THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
3 oktober, Onvolledig ´s-Graveland verliest van Batavia : 5 - 0

's-Graveland 4 stond vandaag voor een haast onmogelijke opgave: met tien man winnen van het nog ongeslagen Batavia'90 6. Het bleek ook inderdaad niet mee te vallen, maar verrassend genoeg bood 's-Graveland 4 aardig partij. Op zaterdag was het vervangend aanvoerder Pim van Leeuwen al duidelijk dat hij niet genoeg mensen op de been zou kunnen brengen. Veel blessures en mensen die het werk belangrijker vonden dan het voetbal, waren hier de oorzaak van.

Batavia'90 6 - 's-Graveland 4: 5-0
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland: -

 

 

 
Pim van Leeuwen: "Ik heb echt alles geprobeerd en iedereen gebeld, ook met André Janmaat van de club. Helaas was er niemand te vinden die ons vandaag wilde versterken. Het was te laat om de wedstrijd uit te stellen dus we moesten het vandaag echt met zijn tienen doen."
"Het zat me vandaag sowieso niet mee. Ik had het adres van Batavia opgezocht om naar toe te rijden, maar het bleek het adres van de voorzitter van de club te hebben genoteerd. Gelukkig woont hij niet al te ver van het sportpark."
"Een ander probleem betrof het vinden van een geschikte keeper. Ik ging er al een beetje zan uit dat ik zelf op de goal moest staan. Mark Jans meldde zich echter als vrijwilliger. Ik moet zeggen dat deze man mij en de rest van het team verrast heeft met zijn keeperskwaliteiten. Hij heeft het uitstekend gedaan. Jammer dat hij de tweede helft geblesseerd het veld moest verlaten, ook al stonden we al 3-0 achter."
"We hebben zowel in de eerste helft als in het begin van de tweede helft goede kansen gehad. We kwamen ongelukkig 2-0 achter, maar het had daarna toch echt op gewoon 2-2 moeten worden."
 
     
Mark Jans (links op de foto): "Ik heb voor het laatst gekeept in de F-jes. Wat zal het zijn, zo'n vijfendertig jaar geleden. Maar ik wilde het wel weer eens proberen. Het viel mij ook mee hoe het ging. In de tweede helft heb ik zelfs een penalty gestopt. Jammer genoeg, raakte ik bij die actie geblesseerd. Er voelt iets niet goed in mijn pols. Ik moest er echt uit en heb er snel ijs op gedaan. Ik ga morgen effe een foto laten maken in het ziekenhuis, dat is beter dan vandaag."
Wouter Takes (rechts op de foto): "Toen Mark eruit ging stonden we met negen man. Toen werd het ons echt wat teveel. Pim heeft Mark goed vervangen maar moest er in de laatste twintig minuten toch nog twee doorlaten."
"Het klinkt gek maar ik vind dat we best aardig hebben gevoetbald. We bleven rustig en zijn niet als een kip zonder kop gaan hollen."
"Mark kon zijn eigen veters niet meer vast maken, dus heb ik hem even geholpen. Ik heb hem ook in zijn eigen auto naar huis gereden. Hopelijk knapt ie snel weer op en kan ie snel weer eens een wedstrijdje voor ons keepen."
 
     
 
 
 

Supporters van de week

Waar waren jullie? De tien man van 's-Graveland 4 had best een twaalfde, of in dit geval elfde, man kunnen gebruiken...

 
 

De rust

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Ik ben nu drie van de vier wedstrijden aanvoerder geweest en, al zeg ik het zelf, die band past mij prima. Vandaag heb ik ook niemand horen zeggen dat hij Jeroen als aanvoerder miste. Jeroen zit in Cannes bij dat Tv-festival. Hij liever dan ik. Ik ben meer een radioman."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Hij floot duidelijk waar het moest, en liet gaan waar het kon. Prima. Het was trouwens een heel sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Batavia was een aardige jongen, en een van de betere voetballers. De tweede helft ging hij in de verdediging spelen waardoor zij creativiteit op het middenveld inleverden. Hopelijk kunnen we er de volgende keer met elf tegen elf een echte wedstrijd van maken. We hoeven dan echt niet te verliezen."

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie