.
JAARGANG 11  
 

 22 januari
 

's-Graveland sleept er gelijkspel uit tegen Batavia: 2-2

Op deze regenachtige zondag was 's-Graveland 5 gebrand op revanche. Vorige week werd met 4-3 verloren bij Batavia. Vandaag de mogelijkheid om dat recht te zetten. 's-Graveland speelde de eerste helft heel goed, maar kreeg toch twee doelpunten tegen. De tweede helft werd er minder goed gecombineerd maar wist 's-Graveland wel twee keer te scoren. Gezien de kansenvervhouding mocht 's-Graveland het meest tevreden zijn met het gelijke spel.

's-Graveland 5 - Batavia'90 4: 2-2
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Pascal Jongsma

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ik ben heel tevreden. Ik vind dat we verdiend hebben gelijkgespeeld. Zeker de eerste helft vond ik ons het beste van het spel hebben. Er werd goed gecombineerd. Pascal, Kees en Marc heersten op het middenveld. We hadden er toen een of twee in moeten schieten. Dan had je een heel andere wedstrijd gespeeld."
"Ook lekker dat we genoeg mensen hadden. Veertien man is voor mij echt een luxe. Niet te vergeten met inval-keeper Frank. Hij heeft het uitstekend gedaan. Een paar keer kwam hij oog in oog te staan met een Bataafse aanvaller en telkens kwam hij als overwinnaar uit de strijd."
"Mark de Jong weer terug uit de ziekenboeg. Prima. Zelf heb ik de volle negentig minuten gespeeld. Dat was dit seizoen nog niet vaak gebeurd. Mijn knie heeft het goed gehouden."

"Het was een druk weekje voor me. We hebben met Broadcast Magazine de omroepman van het jaar gekozen. Eerder dit jaar heb ik John de Mol geinterviewd. Van de week was de feestelijke uitreiking. In de meeste winkels ligt het bewuste nummer van Broadcast in de schappen. Echt een aanrader, al zeg ik het zelf."

 
 
 

Jeroen: "Batavia heeft een goed team met technisch vaardige voetballers. Het verbaast me eigenlijk dat ze niet wat hoger op de ranglijst staan. Doordat we wat feller op de bal zaten liepen hun combinaties wat minder soepel dan vorige week."
"Ik heb ervoor gekozen om met drie aanvallers te spelen. Met twee man voorin hebben we toch te weinig dreiging vind ik en gaan we achteruit lopen voetballen."
"In de tweede helft kreeg Batavia de beste kansen, maar wisten wij twee keer te scoren. Uit een corner van Kees -One Touch Cornelis- Langerak, kopte Frits van der Meer de 2-1 binnen. Daarna was het Pascal Jongsma die een vrije trap uitgekiend langs de niet optimaal opgestelde muur van Batavia in het doel schoot, 2-2. Meer zat er vandaag voor ons niet in."
"Akkefietje in de eerste helft met scheidsrechter Menno van den Brand. Hij had zijn nieuwe 's-Graveland sportjack aangetrokken, zonder te bedenken dat dit wel veel op het tenue van Batavia leek. Hij herstelde deze inschattingsfout en trok na twee minuten de oranje jas aan van Mark Jans. 'Zat ook veel warmer', zei Menno na afloop."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Gelukkig stonden er vandaag wél supporters langs de lijn om 's-Graveland 5 aan te moedigden. Het verschil in resultaat met vorige week is het bewijs dat de 12e man heel belangrijk is.
Van achter naar voor: Mark Jans, wiens schouder alweer aan de beterende hand is. De prognose is door de doktoren wel een weekje naar achter geschoven. Volgens de berekeningen moet Mark 9 februari weer wedstrijdfit zijn. Giliam Hagen stond de eerste helft reserve,viste de bal uit de sloot en viel de tweede helft heel goed in. Erik Klap gaat langzaam aan de training weer hervatten. Hij heeft de hoop op nog meer minuten binnen de lijnen nog niet opgegeven. Joost te Nuyl wenste iedereen de beste wensen voor 2012, en ook voor 2011 voor diegene die hij vorig jaar niet gesproken had.

 


 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was eigenlijk best lekker voetbalweer, tenminste als het niet regende. Een compliment aan de technische commissie van 's-Graveland. Het veld was uitstekend bespeelbaar. De bal rolde lekker en er viel goed op te lopen. Bas Brouwer en zijn mensen zijn goed bezig, hoor Toppie!"
"Menno van den Brand had vandaag misschien niet helemaal zijn dag, maar zelfs dan fluit hij nog een goede wedstrijd. Wij hebben hem een paar keer proberen te helpen, bijvoorbeeld door aan te geven dat het een corner was, maar Menno blijft altijd bij zijn eigen beslissing. Ook Pim vond het het niet makkelijk om vandaag alle situaties als grensrechter te beoordelen. Is ook moeilijk, hoor. Ik vond ook Pim trouwens goed invallen in de tweede helft"
"Dat de aanvoerder van Batavia een aardige jongen en een uitstekende middenvelder was, hadden we vorige week al kunnen constateren. Hij bleek vandaag geen spat veranderd. Het is een leuk team om tegen te voetballen. Het was opnieuw een sportieve wedstrijd."

 

 

© Vijfde Dimensie