.
JAARGANG 11  
 

 2 oktober
 

Jeugdig Quick schakelt beter om dan 's-Graveland: 2-4

's-Graveland 5 speelde vandaag helemaal niet zo slecht. De neutrale toeschouwer kon genieten van goed combinatievoetbal waarbij het spel van flank naar flank werd verplaatst. Jammer genoeg wilde het maar niet erg doelgericht worden. Dat kwam vooral door de jonge spelers van tegenstander Quick die 's-Graveland lieten opbouwen maar niet echt gevaarlijk lieten worden.

's-Graveland 5 - AFC Quick 1890 4: 2-4
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Pascal Jongsma (2x)

 

 

Ja, en als 's-Graveland dan de bal verloor dan kwam Quick er razendsnel uit. Zo snel dat de 's-Gravelandse omschakeling te traag was.
De eerste helft kwam Quick sterk uit de startblokken en voerde de druk op 's-Graveland behoorlijk op. De 0-1 bleef dan ook niet lang uit. 's-Graveland herpakte zich en kwam terug via een mooi ingeschoten bal van Pascal Jongsma. Quick bleef energiek en wist nog voor rust de 1-2 te maken.
Na de thee kwam 's-Graveland met de beste bedoelingen het veld in. Dat vertaalde zich in goede combinaties op de helft van Quick. De 2-2 leek slechts een kwestie van tijd. DE gelijkmaker viel echter niet. Via een snelle counter wist Quick de 1-3 en 1-4 te scoren, waarna Pascal Jongsma stijlvol de spreekwoordelijke pleister wist te plakken door de 2-4 binnen te schieten.

Vincent Weggemans: "De eerste wedstrijd dit seizoen dat ik niet gescoord heb. Natuurlijk baal ik daarvan, maar ik gun een ander ook een doelpuntje. Aan de andere kant vind ik dat we het eigenlijk niet eens zo heel slecht gedaan hebben. We hebben de bal goed rondgespeeld. Iets dat ons vorig seizoen nooit Lukte."

 
   

Vincent: "Wel jammer dat een aantal spelers de fysieke belasting nog maar moeilijk aan kan. Zo'n 45-plus-competitie is voor sommigen gewoon te veel. Mark Jans (foto boven) had aan afgelopen vrijdag een dikke enkel overgehouden en kon helemaal niet in actie komen. Hij heeft zich voor, tijdens en na de wedstrijd wel bijzonder nuttig gemaakt. In zijn outfit leek hij trouwens op Steve Irwin. Je weet wel, die Australische presentator met die wilde dieren."
"Een ander slachtoffer van de 45-plus-competitie was vandaag Mark de Jong (foto links). Nog wat stijfjes van afgelopen vrijdag en dan nu weer vol de sprint ingaan, dat is vragen om moeilijkheden. En inderdaad Mark moest in de eerste helft met een hamstring-blessure van het veld
. Ik vind eigenlijk dat we dat hele 45-plus-gedoe ter discussie moeten stellen."
"Wie me vandaag positief verraste was Theo Andriessen. Ik kende hem eigenlijk alleen van de training. Vandaag speelde hij als linksback een uitstekende partij. Ik hoop dat hij er volgende keer ook weer bij is."

       

 

 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Met mooi weer zien we altijd veel supporters langs de lijn, zo ook vandaag. De harde kern 's-Graveland-volgers was er natuurlijk ook.
Maarten Schaap (uiterst rechts), de sympathieke immer talentvolle Hilversumse wielrenner,was juist terug van een vakantie in Portugal. Hij zag nog lekker bruin.
Joost te Nuyl genoot van het geboden spel. 'Deze wedstrijd hadden jullie gewoon moeten winnen', zo stak hij de 's-Gravelandse spelers na afloop een hart onder de riem.
Peter Hulselmans gaat volgende week weer naar zijn huis in Thailand. Ook hij was onder de indruk van het 's-Gravelandse spel en zal de verrichtingen in Thailand, waar op dit moment veel overstromingen zijn, via het web volgen.
Luc te Nuyl is op de weg terug van zijn afgescheurde Achilles-pees-blessure. Van de week heeft hij al weer wat oefeningen gedaan op de hei. Deze week bespreekt hij met zijn fysiotherapeut hoe de revalidatie er verder uit gaat zien. Luc vroeg in de rust nog of keeper Edgar Lamaker zich wel helemaal lekker voelde. Volgens Edgar zelf was er niets aan de hand.

 

 

 

De Toss

Mark de Jong: "Jeroen te Nuyl vetrok vandaag met Erik Klap naar Cannes, voor het werk. Het zal allemaal wel. Ik had het liefst gezegd dat het harstikke lekker was gegaan zonder hen. Het ging ook wel lekker, maar het leverde alleen geen drie ppunten op."
"Ja, klote van mijn hamstring-blessure. Het ziet er naar uit dat ik er wel even zoet mee ben. Jammer, want ik had volgende week graag meegedaan tegen Fc Hilversum, de club waar ik in mijn jeugd heb gespeeld."
"Scheidsrechter Menno van den Brand heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. Ik had verwacht dat ie door al dat gedoe bij Selexyz behoorlijk gestresst zou zijn, maar hij was de rust zelve. Prima."
"De aanvoerder van Quick was een aardige jongen en een goede voetballer. Ze hebben een leuk team met jongens die lekker kunnen ballen en hard en veel kunnen lopen. Daarbij vond ik ze ook nog eens een keer heel sportief.
"

 

 

© Vijfde Dimensie