THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
20 augustus, Aanvoerder begint seizoen met nieuwe look
Aanvoerder Jeroen te Nuyl zat gisteravond in het Hilversumse café Cartouche waar hij deelnam aan veiling van de Fantasy Footballeague. Dit spel, onder leiding van 's-Graveland 4 verdediger Pim van Leeuwen, lijkt een beetje op 'Coach van het jaar' dat je bij de Gooi- en Eemlander en andere kranten kunt spelen. In een notendop: Een team samenstellen met spelers uit de Eredivisie die punten voor je moeten scoren.
Jeroen te Nuyl heeft in de vakantie een metamorfose ondergaan...
 

 

 

Jeroen: "Ja, deze bril is modisch gezien al 2011. Ik loop dus een beetje voor zou je kunnen zeggen. Vooralsnog zet ik hem alleen maar op bij het lezen. In het veld heb ik hem niet nodig. Daar weet ik de goal immers blindelings te vinden. Ik krijg veel complimenten over de nieuwe bril, vooral van de dames. Geen probleem, toch?"
"We spelen dit spel al zo'n jaar of vijftien. Pim van Leeuwen heeft daar altijd de leiding in. Hij organiseert de veilingavond en de transferavond en houdt de puntentelling bij. Eigenlijk zouden we deze veiling op Texel in het vakantiehuis van Edgar Lamaker hebben gehouden, maar toen puntje bij paaltje kwam, bleek Texel voor een aantal deelnemers toch wat te ver weg."
"Over het nieuwe seizoen met 's-Graveland 4 kan ik nog niet al te veel zeggen, zeker niet zolang de transferperiode nog niet is afgesloten. Samen met André Janmaat, de Leo Beenhakker van 's-Graveland, probeer ik een goed en gezond team op poten te zetten. Samen met André heb ik, gezien de resultaten van vorig zeizoen, wel besloten om het eens een klasse lager te proberen. Op papier hebben we nu 24 spelers. Zoals we uit voorgaande jaren weten betekent dit in de praktijk echter nog niet dat we genoeg mensen hebben. De enige boodschap die ik nu aan alle spelers heb is: Kom trainen! Afgelopen dinsdagavond zijn we begonnen. Er waren vijf spelers van ons team en zo'n vijftien spelers van andere teams."

Pim van Leeuwen: "Vanwege mijn administratieve achtergrond ben ik de aangewezen persoon om de stand bij te houden, lijkt me. Het gaat er vaak rommelig aan toe op zo'n veilingavond. Niet verrassend als je weet wie er aan meedoen. Het is natuurlijk altijd gezellig met de gebroeders Klap, Maarten Schaap, Edgar Lamaker, Mark de Jong, Frits van der Meer en Jeroen te Nuyl, maar het wordt ook snel een rommeltje."
"Wat ik van het nieuwe seizoen met 's-Graveland 4 verwacht? Dat oordeel stel ik nog even uit. Van de week wil ik eerst gaan trainen en op 5 september spelen we een oefenwedstrijd in de Hoef. Vraag het me daarna nog maar eens."

 

Edgar Lamaker: "Vorige seizoen heb ik door verschillende blessures mijn contributie er niet echt uitgehaald. Als ik het nog eens nareken, denk ik dat ik drie keer heb getraind en verder geen wedstrijd heb gespeeld. Dat moet dit seizoen beter."
"Verder ben ik heel druk met de voorbereiding van de musical Soldaat van Oranje. Wie weet er ergens nog een Dakota te staan die we kunnen gebruiken?"

         
       
       
 

© Vijfde Dimensie