THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
7 november, Baard en Voetbal kan dat wel samen?

Ondanks het mooie weer waren alle wedstrijden op het complex van de sv 's-Graveland afgelast. De zware regenval van de afgelopen dagen heeft de velden onbespeelbaar gemaakt. Geen wedstrijdverslag dus maar wel aandacht voor een opvallend gezicht in het team van 's-Graveland 4: Frits van der Meer speelt vanaf het begin van het seizoen met een soort van baard. Aanvoerder Jeroen te Nuyl en voorzitter van de sv, Koen Janmaat, blijken hiervoor geen toestemming te hebben gegeven.

 

 

 

 

Koen Janmaat: "Eerlijk gezegd is het me vorige week pas opgevallen dat Frits een baardje heeft. Als voorzitter heb ik me dit seizoen met van alles en nog wat moeten bezig gehouden. We willen met het eerste dit seizoen hoog eindigen en het liefst promoveren. Daar ligt nu even mijn prioriteit. Aan aandacht voor mijn oude teamgenoten kom ik dus wat minder toe."
"Persoonlijk heb ik niets tegen een baard als ik hem zelf maar niet hoef te dragen. En voor het voetbal zal het ook niet zoveel uitmaken, toch? Misschien dat als je een bal op je kin krijgt dat het dan niet zo hard aankomt. Kijk, een baard moet natuurlijk niet zo lang zijn dat je er over gaat struikelen of dat de tegenstander je er makkelijk aan kan vast houden. Dat laatste is bij Frits in ieder geval niet aan de orde. Ik heb hem zelf aan zijn baard proberen te trekken, maar dat lukt eigenlijk niet al te best."
"Dus, als hij graag een baard wil hebben, dan moet hij het vooral doen. Van mij mag het. Ik verwacht er ook geen vragen over op de jaarvergadering."

 
     
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Het is maar goed dat Frits het niet aan mij gevraagd had, want dan had ik hem een negatief advies gegeven. Ik heb het niet zo op gezichtsbeharing, zowel bij mannen als bij vrouwen niet. Alhoewel, ik moet eerlijk zeggen dat het Frits wel staat. Hij is altijd wel een beetje met zijn uiterlijk bezig valt me op, maar of dit nou een gezicht 2010 of 2011 is, dat weet ik niet."
"Frits is trouwens niet de eerste speler van 's-Graveland 4 die met een baard binnen de lijnen komt. In de zomer van 2008 kwam Gijsbert de Fokkert ineens als baardaap opdraven. Samen met mijn broer Luc moest ik daar toen erg om lachen. Volgens mij heeft hij zijn baard toen niet lang laten staan. Hij was zijn tijd toen misschien wel wat te ver vooruit. In de wedstrijden merk ik ook wel eens dat zijn timing niet altijd even goed is."
 
     
 

Andere Goede Voetballers met een baard

 
       


Barry Hulshof

John de Wolf

Socrates

Eric Gerets

       
       
 

© Vijfde Dimensie