.
JAARGANG 11  
 

 9 oktober
 

Late maar verdiende overwinning bij Fc Hilversum: 3-5

Het veld achter de kantine bij Fc Hilversum lag er prachtig bij. Ooit een dor trainingsveld, nu een groene malse mat. Ook deze zondag speelde 's-Graveland 5 helemaal niet zo slecht. Technisch, tactisch was het Fc Hilversum 4 de baas, alleen betaalde het goede spel zich niet al te snel uit. Sterker nog, 's-Graveland keek een groot gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand aan.

Fc Hilversum 4 - 's-Graveland 5: 3-5
Ruststand: 2-1
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Marc Heemskerk (pen.), Ralph Noorman, Jeroen te Nuyl, Vincent Weggemans

 

 

De eerste helft keken beide teams eerst een beetje de kat uit de boom. Hoewel 's-Graveland een beter veldspel had, was het Fc Hilversum dat op een 2-0 voorsprong kwam. 1-0 door een bal uit een voorzet binnen te lopen, 2-0 door stom balverlies koelbloedig af te straffen. Het laatste kwartier van de eerste helft drong 's-Graveland sterker aan, en wist Frits van der Meer (foto onder) een steekballetje van Kees Langerak koelbloedig af te ronden.
In de tweede helft was 's-Graveland opnieuw de beter voetballende partij, maar was het Fc Hilversum dat de 3-1 aantekende. Zou het dan toch weer misgaan? Daar zag het wel even naar uit, zeker toen twee doelpunten van 's-Graveland werden afgekeurd wegens buitenspel. Marc Heemskerk tartte alle voetbalwetten, door als gevloerde speler zelf de penalty te nemen, maar scoorde zo wel de 3-2. Ralph Noorman die als rechtsback veel naar voren kwam, haalde vanaf twintig meter verwoestend uit en zorgde voor de 3-3. Met nog tien minuten op de klok, rook 's-Graveland de overwinning. Aanvoerder Jeroen te Nuyl drukte overtuigend af op een voorzetje van Vincent Weggemans (3-4). Deze laatste maakte zelf ook nog een prachtig doelpunt door een afgeslagen bal met een prachtige boog achter de Hilversumse keeper te schieten.

 
 
 

Jeroen te Nuyl: "Vorige week was ik in Cannes voor mijn werk. Deze week kon ik weer lekker voetballen. Vandaag vond ik het best goed gaan. Er zit lekker veel voetbal in ons team. En dan geeft het niets dat gemiddelde leeftijd wat hoger ligt. Hoewel, we zijn wel behoorlijk blessure-gevoelig. Vorige week Mark de Jong een hamstring-blessure. Deze week moest Marc Mostert in de tweede helft geblesseerd van het veld af. Hij hoorde iets kraken in zijn knie. Meestal geen goed teken. Hopelijk valt het mee. Uitval van Marc betekende wel dat ik zelf weer het veld in kon. Ik wil niet beweren dat ik de wedstrijd heb doen kantelen, maar het geeft wel te denken, vind ik"
"In het blessure-perspectief kunnen we wel weer blij zijn dat de 45-plus-competitie voorbij is. Afgelopen vrijdag was de laatste keer. Het was bij 's-Graveland en wel weer erg gezellig. Maar goed, alle spelers van 's-Graveland 5, inclusief ikzelf, kunnen zich nu volledig op de competitie gaan richten. Mooi, want we hebben alles nog gewoon in eigen hand. Donderdag ga ik trainen. Ik verwacht een hoge opkomst
."

       

 

 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Leuk hoor, vandaag weer veel 's-Graveland supporters langs de lijn. Met de klok mee:
- Kas Hagen lag om kwart over acht al in het Bussumse Sportfondsenbad. Vanuit daar zijn hij en zijn vader Giliam meteen maar doorgefietst naar Fc Hilversum. Kas zit ook op voetballen, niet bij 's-Graveland maar bij BFC. Hij speelt bij de kabouters, lekker tussen de boarding. Misschien wordt hij nog wel eens zo goed als zijn vader...
- Michael Wouters is vandaag officieel toegevoegd aan de A-selectie van 's-Graveland 5. Hij heeft al een paar wedstrijden meegedaan. Alleen het formele ja-woord van aanvoerder Jeroen te Nuyl was nog nodig. Dat bleek een formaliteit. Bijkomend voordeel is dat Michael ook vaak twee supporters, z'n ouders, meeneemt.
- Jip Kamer is gisteren met Hockey kampioen geworden, dus dat was feest. Jip vindt het leuk dat Michiel weer is gaan voetballen, of keepen zo je wil. Haar hafbroer Hannes was ook weer mee. Leuk, want Hannes is gek van voetbal. Misschien was het wel dankzij Jip en Hannes dat Michiel vandaag weer een dijk van een wedstrijd speelde.

 

 

 

 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Altijd weer bijzonder voor mij om de Crailose vallei binnen te rijden. Ik heb daar heel wat voetstappen liggen. Net als een aantal andere jongens uit het team heb ik meer dan vijfentwintig jaar bij sv Actif gevoetbald. Dat is er elf jaar geleden mee opgehouden. Inderdaad, we spelen al meer dan tien jaar bij 's-Graveland."
"Karel Bonsink, de trainer van het eerste van Fc Hilversum, stond ook een tijdje bij ons te kijken. Nee, zelf verwacht ik geen telefoontje of ik eens op proef bij hem wil komen meetrainen. Maar je weet maar nooit."

"De scheidsrechter had er zin in vandaag. Ik vond hem goed fluiten. Hij nam veel eigen beslissingen zonder daarbij altijd het advies van zijn grensrechters mee te nemen. Van ons zijn heel wat aanvallen afgefloten voor buitenspel. Of dat terecht was? Daar laat ik me niet over uit. Ik vind dat je de beslissing van de scheidsrechter altijd moet respecteren. Natuurlijk, hij kan er ook wel eens nasst zitten. Het blijft mensenwerk."
"De aanvoerder van Hilversum was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij vertelde dat ze een paar belangrijke spelers misten. Voor ons kwam dat niet slecht uit."

 

 

© Vijfde Dimensie