THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
6 februari, Machteloos 's-Graveland verliest van Abcoude: 6-4

Met maar liefst vijftien spelers was 's-Graveland 4 vandaag naar Abcoude gekomen om de eerste overwinning van 2011 te gaan behalen. Goede voornemens, maar na een kwartiertje voetballen werd duidelijk dat een overwinning bij Abcoude wel heel moeilijk zou worden vandaag. Natuurlijk, het waaide heel hard, de wind stond dwars op het veld, maar daar had de tegenstander toch ook last van? Hoe het ook zij, na vijftien minuten keek 's-Graveland tegen een 2-0 achterstand aan.

Fc Abcoude 9 - 's-Graveland 4: 6-4
Ruststand: 3-0
Doelpunten 's-Graveland: Gijsbert de Fokkert, Remco Houthuizen (2x), Jeroen te Nuyl

 
   
 

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk was het voor mij een roerig weekje. Mijn vijftigste verjaardag, afgelopen zondag, is me niet in de koude kleren gaan zitten. Toch ben ik aanvoerder genoeg om de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Abcoude niet te verwaarlozen. Vijftien man aan de start, ja, dat is een luxe. Ik heb mijn broer Luc langs de kant gehouden. Hij heeft van de week een kaakoperatie gehad en voelde zich niet helemaal honderd procent. Achteraf zou je kunnen zeggen dat we hem in het veld toch niet hebben kunnen missen. Maar ja, dat is met de kennis van nu."
"Abcoude had in het veld de zaakjes veel beter voor elkaar. Eerlijk gezegd vind ik dat we eigenlijk nauwelijks in de wedstrijd zijn gekomen. We probeerden misschien wel te combineren, maar daar kwam weinig van terecht. Abcoude was gewoon wat feller en de combinaties liepen daar wel. Ook met het schieten op de goal hadden ze geen probleem, wij wel. Qua kansenverhouding hebben ze dik verdiend gewonnen. Ik ben blij dat we de tweede helft nog wat terug hebben kunnen doen. Wat dat betreft moet ik mijzelf en mijn spelers een compliment geven omdat we het in ieder geval zijn blijven proberen."
"Ja, zelf heb ik ook een doelpuntje meegepikt in de tweede helft. Een afgeketste bal schoot ik precies in de kruising. Ik had graag nog wat meer kansen gekregen, maar die waren me niet gegund."
"Volgende week de sportparkderby tegen Oloempia. Ik hoop dat we dan uit een ander vaatje gaan tappen."

 
     
 
     
   
 
   
   
 

Supporters van de week

Luc en Lisanne van Leeuwen waren vandaag aanwezig om vader Pim en de rest van 's-Graveland 4 aan te moedigen. Prima, toch? Lisanne zit op Hockey bij Spandersbosch en speelt meestal in de verdediging. Luc heeft gisteren zijn tweede wedstrijd gespeeld bij voetbalclub Wasmeer. Helaas verloor zijn team van Waterwijk. Behalve het voetbal vonden ze ook de snoepautomaat leuk bij Abcoude.

 
 

De rust

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik was al nooit zenuwachtig bij de toss, maar nu ik Abraham gezien heb, heb ik daar al helemaal geen last meer van."
"De scheidsrechter heeft vandaag goed gefloten. Hij was heel ontspannen. Het was verder ook een hele sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Abcoude was een aardige jongen en een goede keeper. Hoewel jongen, ik denk dat hij al eerder zijn vijftigste verjaardag heeft gevierd dan ik. Zo zie je maar dat als je goed voor je lichaam zorgt, je nog lang met de voetbalsport kunt doorgaan."

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie