.
JAARGANG 11  
 

 29 januari
 

Zebra's net iets sterker dan 's-Graveland: 3-2

Met een temperatuur van 1 graad boven nul was het koud langs de lijn, maar om te voetballen was het eigenlijk best lekker. Het veld bij de Zebra's lag er goed bij. Nog wel, want de club wordt door de gemeente Hilversum bedreigd. Er zijn andere plannen met de grond. De 83 jaar oude Zebra's wordt gevraagd te fuseren met buurman Wasmeer. Wat de zebra's betreft natuurlijk geen goed idee.

Zebra's 2 - 's-Graveland 5: 3-2
Ruststand: 3-1
Doelpunten 's-Graveland: Randy (2x)

 

 

Jeroen te Nuyl: "Het was vandaag weer het oude liedje. Ik moest weer alles uit de kast halen om genoeg mensen op de been te brengen. We hadden geluk dat het vierde vrij was. Jurgen, Jan-Willem en Robert wilde wel met ons meedoen. Ook Randy, een kennis van Michael, die afgelopen dinsdag met ons meetrainde wilde wel meedoen. Zo stonden we, inclusief Le Fourasche vers uit de Franse sneeuw, met veertien man. Die hadden we ook wel nodig, hoor."
"Ja, het was koud. Eerlijk gezegd hoopte ik gisteren nog dat het vandaag afgelast zou zijn, maar het was eigenlijk prima te doen. We zijn niet van suikerwerk, gelukkig."
"De thuiswedstrijd tegen de Zebra's hadden we 5-0 gewonnen. Een rare wedstrijd waarin Zebra's eigenlijk de beste kansen had. Vandaag konden we een sterke tegenstander verwachten. Ik moet zeggen dat de Zebra's me een toch tikkie tegenviel. Ik vond ze minder sterk dan in de heenwedstrijd. Maar ja, wat zegt dat over ons?"
De eerste helft begonnen we geconcentreerd en goed. Zebra's was wel wat meer voor onze goal te vinden maar af en toe kwamen we er aardig uit. Bij zo'n uitval gaf Frits van der Meer een steekballetje op Randy. Die schoot knap binnen. Jammer genoeg konden we de voorsprong niet vasthouden."

 
 
 

Jeroen: "Ik vond dat we de drie tegendoelpunten wat makkelijk weggaven. Eerst een eigen doelpunt uit een hard ingeschoten bal. Toen een verdedigingsfoutje en daarna een ingekopte corner (was best mooi, red.)."
"De tweede helft hebben we er toch nog geprobeerd een wedstrijd van te maken. Zebra's had de tweede helft misschien wel weer een veldoverwicht, maar wij kwamen er af en toe weer gevaarlijk uit."
"Ut zo'n uitval ging Marc Heemskeerk goed door. Hij schoot goed in, waarna Randy de bal voor het intikken had, 3-2. Met een klein beetje geluk hadden we de gelijkmaker nog gemaakt. Frits en Luc waren dichtbij. Balen, we hebben in 2012 nog niet gewonnen. Na de wedstrijd heb ik niemand meer het woord 'Kampioentje' in de mond horen nemen."
"Volgende week zal het wel afgelast zijn. Het gaat behoorlijk vriezen. We krijgen eindelijk een beetje winter. Ik ben zelf niet zo'n schaatser. Mijn broer Joost wel, maar hij wist nog niet zeker of zijn klapknieën het wel zouden houden op de schaats. We gaan het meemaken. Eerst morgen mijn 51e verjaardag vieren en dan zien we wel weer verder.
"

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Misschien wel de oudste supporters van de oude beloften: Jip (rechts) en Fien (links) Kamer. Dochters van keeper Michiel. Oudste, niet qua leeftijd, maar wel dat ze al zo'n tien jaar supporters zijn. De laatste tijd zien we ze niet meer elke week, maar als ze er weer bij zijn, is er meteen weer een klik. Extra leuk is het dat ze hun halfbroertje Hannes meenemen. Want eerlijk gezegd houden Fien en Jip het meest van hockey, en houdt Hannes het meest van voetbal. Hij voetbalt zelf ook, bij Kampong in Utrecht. Gisteren heeft Hannes met 8-8 gelijkgespeeld. Bijzonder, toch? Al helemaal omdat hij zelf een hattrick had gescoord.

 


 

De Toss

Vincent Weggemans: "De aanvoerdersband zit mij goed om de arm, maar het is niet zo dat ik ineens met mijn hoofd in de wolken loop als Jeroen de band aan mij geeft."
"Waar was iedereen uit onze eigen selectie vandaag? Ik bedoel, mijn schoonmoeder had het ook leuk gevonden als ik op bezoek was gekomen, maar ze weet dat ik op zondag nou eenmaal moet voetballen. Ja, toch? Ik heb van Jeroen een lijstje met namen doorgekregen van de jongens die vrij laat hebben afgezegd. Volgens mij zijn dat de echte mooi-weer-spelers."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten hij voelde het spel goed aan. Wat dat betreft was het niet te merken dat de club in woelig vaarwater moet manoeuvreren. Het was een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van de Zebra's, Boudewijn, is een aardige jongen en een goede voetballer, ook al deed hij vandaag wat rustig aan net als veel van z'n teamgenoten."

 

 

© Vijfde Dimensie