THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
27 februari, Papieren overwinning ´s-Graveland op Batavia 4: 4-1

Natuurlijk, vanwege de vele regen vooraf nog even naar de kantine gebeld: Ja, alle drie de wedstrijden bij 's-Graveland gingen door vandaag. Dus ook de zes-punten-wedstrijd van 's-Graveland 4 tegen Batavia 4. Wat een teleurstelling derhalve dat Batavia niet kwam opdagen. Jeroen te Nuyl: "Ik heb de leider van Batavia 4 aan de telefoon gehad. Hij had maar zes spelers tot zijn beschikking. De rest had volgens hem met de meest onduidelijke smoezen afgezegd."

's-Graveland 4 - Batavia'90 4: 4-1
Ruststand: ?
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl (4x)

 
   
 

Jeroen: "Ja, wat doe je dan in zo'n geval? Tegenwoordig is het zo dat de KNVB het team dat niet op komt dagen met twee punten straft en de wedstrijd laat inhalen. Met de leider van Batavia 4 heb ik het echter op een akkoordje kunnen gooien. Hij had er kennelijk niet zo'n zin in later in het seizoen nog een keer naar 's-Graveland te komen. Wat hem betreft maakten we er een reglementaire overwinning van 's-Graveland van."
"Vervolgens heb ik afgestemd met bestuurslid Bas Brouwer en scheidsrechter Menno van den Brand hoe we dit verder konden regelen. Goed om te zien dat we dan dit soort ervaren mensen op de club hebben die wel eens vaker met een fraudegevalletje te maken hebben gehad. Batavia heeft de spelerslijst gemaild, Menno heeft de uitslag op 4-1 afgemaakt, Bas heeft het formulier verder ingevuld en we hebben het hele zaakie via de computer aan de KNVB opgestuurd. Drie puntjes in de pocket. Misschien vind je het vreemd dat ik het hier op de site allemaal open en eerlijk vertel, maar in deze tijd van Wikileaks was dit toch wel een keer naar buiten gekomen."
"Het kostte me nogal wat overtuigingskracht om de spelers vervolgens warm te maken voor een training. Gelukkig ging iedereen overstag. Ook Fred Fouraschen die zich gemeld had voor het eerste helftje van het seizoen. We hebben lekker een partijvorm afgewerkt. Na de officiële training heb ik met mijn broer Luc nog geoefend op een bijzonder onderdeel. Nee, geen latje-schieten deze keer, maar het uit de sloot vissen van de bal. Ik moet zeggen, Luc deed het best goed."

 
     
 
     
   
 
   
 
   
 

De Toss

Net als alle andere officiële plichtplegingen werd de toss op papier afgedaan.
Jeroen te Nuyl: "De aanvoerder van Batavia heb ik dus niet gesproken, maar de leider leek me ook een aardige jongen."

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie