THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
19 september, Monsteroverwinning bij Laren'99 7: 0 - 9

's-Graveland 4 heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen de grootste overwinning uit de teamgeschiedenis behaald. Met maar liefst 9-0 werd het zevende van Laren aan de kant gezet. De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen nog gelijk op. Zowel Laren als 's-Graveland waren dicht bij het eerste doelpunt. Waarschijnlijk gaven de nieuwe 's-Gravelandse sokken toen de doorslag. Na zo'25 minuten lagen er drie ballen in het Larense netje.

Laren'99 7 - 's-Graveland 4: 0-9
Ruststand: 0-5
Doelpunten 's-Graveland: Jurgen Koopmanschap (2x), Frits van der Meer (2x), Jeroen te Nuyl (2x), Pim van Leeuwen, Luc te Nuyl, Mark Heemskerk

 

 

 
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ik ben nog een beetje verbouwereerd. De laatste keer dat ik met 9-0 gewonnen heb is waarschijnlijk een wedstrijd in de pupillen geweest, een jaar of 35 geleden. Na afloop heb ik me afgevraagd: Waren wij nou zo sterk of was Laren nou zo zwak? Ik denk dat het een combinatie van beide is geweest. Wij speelden redelijk en bij Laren was de spirit geknakt toen ze eenmaal met 3-0 achter stonden."
"Gelukkig hadden we deze week ook geen personele problemen. Hoewel, ik was wel blij dat Marcel Cuiper wilde keepen, anders hadden we zonder keeper gestaan. Marcel heeft het trouwens uitstekend gedaan. Hij bleef geconcentreerd en heeft een paar zekere tegentreffers voorkomen."
 
     
Jeroen: "Ja, eindelijk hebben we nieuwe sokken. Gezien het resultaat van vandaag, hadden we die beter vorig seizoen al kunnen hebben. We gaan er weer netjes bij lopen. De onderhandelingen met PSI zijn in volle gang om weer een nieuw tenue voor het team aan te schaffen. Hoewel het in de staalwereld op dit moment geen vetpot is, heb ik de directeur toch geadviseerd om door middel van sponsoring van 's-Graveland 4 zijn concurrenten op de staalmarkt af te troeven. Mijn broer Luc onderhandelt de zaak uit."  
     
 
 
 
   
 
   
 

Supporter van de week

Ondanks dat Joost te Nuyl zich 's ochtends enorm gehaast had, meldde hij zich vandaag pas bij de rust langs de lijn om zijn favoriete team aan te moedigen. Joost: "Betty zit in Barcelona dus ik draai thuis overal alleen voor op. Dan merk ik dat ik behoorlijk wat extra tijd kwijt ben aan allerlei dingen."
"Toen ik kwam stond het al 5-0 voor 's-Graveland, maar het leuke was dat in de tweede helft mijn broer Jeroen het veld in ging komen. Hij heeft dit seizoen nog niet gescoord. Vorig seizoen was hij met vijf doelpunten gedeeld topscorer. Vandaag had hij er in de tweede helft wel zes in kunnen schieten. Maar goed, ik denk dat hij zelf tevreden zal zijn met zijn twee doelpunten. Wat dat betreft legt hij misschien de lat wat minder hoog dan dat ik de lat altijd gelegd heb. Ik denk dat ik in vergelijking met mijn drie broers de lat altijd wat hoger heb gelegd. Nou ja, wat geeft het. Zo'n 9-0 overwinning zorgt ook binnen de familie te Nuyl voor een goede sfeer. Prima."

 
 

De rust

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Als Jeroen zelf niet meedoet, vervang ik hem als aanvoerder. Dat hebben we voor dit seizoen duidelijk met elkaar afgesproken, volgens mij. Vorige seizoenen wilde daar nog wel eens onduidelijkheid over bestaan. Dat is nu dus niet meer nodig, dacht ik."
"De scheidsrechter heeft het vandaag prima gedaan. Het was ook een heel sportieve wedstrijd. Bij de toss vertelde ik dat de kans op munt groter was omdat de kop-kant van de euro zwaarder is. Ik weet niet zeker of de scheidsrechter me geloofde."
"De aanvoerder van Laren was een aardige jongen en een van de betere voetballers in het team. In het veld zijn we elkaar verder niet meer tegengekomen omdat we allebei in de verdediging speelden."

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie