THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
12 oktober, Sfeervolle pokeravond met Trees en Tippie

De trouwe volgers van ´s-Graveland 4 weten dat een aantal keer per jaar de traditionele pokeravond op het programma staat. Afgelopen vrijdag was het weer zo ver. Dit keer was het aanvoerder Jeroen te Nuyl-zelf die als gastheer van dit event, want zo kunnen we het ondertussen wel noemen, mocht optreden. Het Nederlands elftal, Jeroens huisgenoten, de hardrock en niet te vergeten de huisdieren Trees en Tippie droegen bij aan een sfeervolle avond.

 

 

 

Trees (rechts op de foto) is een hond van een onbekend merk die alweer een paar jaartjes bij Jeroen en Linda woont. Ze is best lief en gek op aandacht. Ze heeft ook een zus. Die heet Trui en woont bij de broer van Jeroen. Die heet Joost. Een beetje kleffe bedoening eigenlijk als je er nog eens goed over nadenkt.

Aan het begin van de avond stond de TV nog aan voor de wedstrijd Moldavië - Nederland. Al snel werd echter duidelijk dat de pokerkoorts bij de meeste spelers zodanig was opgelopen dat de plaatsen aan de pokertafel werden ingenomen. Met de televisie zonder geluid op de achtergrond en de internetradio van Kees Baars' Classic Rock, nam het spel een aanvang.

 
     

Tippie (rechts op de foto) is een soort persiflage op een ruwharige tekkel. De schobbejak genoot met volle teugen van de pokeravond. Hij was zo'n beetje de hele avond onder de tafel te vinden en nam zo nu en dan even plaats in zijn fauteuil. Vooral de borrelnootjes en stukjes toast die Luc, ook een broer van Jeroen, hem toestopte, maakten het voor Tippie een topavond.

Jeroen had de avond uitstekend verzorgd met een uitgekiende opbouw qua catering. Na de koffie met speculaas en stroopwafel werd zo snel als mogelijk overgeschakeld op de kouwe klets. Gevarieerde zoutjes, Toast met je-kunt-het-zo-gek-niet-bedenken en de fantasie uit de frituur maakten de avond ook tot een gastronomisch genoegen.
Jeroen: "Toen de jongens 's ochtends om een uur of vier weer naar huis gingen, kon ik terugkijken op een geslaagde avond. Ik vond het niveau van het kaarten vanavond niet zo hoog liggen. Ik weet niet waar dat aan lag, maar er werd slecht gekaart. Ja, en dan krijg je dat mijn broer Joost met grote winst aan de haal gaat. Nou ja, zo blijft het tenminste in de familie."

 
     
 
 

 
 

 

       
       
 

© Vijfde Dimensie