.
JAARGANG 11  
 

 23 oktober
 

's-Graveland 5 vrij, maar leert van Ajax-Feyenoord

Vandaag was 's-Graveland 5 vrij. Er hoefde geen wedstrijd te worden ingehaald. Waar andere teams misschien rustig aan doen, waren veel spelers van 's-Graveland toch met voetbal bezig. Voor enkelen diende de wedstrijd Ajax-Feyenoord als studie-object. Luc en Jeroen te Nuyl waren door zakenrelatie Astra uitgenodigd. Edgar Lamaker en Maarten Schaap hebben sowieso een seizoenkaart. Vandaag hadden ze Frits van der Meer meegevraagd.

 

 

Edgar (met pet): Ja, Maarten en ik hebben een seizoenkaart bij Ajax. Normaal gesproken is mijn vader er ook bij, maar die voelde zich niet lekker (Hij is zelfs in het ziekenhuis opgenomen, red.). Daarom konden we iemand op zijn kaart meenemen. We hebben eerst Pim van Leeuwen gebeld, ook een Ajax-supporter, maar die had al iets van bezigheden. Toen hebben we een tijdje zitten nadenken en toen kwamen we bj Frits van der Meer uit. Weliswaar een Feyenoord-supporter maar verder best een aardige jongen. Op voorwaarde dat hij niet zou juichen voor Feyenoord, mocht hij mee."
Edgar: "Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel spannend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf had gedacht dat Ajax wel makkelijk zou winnen. Dat viel dus nogal tegen. Voor mij was Vermeer de man van de wedstrijd bij Ajax. Dat zegt natuurlijk al genoeg, als de keeper de man van de wedstrijd is. Qua stijl van keepen zijn Vermeer en ik misschien wel met elkaar vergelijkbaar. We hebben allebei goede reflexen. Ik durf te zeggen dat ik qua uitkomen misschien wat minder onzeker ben. Zoals vandaag zie ik Vermeer eerst twijfelen, dan uitkomen, de bal missen en de man meenemen. Ja, de scheids kon weinig anders dan rood trekken. Ik denk dat ik eerder mijn doel was uitgekomen en dan gewoon het balletje voor de Feyenoord-aanvaller had weggetikt. Maar ja, misschien is het wel makkelijk praten, zo vanaf de tribune."

 
 
 

Maarten Schaap: "Als Ajax-supporter ben ik natuurlijk teleurgesteld. Ik had er meer van verwacht, zeker nadat Ajax afgelopen dinsdag toch een behoorlijk partij speelde tegen Dinamo Zagreb. Als ik eerlijk ben speelde Ajax gewoon labbekakkerig."
"Nee, we hebben Frits niet verraden als Feyenoord-supporter. Onze vriendschap gaat boven clubbelangen. Kom op, zeg."
"We hebben Jeroen en Luc te Nuyl vanmiddag niet gezien. Het schijnt dat ze vooraf uitgebreid hebben geluncht met hun zakenpartners. Na afloop kregen ze een borrel aangeboden in de Johan Cruyff-zaal. Het zal allemaal wel. Als die jongens ervoor kiezen om met zakenrelaties wat te drinken in plaats van met hun vrienden, geloof ik het verder wel."

Frits van der Meer: "Officieel waren er vandaag geen Feyenoord-supporters welkom bij de wedstrijd. Samen met Jeroen vormde ik waarschijnlijk de uitzondering. Ik weet eigenlijk niet of we een strafbaar feit hebben gepleegd. We hebben ons ingehouden bij het juichen."
"Sinds ik dit seizoen in de voorhoede sta, had ik me voorgenomen om speciaal te letten op Giudetti, de Zweedse spits en aanwinst van Feyenoord. Hij was echter ziek. Ik vind dat zijn vervanger Fernandez het eigenlijk ook prima gedaan heeft. Voor hetzelfde geld schiet ie er zo maar twee in. Vooraf zou ik voor 1-1 getekend hebben. Achteraf had er natuurlijk meer in gezeten voor Feyenoord. Wat dat betreft vergelijkbaar met 's-Graveland 5."
"Ik wens Gerard, de vader van Edgar, beterschap toe."

       
 

 

 

 

 

© Vijfde Dimensie