.
JAARGANG 11  
 

 15 januari
 

's-Graveland verliest maar net van nonchalant Batavia: 4-3

Alle goede voornemens ten spijt, wist 's-Graveland 5 de eerste wedstrijd van 2012 geen indruk te maken. In Lelystad had Batavia weinig moeite met 's-Graveland. Na een minuut of tien stond Batavia al met 2-0 voor, en bij de rust met 3-0. Dat het in de tweede helft toch nog een spannende wedstrijd werd, kwam omdat 's-Graveland meer druk zette en Batavia verzuimde verder uit te lopen. Volgende week de terug-wedstrijd.

Batavia'90 4 - 's-Graveland 5: 4-3
Ruststand: 3-0
Doelpunten 's-Graveland 5: Giliam Hagen, Fred Fouraschen, Jeroen te Nuyl

 

 

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk allereerst de beste wensen voor 2012 voor alle lezers van deze site. Dat het maar een mooi voetbaljaar mag worden."
"Wij zijn het nieuwe jaar helaas niet met een overwinning begonnen. Ik denk dat iedereen het kampioenschap nu toch echt uit zijn hoofd moet gaan zetten. Dat had ik trouwens in 2011 al gedaan."
"Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Positief is dat Bert Schmidt (foto rechts) bereid was om alsnog mee te doen. Vanochtend kwam ik er achter dat we maar met z'n twaalven zouden zijn. Ik heb Bert eerst ge-WhatsApped en daarna gebeld, toen ik via WhatsApp geen respons kreeg. Bert, die op de nieuwjaarsreceptie nog gehuldigd werd vanwege zijn vijfentwintig-jarig lidmaatschap van de SV, bleek bereid om alsnog op zijn vrije zondagmiddag te komen keepen. Klasse. Hij heeft het prima gedaan. Al vond hij zelf dat hij bij het tweede doelpunt niet helemaal vrijuit ging."
Jeroen: "Een ander positief punt is dat mijn knie zich vandaag goed heeft gehouden. Ik speelde vandaag met pijnstillers en spierverslappers, en dat ging prima. Ik ben de tweede helft ingevallen en we werden een stuk gevaarlijker al zeg ik het zelf. Ook een doelpuntje meegepikt uit een mooie combinatie. Vlak mij nog niet uit op de lijst met topscorers."

 
 
 

Jeroen: "Batavia heeft een goed team met technisch vaardige voetballers. Maar we lieten het de eerste helft ook wel te makkelijk lopen. Zelf hebben we toen maar een paar kansen gehad. Luc en Pascal waren allebei met het hoofd dichtbij een doelpunt (zie foto's onder).
"Mijn broer Luc is definitief terug van zijn achillespees-blessure die hij eind van het vorige seizoen op had gelopen. Heeft toch zo'n maand of zeven geduurd. Volgens Pim is Luc, gezien het aantal gemiste kansen, direct alweer terug op zijn oude niveau. Niet leuk gezegd, maar ik moest er wel om lachen."
"Man van de wedstrijd was natuurlijk Fred Fouraschen of "Le Fourasche" zoals sommigen hem noemen. Hij viel in de tweede helft in, gaf een schitterende voorzet die Giliam binnen mooi kopte. Even later zette hij de hele Batavia-verdediging op het verkeerde been en scoorde de 4-2. Daarna voorkwam hij ook nog de 5-3 door de bal bij de treuzelende spits van Batavia weg te tikken. Dan zie je toch dat Fred nog niet alles uit zijn voetbalcarriere gehaald heeft."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Geen Supporter van de week!

Dat was even wennen. Niet het feit dat er veel publiek uit Lelystad op de wedstrijd was afgekomen, maar wel dat er niemand langs de lijn stond die 's-Graveland 5 aanmoedigde. Schande! Het team had de hele eerste helft nodig om over de klap heen te komen.

 


 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Fijn om te merken dat Jeroen ook in 2012 vertrouwen in mij heeft. Hij kwam direct met de aanvoerdersband op mij af."
"Zelf zat ik vandaag niet lekker in de wedstrijd. Ik heb een beetje een winterdip. In de rust wilde Jeroen dat ik ging keepen en Bert ging voetballen. Ik heb dat anders opgelost. Ik heb de reservebeurt van Rene van Dijk overgenomen en Bert is blijven keepen. Rene is trouwens jarig volgende week, we zijn allemaal uitgenodigd."
"De scheidsrechter van vandaag heeft prima gefloten. Hij voelde de wedstrijd goed aan. Minpuntje was dat hij geen muntje voor de toss bij zich had. Ik vind dat altijd wel een spannend moment. Nu mocht ik gewoon direct kiezen. Na het bestuderen van de zonnestand heb ik de schaduwhelft gekozen."
"De aanvoerder van Batavia was een aardige jongen en een uitstekende middenvelder. Verder ook een leuk team, trouwens. Het was een sportieve wedstrijd. Hopelijk trekken wij volgende week aan het langste eind."

 

 

© Vijfde Dimensie