THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
2 juni, Veteranentoernooi Loosdrecht vooral gezellig

Het veteranentoernooi bij Loosdrecht vormde ook dit jaar weer de traditionele afsluiting van het seizoen. ´s-Graveland opereert hier met wisselend succes. Twee edities geleden ging de finale na een enerverende penalty-serie bijvoorbeeld verloren. Dit jaar trad 's-Graveland aan met een selectie bestaande uit de oudjes van 's-Graveland 4 aangevuld met oude beloften als Kees Langerak, Sander de Leeuw, Marco Nieuwenhuis, Erik Klap, Theo Andriessen, Rene van Dijk en Pascal Jongsma.

Poule:
Loosdrecht 2 - 's-Graveland : 5-0
's-Graveland - Altius : 1-5
Om 5e en 6e plaats:
Loosdrecht 1 - 's-Graveland : 5-4

 
   
 

Jeroen te Nuyl: "Het was vandaag erg gezellig, maar sportief gezien had ik me er wat meer van voorgesteld. Aan de andere kant moet ik zeggen dat ik me niet kan herinneren dat het niveau van de teams op dit toernooi ooit zo hoog is geweest. Het lag ver boven het niveau dat we dit seizoen in de competitie zijn tegengekomen. Nu kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat de winnaar, Loosdrecht 2, niet op alle posities een reglementaire veteraan had staan. Dat maakte ook direct het verschil in onze eerste twee wedstrijden. De tegenstanders voetbalden en bewogen. Wij probeerden te voetballen zonder daarbij veel te bewegen. Het verschil vertaalde zich logischerwijs ook in de uitslagen. In de wedstrijd om de 5e en 6e plaats kwamen we gelukkig wat meer aan voetballen toe. Het was jammer dat we zo snel met 3-0 achter stonden. Je kunt ook zeggen dat we toch nog goed teruggekomen zijn."
"Wat me vandaag wel heel goed bevallen is, is het ouderwetse 's-Graveland-gevoel. Het feit dat voetballers uit andere teams en die al een tijdje gestopt zijn, vandaag mee wilde doen, is natuurlijk leuk. Wat mij betreft gaan we met een aantal van hen ook van het volgende seizoen een leuk seizoen maken. Ik vond het ook erg leuk dat verschillende 's-Graveland-bobo's aanwezig waren. Waarschijnlijk wilden ze even ontspannen in deze stressvolle periode met het eerste elftal. Het is dat we genoeg mensen hadden, anders denk ik dat voorzitter Koen Janmaat ook nog wel de voetbalschoenen aan had gedaan. Ook de aanwezigheid van Bas Brouwer stelde ik erg op prijs. Met Bas is het altijd goed praten over voetbal en de andere zaken des levens. Ook de aanwezigheid van Ger was leuk en nuttig omdat hij bij ons wilde vlaggen. Kortom: 's-Graveland is een topclub!"

 
     
 
   
 
   
 

Supporter van de week

Jeroen te Nuyl: "Mijn broers Joost en Luc waren er natuurlijk ook. Zij gaan volgende week samen op vakantie naar IJsland.
Supporter van de week is echter Tim Nieuwenhuis. Onder het motto: Zo vader, zo zoon."

   
 

De 6e Prijs

Jeroen te Nuyl: "Ik ken Ben Peters, de voorzitter van sv Loosdrecht, vrij goed. We hebben allebei op het Alberdingk Thijm College gezeten en zijn vrouw, Marie-José, is een ex-collega van me."
"Nee, geen beker deze keer. Wel een fles champagne. Die bewaar ik voor een speciale gelegenheid. MIjn vrouw Linda is nogal gek op bubbels dus dat komt wel goed."
"Natuurlijk heb ik zelf ook nog een woordje gesproken. Dat hoort erbij als je aanvoerder bent, vind ik."
" Ome Joop Norbart, ere-voorzitter en naamgever van het toernooi (uiterst links op de foto), reikte de eerste prijs uit. Mooi om te zien. Wat mij betreft staan we hier volgend jaar weer en dan met een team dat misschien wat beter op elkaar is ingespeeld."

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie