THUIS VORIG VOLGEND    
       
 
3 april, Verlies in zes-punten-wedstrijd tegen Nederhorst: 2-1

Het was vandaag in meerdere opzichten een belangrijke wedstrijd. Natuurlijk, wedstrijden tussen 's-Graveland en Nederhorst staan altijd op zichzelf omdat het hier gaat om de heuse derby der gemeente Wijde Meren. Alsof deze emoties al niet genoeg waren werd er vandaag ook nog om zes punten gevoetbald met als inzet de achtste plaats op de ranglijst. Voor 's-Graveland lijkt dat het hoogst haalbare dit seizoen. De ingredi├źnten voor een spannende wedtrsijd waren dus ruimschoots voor handen.

Nederhorst 6 - 's-Graveland 4: 2-1
Ruststand: 1-1
Doelpunt 's-Graveland: Luc te Nuyl

 
   
 

En inderdaad, de wedstrijd was spannend vanaf de eerste tot de laatste minuut. Nederhorst had een veldoverwicht, loste vele schoten vanuit de tweede lijn, maar had moeite om het net te vinden. 's-Graveland leunde op de verdediging en kwam er af en toe gevaarlijk uit. 's-Graveland kwam zelfs door zo'n uitval op een 0-1 voorsprong. Net als vorige week nam Luc te Nuyl de openingstreffer voor zijn rekening. Nederhorst raakte niet van slag en bleef druk zetten en scoorde voor rust de 1-1. De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Nederhorst kreeg heel wat meer kansen dan 's-Graveland. Met een 2-1 overwinnig liet Nederhorst de negende plek aan de bezoekers.

Luc te Nuyl: "Jammer. Je merkte voor de wedstrijd een prettige wedstrijdspanning in de kleedkamer (foto rechts). Iedereen had er zin in en was vrolijk. Maar toen ik de opstelling bekendmaakte kon je een voetbalkous horen vallen, bij wijze van spreken. Voor de gelegenheid had ik onze supersub Bert Schmidt (foto linksonder) opgeroepen. Als ras 's-Gravelandert voelt hij deze derby's aan als geen ander. Hij heeft het prima gedaan. Uiteindelijk denk ik wel dat Nederhorst terecht heeft gewonnen. Zij hadden het beste van het spel. Opnieuw complimenten voor onze keeper Arie Poels. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden. Zelf had ik nog graag een paar doelpuntjes gemaakt. Het ziet er nu naar uit dat Remco Houthuizen (foto rechtsonder) teamtopscorer gaat worden."

 
     
 
     
   
 
   
 
   
 
   
 

Supporter van de week

Verrassing langs de lijn was Michael Mostertman die samen met zijn vriendin van de wedstrijd kwam genieten. Helaas niet op foto vastgelegd. Michael herstelt goed van zijn knieblessure, maar waagt het er dit seizoen niet meer op binnen de lijnen.
Joost te Nuyl (Midden op de foto) had zich vandaag verheugd op de gehaktballen uit de jus waar de keuken van Nederhorst tot buiten de KNVB-districtsgrenzen om beroemd is. Joost: "Ik heb er eentje gegeten. Heel apart met parika erdoor en die smaakte uitstsekend. Na de wedstrijd had ik er nog wel eentje gelust. Ook mijn broer Luc bestelde er eentje. Helaas bleken de ballen op. Een tegenvaller. Toen hebben we nog maar een pilsie genomen.

 
 

De rust 

De Toss

Luc te Nuyl: "MIjn broer Jeroen zit in Cannes voor zijn werk. Pim, die Jeroen normaal vervangt, was er ook niet. Vandaar dat ik de aanvoerdersband mocht dragen. Echt niet voor mijn plezier, hoor. Wat een gedoe. Eerst zorgen dat je genoeg mensen hebt. Dan ook nog eens een opstelling bedenken. Kop of munt kiezen bij de toss. Ik zal blij zijn als Jeroen er volgende week weer is."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Mede door zijn lengte overzag hij het goed. Hij vertelde dat ie nog heeft getraind onder de huidige trainer van het eerste van 's-Graveland, Ronald Cornet. Toch leuk om te weten, denk ik dan."
"De aanvoerder van Nederhorst is een aardige jongen met nieuwe voetbalschoenen. Nogmaals, ze hebben verdiend gewonnen."

 

 
       
       
 

┬ę Vijfde Dimensie