.
JAARGANG 11  
 

 5 september
 

Stok ziet Maarten Schaap in Ronde van Hilversum schitteren

Terwijl 's-Graveland 5 zich in het zweet oefende, waren de ogen van wielrennend Nederland gericht op Hilversum, alwaar de plaatselijke ronde werd verreden. 's-Graveland 5-fan Maarten Schaap werd vooraf beschouwd als 'dark horse'. Ofwel: hij zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Stok van den Burg ging kijken en was vol bewondering voor Maarten. Stok doet op onze site verslag.

 

 

VERSLAG STOK VAN DEN BURG:

Over zondag de 4e september: Uiteindelijk waren de weergoden de ronde van Hilversum gunstig gezind. Zag het er ‘s- morgens na de kerkgang nog naar uit dat onweer en andere narigheid de organisatoren behoorlijk dwars zouden zitten, de werkelijkheid pakte anders uit. Misschien wel omdat ons zonnetje Maarten Schaap acte de present gaf.

Vanaf het startschot werd er behoorlijk tempo gedraaid. De ene na de andere ronde werd in een nog snellere tijd afgelegd. Zijn de toeschouwers bij wielerwedstrijden gewend dat de kop overgenomen wordt: De Hilversumse koers liet op dat vlak een ander beeld zien. Maarten kon het allemaal goed bijbenen en eigenlijk gaf hij met zijn optreden een krachtig signaal over zijn fysiek naar de tegenstanders af. Samen met een ploegmaat, ze wisselde het “in de bruine ster kijken” regelmatig onderling af, werd er consoliderend gereden. Toch kon maarten niet voorkomen dat er even voor hem een gaatje viel.

Het peloton brak in tweeën. Maarten probeerde er van alles aan dit gat nog te dichten maar kon het beulswerk niet in zijn eentje opknappen. Na nog een aantal rondjes om de voormalig AVRO tempel moest Maarten zich helaas gewonnen geven.

De speciaal voor hem naar deze race afgereisde hondstrouwe supporters (zie de foto’s) maakte het allemaal niets uit. Voor hen bestaat er, naast Woutje Wagtmans, maar één wielrenner in Nederland.

Maarten: Bedankt!!!

Groeten, Stok van den Burg

 

 

 

 

 

 

 

 

© Vijfde Dimensie