THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
16 januari, ´s-Graveland redt het net niet tegen koploper Hertha: 1-3

's-Graveland 4 heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar niet kunnen winnen. Tegenstander Hertha 2, tevens koploper, was ook niet echt in vorm, maar ´s-Graveland kon daar geen gebruik van maken.
Bij een polderclub moet er nog wel eens een bal uit de sloot gevist worden. Daarvoor moest vandaag voor de wedstrijd eerst de lange ballenvanger uit de sloot gevist worden. Natuurlijk verleende Bas Brouwer (lid van de technische commissie, red.) assistentie.

's-Graveland 4 - Hertha 2: 1-3
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Remco Houthuizen

 

 

 
   
   
 

Jeroen te Nuyl: "Lekker om weer de wei in te gaan. De laatste keer was alweer zo'n twee maanden geleden. Voor de wedstrijd zoek ik vaak even de mensen van de club op die er toe doen. Vandaag heb ik even bijgepraat met bestuurslid Bas Brouwer en oud-leider van het eerste elftal Ton Koopmanschap. Nee, het ging nergens in het bijzonder over, gewoon de 's-Gravelandse koetjes en kalfjes."
"Jammer dat we vandaag verloren hebben. Ik denk wel dat Hertha terecht gewonnen heeft, maar voor ons had er misschien wel een putje ingezeten. In de eerste helft van de eerste helft had 's-Graveland het beste van het spel. Met name de goede voornemens van Gijsbert de Fokkert in de voorhoede waren duidelijk merkbaar. Daarom was het ook jammer dat Gijsbert met een enkelblessure moest uitvallen. Dat was ook het moment dat Hertha de controle op het spel in handen kreeg. In het laatste kwartier voor rust wisten ze twee keer te scoren (0-2)."
`Als ik eerlijk ben had ik er de tweede helft niet zo veel fiducie in. In plaats van 4-4-2 zijn we 4-3-3 gaan spelen. Dat bleek wonderwel goed uit te pakken. Het was niet zo dat we aanval na aanval op wisten te bouwen, maar we hielden Hertha wel wat verder van de goal af. Uit een mooi uitgespeelde uitbraak wist Remco Houthuizen de 1-2 binnen te tikken. Daarna hing de 2-2 in de lucht. Jammer genoeg werd een goal van Luc afgekeurd wegens buitenspel, in mijn ogen onterecht overigens. Laten we het erop houden dat gensrechter zijn ijsmuts wat te ver over zijn ogen had."
"Nou ja, we hebben het geprobeerd, maar het lukte niet. In de laatste minuut scoorde Hertha nog de 1-3. Dat zal je altijd zien."

 
     
 

Nieuwe Schoenen

Luc te Nuyl (links):
"Mijn vorige schoenen waren van Nike. Daar heb ik anderhalf seizoen mee gedaan. Ik ben niet iemand die altijd hetzelfde merk koopt. Deze nieuwe schoenen zijn van Quick. Zoals je ziet hebben ze niet meer de twee geblokte strepen aan de zijkant. Nu lopen er twee over de voorkant van de schoen. Het aparte aan deze schoenen is dat ze zowel vaste als afschroefbare noppen hebben. Volgens mij ben ik de eerste in 's-Graveland die op dit soort schoenen loopt. Nee, er zit geen doelpuntengarantie op. Stom, dat ben ik vergeten te vragen."

Pim van Leeuwen (rechts):
"Mijn vorige schoenen waren van een of ander onduidelijk merk. Ik had ze voor heel weinig gekocht. Maar ja, goedkoop bleek duurkoop. Ik heb er nog geen half seizoen mee gedaan. Vandaar dat ik toch maar weer bij de echte merken ben uitgekomen. Met Lotto heb ik eerder goede ervaring gehad. Ik vraag in de winkel ook altijd of je met de betreffende schoenen goed kan koppen. Dat klinkt misschien gek, maar daar zit per type schoen toch echt verschil in."

   
 
   
 
   
 

Supporters van de week

Ze waren er al vroeg en bleven lekker lang. Teddie en Kas kwamen hun vader Giliam en de rest van 's-Graveland 4 aanmoedigen.
Het voert natuurlijk te ver om een tribune te bouwen bij veld 3, maar sinds dit jaar staat er wel een mooie blauwe bank langs de lijn. Kas en Teddie gingen graag op de bank zitten en vooruit, hun vader mocht er ook bij. Nou, aan Giliam heeft het vandaag niet gelegen. Hij speelde in de 's-Gravelandse verdediging een solide partij.

 
 

De rust

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Vooralsnog ben ik alle wedstrijden in 2011 aanvoerder geweest. Omdat Jeroen volgende week gaat skiën, ben ik het volgende week weer. Ook ik vond het lekker om weer te voetballen. Als ik vooraf geweten had dat het door zou gaan, was ik afgelopen dinsdag gaan trainen. Maar ja, dat is met de kennis van nu."
"Over scheidsrechter Menno van den Brand zal ik me in neutrale termen uitlaten. Tijdens de wedstrijd heb ik hem reeds mijn excuses aangeboden voor mijn commentaar op de leiding. Dat zegt denk ik genoeg. Misschien was Menno een beetje van slag omdat zijn zoon (Jochem, red.) volgende week voor een half jaar naar de verenigde staten gaat."
"De aanvoerder van Hertha, Jannis, was een aardige jongen en een aardige voetballer. Wij kwamen elkaar vaak tegen want hij speelde in de spits en ik speelde afwisselend laatste man en voortsopper. Het waren leuke duels."

 

 

 
       
       
 

© Vijfde Dimensie