst de eerste helft sterk. Toen hadden ze het denk ik af kunnen maken. Hoewel, we kwamen 1-0 voor door goed doorgaan en een mooi schot van Axel. Nederhorst maakte gelijk. En toen werd er van ons een zuiver doelpunt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Als die gewoon geteld had, had het ook anders kunnen lopen."

 
     
"In de tweede helft hebben beide teams een paar goeie kansen gekregen. Bij ons stond Arie goed te keepen. Hij heeft er zeker een of twee zekere doelpunten uitgehouden. Nederhorst maakte een eigen doelpunt. Een voorzet van rechts kwam hoog voor de pot. Koen stond klaar om af te maken, maar een verdediger van Nederhorst was hem voor."
"Ik kan goed leven met een gelijkspel. Natuurlijk had ik liever gewonnen , maar dit was een goede uitslag. Het goeie nieuws vandaag vond ik dat we überhaupt weer eens wat kansen gecreëerd hebben. Dat was alweer een paar wedstrijden geleden."
 
     
 
   
 
   
 
   
 
 

Supporters van de week

Het mooie weer zorgde voor een druk bezochte wedstrijd. Ook Stok van den Burg (links op de foto) en Joost te Nuyl (rechts) waren van de partij.
Joost: "Uitstekend weertje toch. Ik was er vanochtend al vroeg bij. We hebben gewandeld in de Oostvaardersplassen. Prachtig! Op een gegeven moment stond ik oog in oog met een groot hert op een paar meter afstand. Mieters!"
"Mijn dag staat natuurlijk ook een beetje in het teken van het overlijden van Harry Mulisch. Voor mij kwam het niet als een verrassing. Ik wist al een tijdje dat hij ernstig ziek was. Natuurlijk heb ik veel van hem gelezen. Maar zelf had ik toch meer met het werk van de grote volksschrijver Gerard van het Reve. Voor hem steek ik nog wel eens een kaarsje bij Maria op, als ik in de gelegenheid ben. Het is het einde van de grote drie. Mensen vragen mij wel wie op dit moment hun plaats innemen. Nou, wat mij betreft leven we nu in de tijd van de grote één. Arnon Grunberg, inderdaad. Meesterlijk! En op grote afstand volgen er dan misschien nog eens wat."
"Wist je trouwens dat we een strenge winter gaan krijgen. Schaatsen uit het vet, mensen."

 
 

De rust

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Voor de wedstrijd heb ik de druk niet extra willen opvoeren. Iedereen weet als het een wedstrijd tegen Nederhorst is dat er meer op het spel staat dan zes punten."
"Ik heb lekker gevoetbald. Het ging beter dan vorige week. Echt gras ligt mij toch een stuk beter dan kunstgras."
"De laatste weken vallen de arbitraire beslissingen niet altijd in ons voordeel uit. Ik vond dat Menno van de Brand vandaag ook niet zijn beste wedstrijd van het seizoen heeft gefloten. Maar volgens mij moet ik mijn mond houden, want de gele kaart die hij me liet zien was achteraf gezien natuurlijk best wel terecht, dacht ik zelf ook. Het was trouwens een sportieve wedstrijd, mede dankzij Menno"
"De aanvoerder van Nederhorst, was een aardige jongen en een aardige voetballers. Zij hadden trouwens meer aardige jongens en aardige voetballers in het team lopen."

 

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie