.
JAARGANG 11  
 

 30 oktober
 

Wél 3-3 maken, maar alsnog verliezen van de Vecht: 3-5

Niet helemaal duidelijk is of 's-Graveland 5 de tegenstander van vandaag, de Vecht 2, te veel onderschat heeft. De Vecht had immers nog maar drie punten, en dat is de helft van wat 's-Graveland in vijf wedstrijden bij elkaar gevoetbald heeft. Binnen tien minuten, na de 1-0 door Erik Klap, leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Hoe anders liep het echter. De Vecht weigerde mee te werken aan een makkelijke overwinning door 's-Graveland.

's-Graveland 5 - de Vecht 2: 3-5
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Erik Klap, Jeroen te Nuyl, Frits van der Meer

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ja, ik ben begonnen als reserve omdat Erik Klap waarschijnlijk maar een kwartiertje zou spelen. Leuk dat ie er weer bij is, trouwens. Ik hoop dat ie steeds meer minuten in het team gaat maken. Vanaf de kant zag het er de eerste tien minuten rooskleurig uit. Ik dacht dat het een makkie zou worden. Na die eerste tien minuten herpakte de Vecht zich. Ze kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Al snel bleek dat ze een paar handige jongens in de voorhoede hadden lopen. Over en weer waren er goede kansen. Wij hadden er zeker ook twee of drie kunnen inschieten. Maar goed dat deden we niet. Zij deden dat wel."
"Na de thee zijn we uit een ander vaatje gaan tappen. Ik denk dat wij wel het beste van het spel hadden. Toch was het de Vecht dat de 1-3 maakte. Gelukkig zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik moest er zelf aan te pas komen om de 2-3 te maken. Door attent te reageren, kon ik mijn voet tegen de bal krijgen. Anders was iets wat het midden hield tussen een schot en een voorzet, voorlangs gegaan."
"Toen Frits van der Meer, na een handig steekballetje van Fred Fourasschen, de 3-3 maakte, dacht ik dat we de wedstrijd in de laatste tien minuten nog zouden kunnen winnen. De Vecht wankelde, om het maar zo te zeggen. In de eerste de beste uitval maakte de Vecht echter 3-4 en vijf minuten later de 3-5. Ja, ook dat is voetbal."

 
 
 

Marc Heemskerk had vandaag het middenveld voor een groot deel in handen maar kon niet voorkomen dat de Vecht af en toe de weg naar de 's-Gravelandse goal wist te vinden.
Marc: "Ik zal eerlijk zeggen dat ik een beetje het wedstrijdritme mis. Het is drie weken geleden dat ik een bal heb aangeraakt. Nou ja, aan de andere kant wil ik dat ook niet als excuus gebruiken. Hoewel, aan het eind van de wedstrijd (toen het 3-3 stond, red.) kreeg ik last van kramp in allebei mijn kuiten. Ik kon echt niet meer verder. Nee het is zeker niet zo dat doordat ik er niet meer was de Vecht ineens twee keer scoorde. Dat zou teveel eer zijn."
"Ik vind het niet erg dat we verliezen, als we ook maar bereid zijn om er wat van te leren. Wat mij opvalt is dat we te weinig bewegen zonder bal. Jongens, het is echt waar. Een speler die in beweging is, is lastiger te verdedigen dat een speler die stilstaat. Goed, en dan krijg je de bal een keertje niet aangespeeld, ondanks dat je bewogen hebt. Nou, dan heb je niet voor niets gelopen want je hebt waarschijnlijk een tegenstander afgeleid."
"O ja, en als ik er dan nog eentje mag noemen. Plaats je lichaam tussen de bal en de tegenstander. Hij klinkt misschien nogal voor de hand liggend, maar in iedere wedstrijd zie ik dat we veel balverlies leiden doordat de tegenstander makkelijk de bal kan afpakken."

       
 
 

 

 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Maarten Schaap en Joost te Nuyl zijn supporters van het eerste uur. Nee, vandaag hadden ze niet afgesproken om allebei een colbert aan te doen. Dat was gewoon toeval.
Maarten heeft de elftalfoto genomen (zie boven) die binnenkort op de site van de sv 's-Graveland is te bewonderen. Als trouwe supporter staat Joost daar natuurlijk ook op.

 

 

 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Jeroen reserve, ik aanvoerder, dat is ondertussen een Abc-tje. Jeroen heeft het in de tweede helft weer van me overgenomen. Ik moest er toen vandoor wegens familiebesognes. Een feestje in Enschede. Ik ben toch blij dat ik een helft meegevoetbald heb.
"Scheidsrechter Menno van den Brand heeft weer uitstekend gefloten. Hij heeft zijn nivo van vorig seizoen weer te pakken. Leuk dat hij vandaag ook de traditionele boerenkoolavond aankondigde. Na de topper tegen 's-Graveland 6, op 20 november, nodigt Menno ons uit voor een boerenkoolmaaltijd."
"De aanvoerder van de Vecht, Jochem, was een hele aardige jongen en een goede voetballer. Toen het 3-3 stond zei hij dat hij voor deze einduitslag wilde tekenen. Hadden we dat maar gedaan. Een paar minuten later schiet hij zelf de 3-4 binnen."
"Ook vlaggenist Nico ken ik al zolang als ik tegen de Vecht voetbal. Ja, ook nog in zijn rol als stevige verdediger."

 

 

© Vijfde Dimensie