THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
10 oktober, ´s-Graveland verliest maar net van Allen Weerbaar: 2 - 3

Op deze mooie voetbaldag raakte 's-Graveland 4 opnieuw niet in de winning mood. AW was misschien wel wat sterker vandaag, maar 's-Graveland heeft aardige kansen op een gelijkspel laten liggen. De hele wedstrijd was het vooral AW dat de op de helft van 's-Graveland speelde. 's-Graveland speelde daardoor natuurlijk ook veel op de eigen helft. Vanuit de verdediging werd geprobeerd de counter op te zoeken. De verdediging van 's-Graveland hield zich vandaag goed staande.

's-Graveland 4 - Allen Weerbaar 4 : 2-3
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Remco Houthuizen (2x)

 

 

 

Met name Harun Sengul als voorstopper en Michael Mostertman als rechtsback lieten zien dat zij op deze, voor hen ongebruikelijke posities prima uit de voeten konden.

Luc te Nuyl (foto rechts): "Inderdaad, verdedigend zat het vandaag best aardig in elkaar. Maar het opzetten, laat staan het afronden, van een aanval lukte vandaag minder goed. Aan de andere kant AW heeft natuurlijk best een aardig team. Vorig jaar hebben we ook tegen ze gespeeld. Toen wisten we het thuis op 4-4 te houden en verloren we uit met 8-0. Raar eigenlijk, kennelijk zijn zij ook een klasse lager gaan voetballen. Zou een mooie boel worden als alle teams dat zouden gaan doen. Dan zou je er dus netto niks mee opschieten, volgens mij."

 
     

Luc: "Ik vind wel dat we vandaag veerkracht hebben getoond. We zijn niet uit de wedstrijd gespeeld. De eerste vijf-en-twintig minuten was het aardig in evenwicht. Toen scoorde AW twee keer in drie minuten. Remco Houthuizen hield gelukkig het hoofd koel. Hij kopte een hoekschop, genomen door mijn broer Jeroen, binnen. Volgens Remco de eerste kopgoal in zijn carrière."
"In de tweede helft drong AW nog meer aan. Zij strafte daarbij een fout van 's-Graveland goed af (1-3). Opnieuw was het Remco die de aansluiting voor zijn rekening nam. Vrij voor de goal schoot hij eerst half over de bal heen, maar wist daarna vanaf de zijkant de bal alsnog binnen te schieten (2-3). AW heeft nog een paar kansen gehad op 2-4 en wij hebben nog een paar kansen gehad op 3-3. De grootste was voor mijn broer Jeroen, toen hij recht voor het doel vrij naar de keeper kon doorlopen. Jammer genoeg schoot hij de bal over. Het had misschien te maken met de spanning van de afgelopen tijd. Hij is vorige week in Cannes geweest bij de TV-beurs en afgelopen vrijdag was er bij hem thuis de traditionele pokeravond (verslag volgt later deze week, red.)."

 
     
 
 
 

Supporters van de week

Het mooie weer lokte veel supporters naar de wedstrijd. Vooral de jeugd genoot volop van het spel van 's-Graveland 4 en dan met name van het spel van hun eigen vader natuurlijk.
Giliam Hagen (uiterst rechts op de foto) had zijn dochter Teddie en zoon Kas meegenomen. Voor de wedstrijd kwamen ze het team in de kleedkamer moed inpraten. Dat kon goed gebruikt worden.
Cesar Takes (uiterst links op de foto) speelt zelf ook bij 's-Graveland. Het zit dit seizoen nog niet echt mee. Voor de beker werden nog wel wedstrijden gewonnen, maar voor de echte competitie moet de eerste overwinning nog komen. Aan Cesar zal het niet liggen.

 
 

De rust

 

 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Vandaag leek het me een goed idee om zelf inde basis te beginnen. Ik wil niet zeggen dat Pim mij als aanvoerder niet goed kan vervangen, maar hij begint mij te veel praatjes te krijgen."
"Menno van den Brand heeft vandaag prima gefloten. Hij was de afgelopen week in Istanbul geweest en was erg onder de indruk geraakt van de stad. Vandaar dat hij het spel en de emoties van onze Turkse vrienden van AW goed aanvoelde misschien."
"De aanvoerder van AW, de nummer acht, is een heel aardige jongen en een meer dan verdienstelijk voetballer. Hij speelde vorig seizoen als laatste man, maar was vandaag de controleur op het middenveld van AW. Hij lijkt me ook niet meer een van de jongsten maar voetbalt dus nog uitstekend. Dat blijkt dus wel te combineren."

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie