THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
26 september, Onhandig verlies tegen Abcoude 9: 1 - 3

's-Graveland 4 staat weer met beide beentjes op de grond. Na de 9-0 overwinning van vorige week, moest het vandaag de drie punten aan Abcoude laten. Als je het aantal echte kansen bekijkt was het wellicht een terechte uitslag. Als je het veldspel bekijkt, had 's-Graveland misschien wel moeten winnen. Maar ja, voor aardig veldspel zonder doelpunten koop je niets. Abcoude sloeg toe in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Onhandig uitverdedigen werd drie keer door Abcoude afgestraft.

's-Graveland 4 - Abcoude 9: 1-3
Ruststand: 0-3
Doelpunten 's-Graveland: Remco Houthuizen

 

 

 
's-Graveland mocht, zeker in de tweede helft, van Abcoude vrijuit voetballen. Echt gevaarlijk werd 's-Graveland niet of nauwelijks. Abcoude kwam er in de tweede helft nog een paar keer gevaarlijk uit, maar keeper Arjan stond zijn mannetje.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, dit is even slikken. Ik dacht echt dat we de positieve lijn te pakken hadden. Onze oude syndroom was het niet benutten van kansen. Daar hadden we vandaag niet echt last van. Het was meer zo dat het ons überhaupt niet lukte om kansen te creëren. In de tweede helft heb ik de zaken een beetje omgegooid. Toen zag je dat we wat gevaarlijker werden. Het was ook de eerste keer dat we met de nieuwe jonge jongens speelden. Dat is natuurlijk ook even wennen. Volgens mij gaat het allemaal goed komen als we goed op elkaar zijn ingespeeld. Nou ja, gauw vergeten deze wedstrijd."
 
     
Maarten Schaap (rechts op de foto): "Toen ik kwam kijken stond het al 3-0 voor Abcoude. Dus over die doelpunten kan ik niets zeggen. Verder vond ik dat Abcoude wat feller was dan 's-Graveland. Kijk, je mag dan veel aan de bal zijn, maar als je bij de goal wil komen zul je toch af en toe wat risico moeten nemen. Die scherpte miste ik."
Peter Krumpelman (met zoon Steijn): "Wij hebben alleen de tweede helft gezien. Ik moet Maarten gelijk geven. Bij 's-Graveland was het wat slapjes. Alsof ze niet voor de goal van Abcoude wilden komen. IK vraag me af hoe dit team vorige week met 9-0 heeft kunnen winnen. Speelden ze soms tegen bejaarden?"
 
     
 
 
 
   
 
   
 

Supporters van de week

Elk nadeel heb z'n voordeel: Geblesseerde spelers zorgen soms voor meer supporters.
's-Graveland speler Dennis Fine kon vandaag niet meedoen. Volgens aanvoerder Jeroen omdat Dennis door zijn rug was gegaan. Dennis zelf hield het op een Liesblessure.
Dennis: "Vorige week zat ik de tweede helft op de bank. Toen voelde ik al iets. Gisteren liep ik effe snel de trap op en toen schoot het er echt in. Balen! Ik had vandaag graag meegedaan. Misschien had ik het verschil kunnen maken."
Dennis had zijn dochters Jesney en Latoya bij zich. Zij vonden het leuk om weer eens een keertje te komen kijken.
Jesney: "Ik ga zelf ook op voetbal. Dat vind ik leuk."
Latoya: "Mijn vader betaalt alles voor ons."

 
 

De rust

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Inderdaad Jeroen had zichzelf weer reserve gezet de eerste helft. Dan ben ik aanvoerder. Dat weten we ondertussen. Ik beschouw het als een leuk cadeautje, want ik ben jarig vandaag. Zou je misschien niet zeggen, maar ik ben 46 geworden."
"Menno van den Brand kon vandaag niet omdat hij iets te doen had. Kan gebeuren. Gelukkig hebben we een uitstekende vervanger in de persoon van Joost te Nuyl. Ondanks dat ie last had van zijn evenwicht heeft hij het prima gedaan."
"De aanvoerder van Abcoude was een aardige jongen, of moet ik meneer zeggen. Een sympathieke doelman. Jammer dat we hem niet meer op de proef hebben kunnen stellen."

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie