THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
20 februari, Batavia 6 gewoon te goed voor 's-Graveland 4: 2-6

Het was vandaag koud. Nog even werd overwogen om de KNVB te bellen of de wedstrijd wel doorgang kon vinden, maar uiteindelijk werd toch gewoon afgetrapt. En wat bleek: voetballen was eigenlijk best goed te doen bij een paar graden boven nul. Al snel werd het verschil tussen Batavia en 's-Graveland duidelijk: Batavia speelde georganiseerd, gemotiveerd en zocht de combinatie. 's-Graveland holde vooral achter Batavia aan.

's-Graveland 4 - Batavia'90 6: 2-6
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Jurgen Koopmanschap

 
   
 

Jeroen te Nuyl: "Ja, wat moet ik hier nou weer van zeggen. Om te beginnen was ik blij dat ik vandaag twaalf poppen had om op te stellen. Marcel Cuiper had zich bereid getoond het blauw-witte shirt uit de mottenballen te halen. Hij heeft het prima gedaan. Je kon niet zien dat hij wedstrijdritme mist. Wat zeg ik, eigenlijk hadden we dertien man want Bert Schmidt had ook zijn spullen nog bij zich. Hij hoefde zich niet om te kleden, maar heeft de tweede helft nog wel de vlag ter hand genomen. Klasse!"
"Over de wedstrijd kan je lang of kort praten. Vandaag was het kwaliteitverschil tussen dit Batavia en dit 's-Graveland te groot. Ik denk dat we onze keeper Arie wel heel erg dankbaar mogen zijn, als je bedenkt hoeveel reddingen hij heeft verricht. Zonder hem hadden het vandaag dubbele cijfers geworden. Je kan zien dat Arie op dinsdag met de selectie meetraint. Ik vind hem enorm gegroeid, als keeper dan bedoel ik. Als hij maar niet bij ons wordt weggekaapt."
"In de tweede helft ben ik met drie man voorin gaan spelen in plaats van met twee. Ik moet zeggen dat het de tweede helft beter ging. Toen ik zelf met een mooi doelpunt de aansluiting weer terugbracht (1-2), geloofde ik zelfs nog even dat we voor een verrassing zouden kunnen zorgen. Dat heeft ongeveer een minuut geduurd. Toen maakte Batavia al weer de 1-3. Jammer, voor ons. Aardig om te vermelden dat Jurgen ook nog een mooie goal maakte."
"Bottom line moeten we toch wat fanatieker zijn in het veld. We laten de kaas te makkelijk van ons brood eten. Volgende week een herkansing tegen Batavia, maar dan tegen het vierde team."

 
     
 
     
   
 
   
 
   
 

Supporter van de week

Remco Houthuizen (links op de foto) had vandaag gewoon mee zullen doen met 's-Graveland 4 maar stond noodgedwongen als supporter langs de lijn.
Gisteravond begon het allemaal nog zo gezellig in café Thuis aan de Hilversumse Groest. Remco is daar wel eens vaker op zaterdagavond te vinden in het gezelschap van een aantal 's-Graveland 4 spelers. Om een lang verhaal kort te maken: Remco is in een gebroken wijnglas gaan staan. Het glas ging door zijn schoen in zijn voet. Het is best pijnlijk en lopen gaat moeilijk. Van voetballen is voorlopig even geen sprake.
Remco: "Ja, natuurlijk baal ik hier van als een stekker. Ik ben de topscorer van 's-Graveland 4 en moet er niet aan denken dat andere spelers meer doelpunten gaan maken dan ik. Hopelijk ben ik snel weer hersteld en kan ik weer meedoen."

 
 

De rust

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Onze vaste scheidsrechter, Menno, is op wintersport. Mijn broer Joost was zo sportief om vandaag te willen fluiten. In het veld heb ik nogal wat commentaar op de leiding gehad. Ik was het gewoon soms niet met zijn beslissingen, en de manier waarop hij ze nam, eens."
Scheidsrechter Joost te Nuyl: "Ik heb lekker gefloten. Het was een leuke wedstrijd. Het niveau van 's-Graveland viel me toch wel tegen. De basisdingen gingen al fout. Ik denk dat Jeroen daar het team op dinsdag toch wat meer op moet laten trainen."
Jeroen: "De aanvoerder van Batavia, Iwan, was een aardige jongen en een goede voetballer. Ik vind sowieso dat ze een leuk team hebben, met een leuke combinatie van jong en oud ook."

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie