THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
12 september, Geen slecht begin competitie tegen Oympia: 4 - 4

's-Graveland 4 heeft het eerste punt binnen. Tegen Olympia 5 werd het een leuke pot. Olympia bracht een team met techniek en jeugdig enthousiasme. 's-Graveland kon de leeftijd compenseren door wat rustiger te voetballen en tactisch inzicht. De eerste helft was voor Olympia dat het 's-Graveland lastig maakte door fel de duels aan te gaan. Het leverde Olympia een 2-3 russtand op. De tweede helft was voor 's-Graveland dat er via aardig postiespel en combinaties af en toe aardig uitkwam.

's-Graveland 4 - Olympia'25 5: 4-4
Ruststand: 2-3
Doelpunten 's-Graveland: Mark Heemskerk, Vincent Weggemans, Luc te Nuyl (2x)

 

 

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, wat moet ik er van zeggen. Misschien had er voor ons wel meer in gezeten vandaag. Aan de andere kant moeten we ook niet te hard van stapel lopen. Ik denk dat beide teams vandaag vrede kunnen hebben met dit gelijke spel. In kwantitatief opzicht ben ik heel tevreden. We hadden genoeg eigen mensen. In kwalitatief opzicht blijft er altijd wat te wensen over. De eerste helft speelden we niet al te best. De tweede helft speelden we acceptabel."
"Olympia was gewoon wat feller dan wij en daar hadden we het in het begin lastig mee. Met name de tweede helft kwamen we er af en toe goed uit via leuke combinaties. Nee, zelf heb ik niet gescoord. Ja, ik heb een paar kansjes gekregen. Als ik gewild had, had ik de penalty voor me kunnen opeisen, maar zo zit ik niet in elkaar."

   
Een van de spelers aan 's-Gravelandse zijde die het vandaag in de positieve zin van het woord rustig aandeed, was Pim van Leeuwen. Pim: "Kijk ik word ook een dagje ouder en weet dat je het voetbalseizoen rustig moet opbouwen. Daarom heb ik in de eerste helft een half uurtje gespeeld en in de tweede helft ook nog eens een half uur. Terugkijkend ben ik redelijk tevreden. Natuurlijk kan het altijd beter. Ik ben in ieder geval blij dat vandaag de ouderwetse 's-Graveland 4-sfeer weer aanwezig was. Voor de wedstrijd merkte ik dat al, mede omdat mijn zoon Luc en mijn dochter Lisanne er ook bij waren. Leuk om te merken dat zij nu ook de meer de technische kanten van de voetbalsport gaan zien en niet alleen plezier beleven aan de speeltuin. Lisanne zit op hockey bij Spandersbos. Luc zit sinds kort op voetbal bij Wasmeer. Leuk om die club ook eens op een positieve manier te leren kennen."
   

Supporters van de week

Joost te Nuyl en Maarten Schaap waren vanmiddag op het ergste voorbereid, maar gelukkig hadden ze allebei de paraplu niet nodig.
Joost: "leuk dat ik supporter van de week ben, maar ik ben niet alleen supporter van 's-Graveland 4 maar ook van scheidsrechter Menno van den Brand. Zowel binne als buiten de lijnen vind ik het een goeie gozer. Prive ben ik deze zomer nog met hem naar Sail geweest. Machtig. Menno heeft een oude reddingssloep van een Italiaans passagiersschip. Daarmee voeren we over het Ij langs de Amerigo Vespucci. En wat bleek beide boten voeren met de Italiaanse zeehandelsvlag. Leuk, toch."
Maarten: "Ik ben deze week teruggekomen van twee weken vakantie in Griekenland. Samen met Monique heb ik het prima naar de zin gehad. Enige smet op de vakantie was dat ik met mijn huurauto met volle vaart door een ketting op een parkeerplaats reed. Nou ja, het is goed afgelopen. Als toeschouwer hebben we vandaag een leuke wedstrijd gezien. Ik wil dit seizoen best nog een keertje komen kijken."

 

De Rust

         

De Toss

Jeroen: "Het veld lag er vandaag uitstekend bij. Door de regen kreeg de bal ook lekker vaart. Mijn complimenten voor de vereniging voor het onderhoud. Dat mag ook wel eens gezegd worden."
"Ik merkte dat het voor Menno van de Brand ook weer de eerste wedstrijd van het seizoen was. Hij zit conditioneel denk ik op vijfentachtig procent, qua spelregelkennis op vijfennegentig procent."
Menno: "Jeroen doelt op de ingooi van 's-Graveland die door de eigen keeper in de handen werd gepakt. Op dat moment kwam het niet bij me op dat dat niet zou mogen. De spelers van Olympia leken echter behoorlijk zeker van hun zaak. Achteraf geloof ik inderdaad dat ik ernaast zat. Ik ga het vanavond even opzoeken in mijn cursusboek."
Jeroen: "De aanvoerder van Olympia, Tom, is een aardige jongen en een goede voetballer. Ik vond dat hij eigenlijk door zijn teamgenoten te weinig werd aangespeeld in de spits."

       
       
 

© Vijfde Dimensie