.
JAARGANG 11  
 

 4 september
 

Lekker oefenen en nog winnen ook tegen Abcoude: 5-4

's-Graveland 5 kan terugkijken op een succesvolle oefencampagne. Afgelopen vrijdag werd van de Ankeveense veteranen gewonnen. Vandaag lag de gemiddelde leeftijd van de spelers tegenstander Abcoude beduidend lager. Vorig seizoen werd in de competitie twee keer verloren van Abcoude. Deze oefenwedstrijd werd echter overtuigend gewonnen. Hopelijk een goed voorteken voor het komend seizoen.

's-Graveland 5 - Abcoude 8: 5-4
Ruststand: 3-2
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer (3x), Michel (of was het Michael?),Vincent Weggemans

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ik kijk heel tevreden terug op de oefencampagne. Ook al hebben we in beide wedstrijden een beroep moeten doen op invallers. Vandaag deden bijvoorbeeld Michel, Michael, Dennis Fine en zijn broer Dave mee. Zij deden het alle vier prima. Zowel vrijdag als vandaag merkte ik dat er wat meer rust in ons team is gekomen. Dat zal wel samenhangen met de gestegen gemiddelde leeftijd, hoor ik je denken. Volgende week gaan we de competitie beginnen met een team dat, denk ik, allemaal uit 'eigen' spelers zal bestaan."
"Nee, ik ben eigenlijk nog niet echt met vakantie geweest. Maar op een of andere manier voel ik me wel heel uitgerust. Qua lichamelijke gesteldheid schat ik mezelf in op zo'n 85 procent. Dat moet in de komende weken naar de honderd toe. ”

 
    Jeroen: "Vorig seizoen hadden we tegen dit Abcoude weinig in te brengen. Vandaag hebben we verdiend gewonnen. Wij speelden het beter uit. Al vrij snel stonden met 2-0 voor. Frits van der Meer (foto links) had kennelijk inspiratie opgedaan in Italië. Met die grijze kop lijkt hij ook wel een beetje op die legendarische Ravanelli. In ieder geval: Twee balcontacten, twee goals. Met zijn derde goal, de 3-2, maakte hij een zuivere hat trick. O ja, Dave zorgde trouwens drie keer voor de assist."
"In de tweede helft nam Abcoude in de eerste twintig minuten het initiatief, daarna was de spreekwoordelijke pijp bij hen leeg. Vervolgens kregen wij een paar dotten van kansen die we niet benutten. Klungelen in de verdediging, -Edgar noemde het na afloop oefenen-, zorgde voor de 3-3. Vincent en Michel hielpen ons daarna naar de 5-3. Na nog wat 'oefenen' door onze verdediging kon Abcoude nog terugkomen tot 5-4."

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Ook voor de supporters was het vandaag oefenen. Dat wil zeggen zowel in het aanmoedigen van 's-Graveland 5 als in de eigen balbeheersing. Vooral César (links), de zoon van de geblesseerde Wouter Takes, en Dylan (rechts), de zoon van Dave Fine die vandaag inviel, lieten zien dat ze al goed in vorm waren. De moeder van Dave en dus de oma van Dylan, zag dat het goed was.

 

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Jeroen begon vandaag als reserve. Vandaar dat de aanvoerdersband mijn kant opkwam. De rechten die ik de vorige seizoenen daarvoor heb opgebouwd, gelden gelukkig nog steeds. Ik denk ook dat ik het beste ben in het tactisch bespelen van scheidsrechter. Je zou het natuurlijk leiderschap kunnen noemen."
"Als vlaggenist stond aan onze kant vandaag good old Ed Graven. Hij vertelde dat hij van de KNVB sinds zijn zestigste niet meer mag fluiten. Sindsdien heeft hij ook zijn diploma's voor grensrechter behaald. Daar hebben we vandaag van kunne profiteren."
"Ik had de indruk dat het voor scheidsrechter Joost te Nuyl ook nog oefenen was. Niet dat hij opmerkelijke fouten maakte, maar het was nog wel eens zoeken naar de juiste fluit. Ook de samenwerking met vlaggenist Graven liep soms stroef, maar dat kwam misschien omdat Joost minder diploma's heeft."

 

 

 

© Vijfde Dimensie